8x coole watersportuitjes

8x coole watersportuitjes

Bij mooi weer kun je je toch geen betere plek bedenken dan bij en op het water? Lekker op een badlaken, lui genieten van de zon? Niet zo van het luieren? Geen punt. Er zijn zo veel leuke manieren om actief bezig te zijn op het water. Surfen, powerkiten, suppen, longboarden… bedenk het maar. Hier een aantal plekken waar ze al deze coole watersporten speciaal voor kinderen aanbieden.

Sup Adventures (8+)
1 SupAdventures

SUPpen, of Stand up Paddelen, is hip en leuk! Bij Sup Adventures in Haarlem kun je terecht voor zowel een losse les als een kinderfeestje. Je leert het snel hoor. Voor je het weet suppen jullie een heel rondje door de Haarlemse grachten.

Zeilen bij De Vuurtoren (7+)

2. Vuurtoren
Wil jij een dagje zeilen met het gezin of zoek je zeilles voor de kinderen? Check het aanbod van Zeilschool de Vuurtoren in Loosdrecht. Kinderen kunnen er leren zeilen op een optimist bijvoorbeeld, of bijvoorbeeld in een Polyvalk. Gaaf toch?

Zeemeerminles! (B-diploma)

3. Zeemeermin
Nog zoiets cools; zeemeerminles. Bij Zwemschoon ONDA in Beek leren jouw meiden in vier weken alle ins and outs van het zeemeermin-zijn. Natuurlijk oefenen ze met zo’n prachtige zeemeerminnenstaart. Kom je van ver? Dan kun je ook kiezen voor de 1-daagse Zeemeermin-zwemcursus. Handig!

Kanocursus ToPaddle (9+)

4 ToPaddle
Kanovaren bij ToPaddle in Nijmegen is gaaf! De ene keer ben je lekker relaxed in de natuur en een andere keer zijn jullie aan het dollen in een enorm waterfestijn. De startcursussen zijn super. Naast aandacht voor techniek en veiligheid staat plezier in de sport voorop. Ook leuk voor een kinderfeestje!

DownUnderBeach (4+)

5 DownUnderBeach
Surfen, powerkiten, skimboarden, bodyboarden en golfsurfen. Bij DownUnderBeach in Scheveningen kun je het allemaal leren. Kinderen vanaf vier jaar kunnen al meedoen met de Surfguppies. Trek gekregen? Op het fijne terras serveren ze heerlijke (kids)gerechten.

Sport4Kidz (6+)

6. Sportz4kids

Elke woensdagmiddag organiseert Sport4Kidz in Amsterdam de workshops ‘water=fun’ en ‘water=sport’. Vanaf zes jaar kun je meedoen aan het Fun-programma; vlotten bouwen, fun-spellen en estafettes op het water. Voor kinderen vanaf acht jaar is er het sportprogramma; kajakken, zeilen, suppen en surfen.

Cable Ski (8+)

7 Cable Ski
Bij SKEEF in Heerhugowaard hebben ze wel iets heel gaafs: Cable ski. Dit is waterskiën of wakeboarden achter een kabel. Een moderne sleeplift neemt je mee met een snelheid van zo’n 30 kilometer per uur. Dat klinkt misschien moeilijk, maar het is juist gemakkelijk te leren. Binnen een kwartiertje heb je de grondbeginselen onder de knie en kun je je eerste rondje maken. Ook bij de Kidsclub van Down Under in Utrecht en bij Project 7 Cablepark in Rotterdam kun je leren waterskiën, wakeboarden of kneeboarden aan een kabel. Cool toch?

Aquakids (5+)

8 Aquakids
Elke woensdagmiddag is het tijd voor fun en sport in zwembad de Warande in Oosterhout! Tijdens de afwisselende aquasportlessen gaan kinderen iedere keer met een andere watersport aan de slag. Trimzwemmen bijvoorbeeld, waterpolo, aquabootcamp of aquasurvival. Iedere week staat er iets anders op het programma.

Hebben jouw kinderen nog geen zwemdiploma en vind je deze uitjes daarom nog niet echt geschikt voor ze? Op Kidsproof.nl vind je ook een overzicht van zwemlessen die bij jou in de buurt gegeven worden. Op naar het A-diploma!

Alwiene Waals

Alwiene Waals blogt voor Kidsproof.nl over de leukste uitjes en kinderactiviteiten in Nederland. Samen met haar zoontje Sam verkent ze de nieuwste speeltuinen, pretparken, musea, koffie-places en kidsproof-restaurants. Ze hebben een gedeelde passie voor films, lekker eten en reizen en vinden zo altijd weer een leuk nieuw plekje om in de Kidsproof-blogs te delen.