Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

10x Kidsproof zomeruitjes regio Noord-Nederland

Jawel, ook regio Noord heeft vanaf deze week vakantie. Wat gaan we doen? Ter inspiratie daarom dit keer in mijn blog 10 leuke Kidsproof zomeruitjes voor deze regio.

Advertentie
 1. Jongleren maar!

  Jongleren
  Jongleren, vuurspuwen, koorddansen, spannende acts & workshops! De European Juggling Convention in Almere wordt een festival voor jong en oud, van 30 juli t/m 7 augustus.

 2. Familieworkshop

  Familieworkshop
  Ga deze zomer aan de slag met ijzerdraad en hout. Maak met je familie je eigen Penone-meesterwerk in de tuinen van het Rijksmuseum. Echt een leuke workshop!

 3. Op speurtocht

  Dikkie Dik speurtocht
  Met Koninklijke allure: doe deze zomer de Dikkie Dik-speurtocht in de tuin van Paleis Soestdijk in Baarn. Zoek de rode poes en zijn vriendjes, ze zitten goed verstopt. En zo kun je gelijk het Paleis bewonderen.

 4. Tropenzomer

  Tropenzomer in Tropenmuseum
  Zoek de zomer op in het Tropenmuseum in Amsterdam. De kinderen gaan op reis door ZieZoMarokko, doen mee aan een van de leuke kinderactiviteiten en bouwen mee aan het MEGA mozaïek.

  Advertentie
 5. Op Stoomsafari

  Stoomsafari stoomtram Hoorn Medemblik
  In Hoorn kun je meerijden met de locomotief van de Museumstoomtram. Doe dan meteen de Stoomsafari, een leuke speurtocht. Of neem een kijkje bij het kolenvuur.

 6. Varen naar Kameleondorp

  Varen naar Kameleondorp Friesland
  In Friesland kun je in Terherne met een bootje naar Kameleondorp varen. Ken je die verhalen nog? Heb je de film gezien? Staat op mijn verlanglijstje voor deze zomer, want je hebt er eindeloos binnen- en buitenspeelmogelijkheden voor kinderen.

 7. Geef mij maar…

  Geef mij maar Amsterdam Museum
  Weten jullie eigenlijk hoe onze hoofdstad is ontstaan? In het Amsterdam Museum leer je het! Met indrukwekkende tentoonstellingen en coole activiteiten voor kinderen.

 8. Kasteeltijd

  Kasteeltijd Muiderslot
  Op Kasteel Muiderslot ga je even terug in de tijd. Elke woensdag is er een leuke activiteit voor kinderen. Ze bouwen bijvoorbeeld een kasteel van suikerklontjes of leren middeleeuws sjabloneren.

  Advertentie
 9. De Wildste Tuin

  De Wildste Tuin strandpaviljoen
  Het strandpaviljoen van Netl de Wildste Tuin in Kraggenburg is een heerlijk plekje voor een mooi einde van een fijne zomerdag. Koop ’s morgens een entreekaartje voor dit recreatiepark, ontdek de Wilde Tuinen, de enorme speeltuin en geniet van het zwemwater.

 10. Bij de boer

  Bij de boer FarmCamps
  Eigenlijk niet echt een dagje uit, maar een weekendje of een weekje weg in een landelijke omgeving is ook heerlijk! Bij FarmCamps kampeer je (maar dan wel lekker luxe) op een échte boerderij. De dochter van mijn collega heeft haar hart verpand aan de ponyweekenden.

Er zijn natuurlijk véél meer leuke zomeruitjes in de regio Noord-Nederland: op Kidsproof.nl vind je per plaats de leukste uittips voor in de zomervakantie.

P.S.: volgens mij is het nog niet zo bekend, maar met het Kids Vrij abonnement kunnen kinderen onbeperkt gratis met hun ouders meereizen in de trein, handig als je samen op pad wilt.

MEER LEZEN?

Redactioneel – Offer – Ovulatietest

Ovulatietest

Jouw 2 meest vruchtbare dagen
Vind je hier