Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

12x de leukste XL binnenspeeltuinen van Nederland

Ideaal als het weer een dag niet meezit of je geen zin hebt om naar buiten te gaan: de binnenspeeltuin! Liefst één met lekkere koffie en goede wifi, zodat niet alleen je kind maar ook jij je vermaakt. Dit zijn onze favorieten.

Advertentie
 1. Speelparadijs Candy Castle

  In een monumentale kerk (dus megahoog), helemaal in Disney-achtig snoepthema (maar wel met biologische snacks) én met een kartbaan in de kelder.

 2. Bubbeljungle in Leiderdorp

  De Bubbeljungle is een groot succes bij de kinderen van Jantine en Tamara: ‘Wat het zo leuk maakt is dat je hier ook mystery golf kunt spelen, dat is glow in the dark. En in indoor klimpark de Bubbelropes leg je hoog boven de grond een spannend parcours af, leuk voor de wat oudere kinderen als de kleintjes beneden spelen. Als we daarna nog in de Bubbelboot gaan eten is het feest compleet.’

  Op pad met je kind? Met deze leuke kinderrugtassen wil hij zelf z’n spullen wel dragen.

 3. De binnenspeeltuin van Plaswijckpark in Rotterdam

  Plaswijckpark is een buitenspeeltuin, binnenspeeltuin, park, theater en dierentuin in één. En alleen al de binnenspeeltuin vinden Karin en Nathalie een bezoek waard. ‘Het huis van opa en oma’ is het thema, dus je kunt er op hun bedden springen en in hun kasten klimmen!

  Advertentie
 4. KidZcity in Utrecht

  Deze gigantische binnenspeeltuin (5.000 m2) is door het enorme aanbod leuk voor kleine en grote kinderen. Van safaritrein tot klimdoolhof, van botsauto’s tot lasergames, en alles is bij de prijs inbegrepen. Ook fijn: je mag (beperkt) eigen eten en drinken meenemen.

 1. Hof van Eckberge in Eibergen

  Dit 25.000 m2 grote belevingspark met mini-zoo is fantastisch ingericht. Zoon Gijs (5) van Kidsproof Twente-collega Wencke is er op schoolreis naartoe geweest en vond het een feest! Eindeloos binnen- en buitenspeelplezier, je kunt er zelfs ezeltje rijden, maar ook even lekker tot rust komen in een heuse snoezelruimte.

 2. Kids Eiland in Den Haag

  Tip voor ouders: deze binnenspeeltuin zit in een winkelgebied (in Almere midden in de stad, in Den Haag tussen de Megastores) én er is een oppasservice. Je zou dus even kunnen gaan shoppen terwijl je kinderen zich vermaken op de touwbruggen, klimtoestellen, glijbanen en de supersteile freefall-glijbaan. Voor peuters is er een leuk afgeschermd gedeelte. Plus: gratis wifi, goedkope horeca en de laatste keren dat collega’s Eloïne en Susanne er waren was het er lekker schoon. Ook fijn :-).

 3. Kids Wonderland in Molenschot

  De favoriet van Asja uit Breda: ‘Mijn kinderen komen altijd helemaal blij thuis als ze hier op een regenachtige dag of met een kinderfeestje zijn geweest. Ze kunnen er eindeloos klauteren en lol maken.’ Bijvoorbeeld in het Vlinderslot of de Bubbelbaan. Sinds juli is er ook een openlucht-avonturenpark bij gekomen.

 4. Speelkasteel in Hoofddorp

  Maar liefst 7.000 m2 waar kleine jonkvrouwen en ridders een hele dag kunnen spelen. En daarna lekker banjeren in de ballenbak. Als je in het bijbehorende pannenkoekenrestaurant gaat eten, is de toegang (vanaf 16:30 uur) tot het indoor speelpark gratis. En fijn voor in de zomer: bij mooi weer kun je ook op de leuke buitenspeelplaats spelen.

 1. Spelekids in Loosdrecht

  Maud komt hier graag met haar kinderen: ‘Ik vind binnenspeeltuinen vaak heel druk, maar hier is het licht, de plafonds zijn hoog, er is goede wifi, onbeperkt drinken en ouders kunnen ook iets rustiger boven zitten. Kleintjes tot drie jaar kunnen afgeschermd spelen terwijl de ouders toezicht houden. Behalve de binnenspeeltuin is er ook een Avontuurfabriek en daar is niets te gek: lasergamen, paintballen, biljartvoetbal, led-karten, led-bowlen…’

 2. Speelboerderij De Vossenberg in Gilze

  Ruim 800 m2 binnen- en buitenspeelplezier in een natuurlijke omgeving. Op de bovenverdieping kunnen kleine en grote creatievelingen hun hart ophalen in de knutsel-, bouw- en speelzolder. Superleuk en bovendien fijn dat je ’s zomers zelf lekker buiten op het terras in het zonnetje kunt zitten.

 3. Attractiepark De Goudvis in Sint Maartenszee

  Dit attractiepark vlak bij Alkmaar beschikt over drie overdekte speelparadijzen met onder meer ballenbakken, klauternetten, hobbelhindernissen, glijbanen, een kabelbaan met vangnet, een bouncebalkooi (indoor voetbal), speelhuisjes, luchtkussens, een helikopter-monorail, een rodelbaan, trampolines, een bouwhoek en (alsof dat niet genoeg is) nóg veel meer. Elke woensdag- en zaterdagmiddag is er vanaf 15:00 uur een echte kinderdisco met leuke lichteffecten. En als het mooi weer wordt kun je ook nog naar de enorme buitenspeeltuin of op de waterfietsen.

 4. De Orchideeën Hoeve in Luttelgeest

  Naast een vlindertuin, een orchideeëntuin en andere prachtige tuinen heb je hier een mangrove-speeltuin: een tropische binnenspeeltuin van ruim 1.000 m2. Voer de papegaaien, baan je een weg door het moeras, wandel over de boomkronen en omzeil kabbelende beekjes door aan lianen te zwaaien, door duistere tunnels te kruipen of hangende takken te grijpen. Voor jungle-fans met lef!

Dit zijn de favoriete binnenspeeltuinen van mij en mijn collega’s, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer. Zoek je er één in een andere plaats? Check de vestigingen van ketens als Ballorig, MonkeyTown, Kids Playground en Chimpie Champ. Ook grappig: Speelcircus Bambini in Vlissingen en Circus City in Tilburg, allebei helemaal in circusthema.

Dies Kok

Dies Kok werkt als sitemanager bij Kidsproof.nl. Ze heeft een neus voor leuke adresjes en is altijd op zoek naar de leuke tips voor gezinsuitjes en kinderactiviteiten. Ze is moeder van Julius, Kiet en Katie en woont in Amsterdam.

Redactioneel – Offer – kindertablet

Kindertablet

Met ouderlijk toezicht
Bekijk hier