Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

8x de leukste sprookjesachtige uitjes

Speelt jouw zoon graag dat hij een stoere ridder is en is je dochter dolblij als ze haar prinsessenjurk aan mag? Hoe leuk is het dan om een dagje in hun kinderdromen te stappen. Daarom: acht favoriete kidsproof-uitjes in sprookjesthema.

Advertentie
 1. Pannenkoekenhuis Hans & Grietje

  1- Kidsproof-Hans-grietje

  Knibbel, knabbel, knuisje… Wat een heerlijk sprookje is dat toch! Beleef het spannende avontuur nu in het echt in Pannenkoekenhuis Hans & Grietje in Zeewolde. Het is een ware belevenis met behekste en beweegbare tafels én natuurlijk genoeg te smikkelen. Tip: ook buiten het pannenkoekenhuis is allerlei leuks te doen voor kinderen.

 2. Sprookjescamping

  2-Kidsproof-sprookjescamping

  Een vakantie of weekendje bij dit adresje zullen de kinderen niet snel vergeten. Bij Sprookjescamping de Vechtstreek worden jullie ontvangen als echte prinsessen en ridders. Je kunt hier overnachten in een huisje dat eruit ziet als kasteel én overdag is er een tof sprookjesprogramma voor de kinderen.

 3. Elfendeurtjesroute

  3-kidsproof-elfendeurtjes

  In het centrum van Alkmaar word je zomaar verrast door een magische elfenwereld. Tijdens een spannende speurtocht mag je op zoek naar de verstopte kleine elfendeurtjes. De schattige deurtjes zijn bijvoorbeeld te vinden in etalages van winkels. Op Kidsproof.nl kun je de plattegrond downloaden en meteen beginnen. Superleuk om samen met kleine kinderen te doen.

 4. Het Sprookjesbos

  4-kidsproof-sprookjesbos

  Klimmen, draaien, vliegen, glijden, noem het maar op. In Sprookjesbos Valkenburg kan het allemaal! Extra leuk is natuurlijk dat je tussen het spelen door al je sprookjeshelden ontmoet: Doornroosje, Klein Duimpje, Sneeuwwitje… Ook ideaal, dit speelparadijs is al leuk voor kinderen vanaf 1 jaar.

  Advertentie
 5. Rijk der Kabouters

  5-kidsproof-rijk-kabouters

  Te schattig! Jouw kleine peuter die over de kronkelpaadjes huppelt, op zoek naar kabouters. Het Rijk der Kabouters in het Drentse Eext is genieten voor jonge gezinnen. Op de kabouterroute kom je tal van verhalen én kabouters tegen. Vergeet niet langs te gaan in de Kabouterstraat, waar je kunt skelteren en kaboutergolf kan spelen. Of kom genieten van het zonnetje in de omheinde speeltuin.

 6. Sprookjeswonderland

  Sprookjeswonderland

  Ook magisch is Sprookjeswonderland in Enkhuizen. Ga op bezoek in het kabouterdorp, ontmoet de snurkende reus of doe mee aan de Hekspeditie. Een gezellig, vrolijk uitje waar je kinderen vast heel blij van worden. Tip: lees op Kidsproof.nl de blog over de ervaringen van Kidsproof-reporter Samar in Sprookjeswonderland.

 7. Zeven Dwergen pad

  Zeven dwergen pad

  Tijdens een boswandeling hoor je regelmatig dieren ritselen, of was het toch iets anders? Misschien was het wel één van de zeven dwergen. In het Kuinderbos in Bant loop je met de kinderen de vrolijke speurroute langs Sneeuwwitje en de zeven dwergen. De sprookjesfiguren zijn uit boomstammen gehakt en staan langs de route. De wandeling is niet te lang: ongeveer 1 kilometer. Een topuitje met mooi weer!

  Advertentie
 8. Mini Efteling

  Mini Efteling

  Het magische van de Efteling, maar dan in het klein. Een heerlijk gezinsuitje! In Nieuwkuyk word je meegenomen naar de wondere sprookjeswereld in de Mini Efteling. Hebben jullie Langnek al over de bomen zien uitkijken? Denk er wel aan, in dit park kun je alleen met een rondleiding. Deze duurt ongeveer 3 uur en is te reserveren via de link.

Ook voor sprookjesachtige kinderfeestjes kun je terecht op Kidsproof.nl.

Ezra Verhagen

Ezra is marketeer bij Kidsproof.nl en daardoor als geen ander op de hoogte van de leukste gezinsuitjes en kinderactiviteiten door het héle land. Elke twee weken verzamelt ze voor Ouders van Nu een lijstje met haar favoriete uitjes van dat moment. Handig voor als je inspiratie nodig hebt voor komend weekend