Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

13x leuke uitjes in Nederland voor zomervakantie 2021

Zes weken zomervakantie. Ga je er graag op uit met het gezin? Dan zit je hier goed. Kidsproof.nl tipt 13 leuk uitjes uit heel Nederland.

Advertentie
 1. Nederlands Openluchtmuseum

  In het Nederlands Openluchtmuseum is van 31 juli t/m 15 augustus van alles te beleven voor het hele gezin tijdens de sfeervolle Zomeravonden. Er zijn nostalgische spelletjes. Je kunt een ritje in de museumtram maken. Leuke kinderfilms kijken. Smullen bij een foodtrucks en veel meer!

 2. Kunsthal KAdE

  Schrijven in spiegelschrift, kruipen door een spiegeltunnel of met de hele familie meedoen met de spiegelexpeditie. Deze zomer mogen kinderen experimenteren met spiegels tijdens de nieuwe tentoonstelling Mirror Mirror bij Kunsthal KAdE.

 3. Nationaal Militair Museum

  De hele zomervakantie zijn er bij het Nationaal Militair Museum stoere activiteiten. Voor kinderen van alle leeftijden. De missie gaat langs Xplore, waar kinderen interactief aan de slag gaan. Maar ook buiten is het leuk voor kinderen. Waar je met een mini-jeep over een uitdagend parcours kan rijden én soldaten-skills gaat testen.

  Advertentie

 4. Mauritshuis

  Met kinderen is een bezoekje aan het Mauritshuis altijd een succes. Maurits Muis neemt jullie mee door het museum. Wat is daar veel te zien! Maar kinderen gaan ook zelf aan de slag in de kunstwerkplaats of met kijk- en speurvellen. En niet te vergeten. Kinderen mogen altijd gratis naar dit prachtige museum.

 5. Family Leisure

  Soms moeten kinderen hun energie gewoon even kwijt. Dan is een middagje jumpen, lasergamen, of ontsnappen uit een escaperoom de oplossing. Dat kan bij Avontura, Funzone en Krazy Kangaroo. Er zijn veel locaties in Nederland. Dus altijd wel eentje in de buurt.

  Advertentie

 6. Van Gogh Museum

  Neem de hele familie mee naar het Van Gogh Museum deze zomer. Elke woensdag en zaterdag staan families centraal. Leuk samen speuren, tekenen, schilderen, ontdekken en voorgelezen worden. Handig: Kinderen onder de 18 jaar zijn gratis.

 7. Omniversum

  Dit is niet zomaar een bioscoop. Op het gigantische koepscherm van Omniversum kun je wilde beren spotten in Canada of zwemmen met schildpadden. En wat dacht je van whale watching. Of wordt het toch een expeditie naar de Zuidpool? Een wereldreis in eigen land!

 8. Mondriaanhuis

  Piet Mondriaan is een beroemde kunstenaar. In het Mondriaanhuis kom je van alles over hem te weten. Voor kinderen is er een speurtocht naar verborgen puzzelstukken. En wie weet is jouw kleine zelf een creatief talent. Je test het tijdens één van de workshops.

 9. Rijksmuseum

  Dit is je kans! Bewonder nu De Nachtwacht zoals Rembrandt hem schilderde. Want wist je dat er 4 stukken missen aan dit beroemde schilderij. Deze missende stukken kun je alleen deze zomer komen bekijken in het Rijksmuseum. Ook hier is de toegang voor kinderen gratis.

 10. FutureLand

  Gigantische containerschepen. De grootste schepen ter wereld. Bij Futureland kun je een kijkje van dichtbij nemen tijdens een rondvaart. Indrukwekkend toch! Ook leuk: de kinderworkshop én de gave speurtocht op het Maasvlaktestrand. Misschien spotten jullie wel een zeehond.

 11. Museum Schokland

  Kom naar de KinderKunstRoute op Schokland. Op het museumterrein van Museum Schokland is deze vakantie een heleboel te doen. Er zijn gratis voorstellingen, workshops en andere leuke en avontuurlijke activiteiten! Te doen tot 3 oktober.

 12. Zuiderzeemuseum

  Het Zuiderzeemuseum moet je een keer bezocht hebben. Je voelt je er toerist in eigen land. Het buitenmuseum voert jullie langs Hollandse iconen zoals de molen, tulpen en kaas. Kinderen vinden het snoepwinkeltje, de spelletjes en de Waterwerken ook altijd heel leuk!

 13. Scheepvaartmuseum

  Dat dit ooit over de wereldzeeën reisde. Het prachtige VOC-schip ligt weer te shinen in Amsterdam aan de kade van Het Scheepvaartmuseum. En de clipper Stad Amsterdam ligt ernaast deze zomer. Samen met alle kinderactiviteiten genoeg redenen voor een bezoekje!

Nieuwsgierig naar meer leuke uitjes voor de zomervakantie? Bekijk ze allemaal op www.kidsproof.nl.

Ezra Verhagen

Ezra is marketeer bij Kidsproof.nl en daardoor als geen ander op de hoogte van de leukste gezinsuitjes en kinderactiviteiten door het héle land. Elke twee weken verzamelt ze voor Ouders van Nu een lijstje met haar favoriete uitjes van dat moment. Handig voor als je inspiratie nodig hebt voor komend weekend