Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Verse tomatensoep met brood

3x Love2BeMama’s favoriete recepten: kidsproof, voedzaam én snel!

Ik heb geen hekel aan koken - met de feestdagen sloof ik me altijd extra uit - maar doordeweeks moeten gerechten voor mij makkelijk, simpel, snel, voedzaam, lekker, mét groente én kidsproof zijn. Mijn man werkt vaak ’s avonds, waardoor ik regelmatig alleen met de kinderen eet. Snelle gerechten hebben dan mijn voorkeur. Het kan dan zomaar voorkomen dat we een tosti eten met een salade erbij.

Gelukkig heb ik geen moeilijke eters (en als ze een keer wat minder eten dan normaal, hoef ik mij daar geen zorgen om te maken, want kinderen die veel eten hebben later namelijk een hoger BMI, blijkt uit onderzoek van European Journal of Clinical Nutrition). Dit zijn mijn favoriete snelle recepten die goed in de smaak vallen bij de kinderen. Wel veel spaghetti, daar zijn ze nu eenmaal dol op.

Advertentie
 1. Creamy spaghetti Carbonara

  Ik vond hét recept voor creamy spaghetti Carbonara op internet en het is echt heerlijk. The best ever én kidsproof. In spaghetti Carbonara zit doorgaans weinig groenten. Om toch aan de vitamines te komen serveer ik dit gerecht met salade caprese, meloen of lekker veel komkommer. Ik heb altijd komkommer in huis, dat gaat er namelijk goed in.

 2. Gezonde pastasaus in 15 minuten

  Ik ben erg fan van mijn blender en die gebruik ik vaak. Niet alleen voor smoothies, maar bijvoorbeeld ook om in 15 minuten deze super makkelijke, gezonde pastasaus te maken. De pastasaus di mama is hier in huis een hit. Zo maak je ’m:
  Kook de spaghetti. Snij 2 uien, 2 puntpaprika’s, 10 tomaten (ik gebruik roma-tomaten), 4 tenen knoflook (meer of minder naar smaak) fijn en stop ze met 2 blikjes tomatenpuree, peper, zout en Italiaanse kruiden in de blender. Rul het gehakt, voeg de saus toe en klaar is mama. Alle ingrediënten zijn zelf naar smaak en hoeveelheid aan te passen. Het gehakt kun je eventueel vervangen door spekblokjes.

 3. Verse tomatensoep met brood

  Verse tomatensoep met pure ingrediënten. Snel te maken, gezond en lekker. Serveer met broodjes en klaar is mama. De verse tomatensoep kan binnen 30 minuten op tafel staan, maar ik vind het zelf lekkerder om ’m een dag van tevoren te maken en de volgende dag te serveren.

Linda Bosscher

Linda Bosscher (30) is getrouwd en moeder van 2 kleuters en 1 peuter. Runt vanuit huis haar blog Love2BeMama en een webshop. Ze reist graag, houdt van koffie & sushi, slaapt weinig, heeft geen tijd voor hobby’s zoals breien of doe-het-zelven, maar loopt over van inspiratie. Elke woensdag om 12.00 uur kunnen we een nieuwe blog lezen van deze gedreven Social Influencer.