Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
kinder museum

11x verrassend leuke musea voor kinderen

Roept je kind bij het woord museum: saai! Dan heeft hij het echt mis. Veel musea zijn tegenwoordig juist helemaal ingericht op kinderen, met grappige speurtochten, indrukwekkende dino's, brandweerauto’s, escaperooms en nog véél meer. Hier 10 musea waar je kind gegarandeerd blij van wordt. En jij waarschijnlijk ook!

Advertentie
 1. Naturalis in Leiden

  naturalis
  Naturalis is weer open! Het nieuwe gebouw is niet alleen indrukwekkend, ook de verschillende ruimtes zijn prachtig om te zien. Op elke verdieping is er moois uit de natuur te ontdekken. Je kind kijkt vast zijn ogen uit bij het zien van alle exotische dieren, maar er is nog veel meer: grappige fotospots, een mijn vol glimmende edelstenen, een interactieve speelruimte én natuurlijk het dinosaurusskelet van T.rex Trix.

 2. GeoFort in Herwijnen (Betuwe)

  geofort
  GeoFort is een interactief forteiland waar alles draait om de aarde en dat levert een heel verrassend museum op. Leren hoe navigatie, satelliet en gps werkt bijvoorbeeld. En daarna proberen om door het doolhof de weg te vinden naar de schat. Een hele uitdaging! Als het weer het toelaat, neem dan zeker ook een kijkje buiten. Daar kan je kind heerlijk rommelen in het doe-het-zelf-doolhof of de waterspeelplaats.

 3. Het Kinderboekenmuseum in Den Haag

  kinderboekenmuseum
  Het Kinderboekenmuseum in Den Haag is een geweldig uitje: veel bekende kinderverhalen komen hier tot leven. Voor de allerkleinsten is er nu de tentoonstelling ABC met de dieren mee. Hier kunnen peuters en kleuters (2-6 jaar) klauteren langs de letters van het alfabet. Onderweg komen ze de leukste kinderboekenbeesten tegen. Ook leuk is de tentoonstelling waar je de wereld van Kikker binnenstapt.

 4. Museum Schokland in Schokland

  schokland
  Wist je dat Schokland vroeger een eiland in de Zuiderzee was? Tegenwoordig vind je er het interactieve Museum Schokland. Dit museum is een aanrader omdat kinderen hier letterlijk de handen uit de mouwen mogen steken. Ze kunnen hun eigen landschap bouwen in de interactieve zandbak en door het museum met een eigen expeditie-kit. Buiten kan er gespeeld worden op de natuurlijke speelelementen, waar je kunt schommelen, klimmen, wroeten in het zand of spelen met water.

  Advertentie
 5. Luchtvaartmuseum Aviodrome in Lelystad

  aviodrome
  Roept jouw kleuter regelmatig: ‘Kijk, een vliegtuig!’ Een bezoek aan Luchtvaartmuseum Aviodrome laat de ogen van jouw piloot in de dop dan zeker glimmen! Hier bekijk je die machtige kisten van dichtbij én kunnen kinderen meedoen met activiteiten die dagelijkse kost zijn op een luchthaven. Van de bagageband vullen tot taxiën over de landingsbaan. Tip: er is ook een leuke speeltuin.

 6. Zuiderzeemuseum in Enkhuizen

  zuiderzeemuseum
  Na een bezoek aan het Zuiderzeemuseum weten jullie alles over Oudhollandse klederdrachten, oude ambachten en authentieke slaapkamers. Kinderen mogen overal kijken, meedoen en binnenkijken en dat maakt dit museum heel speciaal. Goed om te weten: het buitenmuseum is in de wintermaanden gesloten.

 7. Batavialand in Lelystad

  batavialand
  Onvoorstelbaar toch? Met dit prachtige zeilschip staken Nederlanders vroeger oceanen over. Bij Batavialand in Lelystad mag je een kijkje nemen aan boord van het schip de Batavia. In het museum vind je een interactieve tentoonstelling waar je van alles leert over de zeevaart en water. En sla het watertheater vooral niet over: hier mogen kinderen zelf aan de slag met het bedienen van sluizen en bouwen van dijken.

 8. Nationaal Militair Museum in Soest

  NMM
  Stoer, stoer en nog eens stoer. In dit museum mogen kinderen vanaf drie jaar als een echte commandant over het zand rijden in een mini-jeep of -tank. Binnen zijn er zes themaruimtes waar het verhaal van de krijgsmacht wordt vertelt. De Xplore-ruimte is favoriet bij veel kinderen, want daar kunnen ze zelf op ontdekkingstocht. Hier vind je zelfs een F16-simulator: hoe leuk is dat?!

  Advertentie
 9. Science Centre Delft in Delft

  sciencecentre
  Kleine wetenschappers (vanaf zes jaar) kunnen hun hart ophalen bij Science Centre Delft. Elke zondag is er een workshop waar kinderen zelf iets mogen onderzoeken of bouwen onder begeleiding van enthousiaste TU Delft studenten. Of neem een kijkje in een werkplaats die ook door TU-onderzoekers en technische bedrijven worden gebruikt. Erg leuk voor alle techneuten in de dop!

 10. PIT Veiligheidsmuseum in Almere

  PIT
  Neem eens een kijkje in het leven van stoere politiemensen, brandweermannen en ambulancepersoneel. PIT Veiligheidsmuseum laat het werk van deze helden zien en natuurlijk mogen jonge bezoekers meedoen. Haal bijvoorbeeld je skelterrijbewijs of doe de 112 voertuigenspeurtocht. Tip: dit museum is ook erg leuk voor een kinderfeestje.

 11. Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam

  scheepvaartmuseum
  Nog een indrukwekkend oud zeilschip vind je in het water naast het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Stappen jullie ook aan dek? Het museum zelf is ook een echte aanrader. Het prachtige oude gebouw heeft een hele vleugel speciaal voor jonge bezoekers met een levensgroot bordspel over het leven aan boord, een VR-vlucht over de haven van Amsterdam en meer.

  Check voor nog véél meer leuke uitjes de Uitagenda op www.kidsproof.nl.

Ouders van Nu product – Babydagboek

Baby dagboek - voor alle bijzondere momenten en mijlpalen

€15
Bestel nu