Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Kindje is in het bos waar ook dieren leven

Een dagje uit met kinderen: dieren en natuur

Wij zijn in de ban van wilde dieren en dol op natuur. Met deze 10 leuke dieren- en natuurtips raken jullie dat hopelijk ook. Roawr!

Advertentie
 1. Halloween pompoendagen

  Halloween pompoendagen
  De herfst is begonnen en dat betekent ook: pompoenen! Bij Groetenhoef Poelen in Groesbeek kom je in de Halloweensfeer met het knutselen met pompoenen. De kinderen vermaken zich met het versieren van de pompoen terwijl jij geniet van het mooie uitzicht op het terras.

 2. Nationaal bomenmuseum

  nationaal bomenmuseum
  Een super gave boomhut, honderden bomen en een speeltuin. Je vindt het allemaal in het bomenmuseum in Doorn. Dit is de grootste bomentuin van Nederland waar de prachtigste bomen staan. De kinderen kunnen zich de hele dag vermaken bij de vijver of tijdens de speurtocht. Gegarandeerd een geslaagd dagje uit.

  Tip! Spelen en ravotten in de herfst is het leukst met een paar goede regenlaarzen

 3. Van koe tot kaas

  van koe tot kaas
  Bij kaasboerderij De Polderzoom kun je ontdekken hoe ambachtelijke kaas wordt gemaakt. Je leert alles over het maken van kaas. De dag begint bij Boer Ard die zijn verhaal vertelt en de dag wordt natuurlijk afgesloten met het knuffelen van de kalfjes.

  Advertentie
 4. Boerderij Daalhoeve

  Boerderij Daalhoeve
  Op boerderij Daalhoeve in Maastricht kunnen de kinderen zich de hele dag vermaken. Ze leren hoe groenten worden verbouwd of hoe bijen honing maken, maar kunnen ook de dag doorbrengen in de speeltuin of bij de dieren terwijl de ouders heerlijk op het terras zitten.

 5. Het wolvenspoor in Elp

  Het wolvenspoor in Elp
  Lekker ravotten in de bossen van Elp tijdens het afleggen van het Wolvenspoor. In een uur loop je door donkere bossen, over heidevelden en houten bruggen over vennen en beekdalen. Een avontuurlijke wandeling in Drenthe.

 6. Westduinpark

  westduinpark
  Westduinpark is een heerlijk natuurgebied om een dag al je energie kwijt te kunnen. Watervogels spotten, paardrijden, wandelen of fietsen en Schotse Hooglanders tegen het lijf lopen, een dag vol sensatie in Scheveningen.

 7. Laarzenpad Leidschendam

  LAARZENPAD LEIDSCHENDAM

  Advertentie

  In Leidschendam kan je kind rondstruinen door het Middeleeuwse bos en op avontuur gaan. Trek je regenlaarzen aan, want het is een ruig bos met drassige slootjes.

 8. De Papenhoeve

  De Papenhoeve
  Voor de kinderen die dol zijn op dieren is De Papenhoeve de plek om te zijn. De hele dag genieten van schapen, alpaca’s, eenden en pony’s.

 9. Rugzakroute Otterpad

  RUGZAKROUTE OTTERPAD
  In de buurt van het grootste waterzoogdier van Nederland ben je tijdens de rugzakroute Otterpad. Tijdens deze wandeling ga je sporen zoeken, vissen, de kwaliteit van het water meten en nog veel mee.

 10. De Leijhoeve

   De-Leijhoeve

  De Leijhoeve is niet alleen een kinderboerderij, maar heeft ook een gave speeltuin met kabelbaan. Er zijn Oud-Hollandse dieren te bewonderen en de konijnen leven in kabouterhuisjes. Je kunt de hele dag klimmen en klauteren en genieten van een lekkere lunch.

Kijk op Kidsproof.nl voor de leukste buitenplekken in de regio.

Redactioneel – Offer – Heb jij nog geen EHBO-kit in huis?

Heb jij nog geen EHBO-kit in huis?

Shop hier