Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
App van de maand

3 swingende muziek-apps

Er zijn ontelbaar veel apps voor kinderen. Maar welke zijn echt leuk en leerzaam? Ilona Jens van Mediasmarties selecteert elke maand de meest opvallende apps. Deze maand 3 swingende muziek-apps: Easy Music, Duckie Deck Homemade Orchestra en Loopimal.

Advertentie
 1. Easy Music

  Easy-music
  Kosten: €3,99
  Geschikt voor: iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV, Apple Watch
  Leeftijd: vanaf 4 jaar
  Goed voor: muzikaal gehoor
  Taal: Nederlands + nog 18 andere talen

  Mediasmarties over Easy Music

  Dat jouw kinderen al op jonge leeftijd muzikale helden kunnen worden, bewijst de app Easy Music. De naam zegt het: muziek hoeft niet moeilijk te zijn. Met deze app ontdek je dat muziek overal aanwezig is, van de kikkervijver tot het berenbos. Tap erop en luister goed. De instructies in woord en geluid vertellen je precies wat je moet doen. Wil je liever zelf aan de slag? Dat kan in het componeerkasteel. Of probeer wat deuntjes uit op de regenboogpiano.
  Wat de app zo leuk maakt is dat je niet eens door hebt dat je zelf muziek maakt. Je waant je in een sprookjesachtige wereld en ontdekt alle geluiden die erin verborgen zitten. De mooie vormgeving maken de app sfeervol, de geluiden maken het leerzaam. Deze app is een pareltje, zoals we trouwens gewend zijn van de Edoki-apps.

  Easy Music – Trailer from Vincent Fliniaux Audio Artist on Vimeo.

  App Store

 2. Duckie Deck Homemade Orchestra

  Duckie
  Kosten: €2,99 (Apple App Store), €1,73(Google Play)
  Geschikt voor: iPhone, iPad, iPod, Android
  Leeftijd: vanaf 3 jaar
  Goed voor: creatieve muzikaliteit
  Taal: geen

  Mediasmarties over Duckie Deck Homemade Orchestra
  Muziek zit in elk voorwerp en is alleen al in je huis volop aanwezig. Waar dan? Dat laat de app Duckie Deck Homemade Orchestra zien. Welk geluid maken je sleutels? Of wat hoor je als je een vel papier doormidden scheurt? Tik er op en je hoort het vanzelf. En wat er gebeurt als je in een badeend knijpt, je tegelijkertijd een potje met knikkers schudt én je bubbeltjesplastic fijnknijpt? Juist. Dan heb je muziek! Deze app is simpel: je kan enerzijds per voorwerp horen welk geluid erbij hoort en anderzijds kijk je wat er gebeurt als je deze voorwerpen tegelijkertijd geluid laat maken. Dat er verder niet veel te doen is, is een minpunt van de app van Duckie Deck Development. Maar: gebruik je eigen creativiteit en ga in het echt aan de slag met potten, pannen, flesjes en potloden met elastiekjes! Zie de app als een inspiratiebron om jouw kind te laten kennismaken met muziek.

  Advertentie


  Apple App Store
  Google Play

 3. Loopimal

  Loopimal
  Kosten: €2,99
  Geschikt voor: iPhone, iPad, iPod touch
  Leeftijd: vanaf 6 jaar
  Goed voor: Ritmisch gevoel, componeer-skills
  Taal: Geen (ouderinformatie in het Engels)

  Mediasmarties over Loopimal
  Met de app Loopimal van YATATOY ben jij de dj, componist, of hoe je jezelf ook wilt noemen. Bij het openen van de app zie je een dier, met daaronder een balk met wijzer die de maat aangeeft. Het is de bedoeling dat je de blokjes onderaan naar de balk sleept en zo je eigen muziek maakt. Elk blokje heeft zijn eigen geluid en dansje en is twee tellen waard. Resultaat is er al snel: op een goede beat klinken jouw groovy deuntjes en dansen de dieren hun coole moves. Vind je het saai met 1 dier? Laat ze dan met z’n tweeën of zelfs met z’n vieren muziek maken en dansen. De makers hebben alle geluiden in C-majeur opgenomen. Zo kan je ook nog eens makkelijk meespelen op je eigen instrument. Dieren, dansjes en leuke geluiden die jij bepaalt: van deze app word je nou écht vrolijk!

Redactioneel – Offer – Baby opvoeden

Wanneer begint opvoeden? En hoe pak je het aan?

De mooiste boeken over opvoeding
Vind je hier