Natuur- en dierenuitjes

10x thema-uitjes: dieren en natuur

Wij zijn in de ban van wilde dieren en dol op natuur. Met deze 10 leuke dieren- en natuurtips raken jullie dat hopelijk ook. Roawr!

 1. Wilde Buiten Dagen

  Wilde Buiten Dagen
  Deze herfstvakantie organiseert OERRR van Natuurmonumenten de gratis ING Wilde Buiten Dagen. Kun je met je Boswachterspaspoort op pad om Vuurmeester of Bladspeurder te worden. Plus een XXLdag in de Kaapse Bossen!

 2. Het Geheim van het Zuiden

  Het Geheim van het Zuiden
  In Zuid-Limburg gebeurt iets bijzonders. Je ontdekt in Kerkrade namelijk hét Geheim van het Zuiden: stokstaartjes! Met een combiticket zie je ze nu in 3D in het National Geographic Theater. En natuurlijk in levenden lijve in dierentuin GaiaZOO.

 3. Beleef de dinotijd in Naturalis

  Beleef de Dino tijd in Naturalis
  Kom naar T. rex in Town in Naturalis in Leiden en sta oog in oog met dé beroemde T. rex Trix! Ruim 12 meter lang, 6000 kilo spieren, botten, klauwen en tanden. Ga verder letterlijk graven in de dinotijd, zie bewegende dino’s (net echt!), een dinolab en fiets sneller dan Trix (of word je opgegeten). Tip: tickets zijn alleen online te koop.

 4. WNF-Rangerclub

  WNF Rangerclub
  De grootste wilde dierenclub van de wereld. Help jij ook mee aan de bescherming van de olifant en de orang-oetan? Word lid van de WNF-Rangerclub, ontvang 10x de TamTam én krijg korting op ruim 50 dieren- en attractieparken.

 5. Ouwehands Dierenpark Rhenen

  Ouwehands Dierenpark Rhenen
  Sta neus aan neus met de ijsbeertweeling en bespied de beren vanuit de nieuwe observatiepost in Expeditie Berenbos. Ga op avontuur in Gorilla Adventure en hang de beest uit in RavotAapia, Europa’s grootste overdekte speeljungle. Allemaal in Ouwehands Dierenpark Rhenen: zoo avontuurlijk!

 6. Ontdek het Plaswijckpark

  Ontdek het Plaswijckpark Rotterdam - Dierenwijck
  De vernieuwde Dierenwijck in Plaswijckpark Rotterdam is zó tof. Stap in het verblijf van de herten, bekijk het nieuwe otterbassin en bezoek de kinderboerderij mét kraamkamer. Verder lekker klauteren in de apenspeeltuin of een ritje met de boemeltrein.

 7. Word paddenstoelexpert

  Word paddenstoel expert
  In oktober kun je samen met IVN beleven hoe leuk en bijzonder paddenstoelen zijn. Zelf ervaren is waar het om draait bij alle activiteiten. Kom samen met je (klein)kind speuren naar paddenstoelen.

 8. Beestenboel in het Rijksmuseum

  Beestenboel in het Rijksmuseum Amsterdam
  Kom met je familie deze vakantie naar het Rijksmuseum in Amsterdam. Freek Vonk leidt je in een audiotour rond langs de dieren van Frans Post. Teken ze in de Teekentour of doe een van de andere gave activiteiten.

 9. De Natuur is een Feest

  De natuur is een feest
  Houd je kind van buiten spelen, bomen klimmen en beestjes zoeken? Dan is-ie ook dol op Natuur is een Feest! Die organiseren door het hele land stoere, avontuurlijke kinderfeestjes en uitjes voor scholen en BSO’s.

 10. Het bos bij jou in de buurt

  Bos in de buurt
  En natuurlijk kun je ook gewoon lekker op pad gaan in het bos bij jou in de buurt. Er is altijd iets te beleven en te ontdekken: veranderende kleuren, spannende sporen, prachtige planten, kleine dieren.

Kijk op Kidsproof.nl voor de leukste buitenplekken in de regio.

Alwiene Waals

Alwiene Waals blogt voor Kidsproof.nl over de leukste uitjes en kinderactiviteiten in Nederland. Samen met haar zoontje Sam verkent ze de nieuwste speeltuinen, pretparken, musea, koffie-places en kidsproof-restaurants. Ze hebben een gedeelde passie voor films, lekker eten en reizen en vinden zo altijd weer een leuk nieuw plekje om in de Kidsproof-blogs te delen.