Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

10x de leukste (kinder)boerderijen voor peuters en kleuters

Nog even en de eerste lammetjes en geitjes huppelen weer door de wei. Wil je dit op een mooie lentedag gaan bekijken samen met je kind? Hier 10 boerderijen waar je dat en nog veel meer dieren kunt bekijken en/of je kind heerlijk kan spelen.

 1. Boerderij Zorgvrij

  zorgvrij

  Boerderij Zorgvrij in Velsen-Zuid is een hele leuke boerderij waar kinderen het boerderijleven kunnen ervaren. Samen koeienvoeren, wandelen door het uilenbos en langs de moestuin of spelen in het avontuurlijke speelbos. Ook is er een pannenkoekenrestaurant en is de boerderij het informatiecentrum voor recreatiegebied Spaarnwoude, een heerlijke oase van groen. Oftewel: je kunt er zo een heel dagje weg van maken.

  Goed om te weten! 10x de leukste buitenspeeltuinen van Nederland

 2. Speelboerderij Boer Bart

  boerbart

  Bij Boer Bart in Rotstergaast kunnen ouders en kinderen even ontsnappen aan de drukte van de dag. Op deze fijne speelboerderij kan je kind lekker spelen met zand, gras en water. Ook vind je op de boerderij mini-traptrekkers, trampolines én natuurlijk een fijn plekje waar jij koffie kunt drinken terwijl je kind speelt.

 3. Avonturenboerderij Molenwaard

  molenwaard

  Avonturenboerderij Molenwaard in Groot-Ammers een heerlijk plekje om te zijn. Denk eens aan al het leuks van het Hollandse landleven? Je kunt het hier allemaal doen! Koeien melken, tractorrijden, bootje varen, dieren knuffelen, een blote voetenavontuur én natuurlijk over het erf scharrelen.

 4. Stadsboerderij De Korenmaat

  korenmaat

  Vroem! Voor je het weet scheurt jouw kleuter op een mini-tractor over het erf van Stadsboerderij De Korenmaat. Deze fijne plek wordt niet voor niets een beleefboerderij genoemd. Van kriebelbeestjes zoeken in het water tot dieren kijken, spelen in het speelmoeras en de boer een handje helpen.

  Ook leuk! 6x unieke uitstapjes in de natuur voor het hele gezin

 5. Kasteelpark Born

  kasteelpark

  Het Limburgse Kasteelpark Born is geen typische Nederlandse boerderij, want hier kun je dieren bekijken die je normaal niet op een kinderboerderij ziet. Denk aan stekelvarkens, landschildpadden en apen én er is een ‘kriebelhuis’ met kikkers en spinnen. Natuurlijk kan je kind er ook gewoon geitjes aaien, voor als spinnen toch een stapje te ver zijn.

 6. Boerderij ’t Geertje

  boerderij t geertje

  Zodra de kleine geitjes zijn geboren, wil je zéker op bezoek bij Boerderij ’t Geertje in Zoeterwoude. In de geitenstal mag je de geitjes helemaal zelf een flesje geven. Heel indrukwekkend voor peuters en kleuters! Is je kind uitgeknuffeld? Dan is het klompenpad (0,5 km) of een tochtje over het water een aanrader.

 7. Recreatieboerderij Johan en Caroline

  johan en caroline

  In Wagenberg hebben Johan en Caroline een gezellige boerderij met boerderijwinkel en speeltuin. Er is een fijne zandbak, een voetbalveld en je kind kan er rondscheuren op fietsjes. Is jouw kleine dierenvriend het liefst de hele middag in de dierenweide? Je kunt hier ook komen kamperen. Extra leuk: als je op de camping verblijft, mag je helpen met het voeren en eieren zoeken.

  Slecht weer? 12x de leukste XXL binnenspeeltuinen

 8. De Gerrithoeve

  gerrithoeve

  De speelboerderij De Gerrithoeve in Oisterwijk staat vol met speeltoestellen en het barst er van de buitenspeelhoekjes. Pas op, straks krijg je de kinderen er niet meer weg. Gelukkig kun jij ondertussen op het boerderijterras in de oude stal van Opa Gerrit iets lekkers bestellen. Ook heel handig, ze hebben kleine overalls klaarliggen zodat de kleren schoon blijven tijdens het spelen.

 9. Speelboerderij De Happyfarm

  happyfarm

  Een boerderij waar kinderen blij van worden! Bij Speelboerderij De Happyfarm in Terschuur vliegt de dag voorbij. Voor peuters is er binnen een soft-play ruimte en zijn er speciale peuterochtenden. In de buitenspeeltuin vind je een springkussen, glijbanen, skelters en meer. PS: konijntjes aaien is onze favoriete activiteit!

 10. HARM’s Hoeve

  harmshoeve

  Aan de rand van Nijmegen in Malden staat een grote ronde stal vol met geitjes, schapen en koeien. Alle dieren staan hier gezellig bij elkaar. Je kunt samen de dieren aaien en voeren, zandkastelen maken in de zandbak en daarna smullen van een zelfgemaakt worstenbroodje. Vergeet niet om een kijkje te nemen in de streekwinkel vol heerlijke lokale producten.

Bekijk de Uitagenda op www.kidsproof.nl voor de data van de lammetjesdagen en het koeiendansen!

Ezra Verhagen

Ezra is marketeer bij Kidsproof.nl en daardoor als geen ander op de hoogte van de leukste gezinsuitjes en kinderactiviteiten door het héle land. Elke twee weken verzamelt ze voor Ouders van Nu een lijstje met haar favoriete uitjes van dat moment. Handig voor als je inspiratie nodig hebt voor komend weekend