Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
watersport uitjes

8x coole watersportuitjes

Bij mooi weer is er toch geen betere plek dan bij en op het water? Om lekker te luieren op een luchtbed óf juist voor… actie! Golfsurfen, zeilen, suppen of zeemeerminzwemmen: hier hebben ze qua watersport speciaal aan kinderen gedacht.

Advertentie

Sup Adventures (8+)
1 SupAdventures

SUPpen, oftewel Stand Up Paddelen, is al een tijdje in en nu kunnen kinderen de hype ook ontdekken. Bij Sup Adventures in Haarlem kun je terecht voor zowel een losse les als een kinderfeestje. En ze leren het supersnel! Kinderen zijn immers gewend om te balanceren en meestal niet bang om in het water te vallen. Voor je het weet suppen jullie een rondje door de Haarlemse grachten.

Zeilen bij De Vuurtoren (7+)

2. Vuurtoren
Lijkt het je kinderen leuk om op zeilles te gaan? Check het aanbod van Zeilschool de Vuurtoren in Loosdrecht. Ze kunnen er bijvoorbeeld een dagje oefenen in een Optimist, da’s zo’n gezellig ‘vierkant bakkie’. Of een hele week zeilles krijgen in een Polyvalk. Klaar om te wenden… ree!

Geschreven door

Alwiene Waals

Zeemeerminles! (B-diploma)

3. Zeemeermin
Zó cool voor jouw eigen Ariël: bij Zwemschool ONDA! in het Gelderse Beek leert ze in vier weken alle ins and outs van het zeemeerminnenleven. Zoals veilig én sierlijk onder water zwemmen met zo’n prachtige staart. Kom je van ver? Dan kun je ook kiezen voor de ééndaagse Zeemeermin-zwemcursus. De kans is alleen groot dat ze er dan nog lang niet genoeg van heeft…

Kanocursus ToPaddle (9+)

4 ToPaddle
Bij ToPaddle in Nijmegen leert je kind de techniek van kanovaren, maar vooral ook het plezier. De ene keer is dat relaxed in de natuur, de andere keer een tandje wilder in een enorm waterfestijn. Veiligheid staat natuurlijk voorop en verder is het lekker dollen bij de starterscursus. Een kinderfeestje houden kan er trouwens ook.

DownUnderBeach (4+)

5 DownUnderBeach
Golfsurfen, powerkiten, skimboarden, bodyboarden: bij DownUnderBeach in Scheveningen kun je het allemaal leren. Kinderen vanaf vier jaar kunnen al meedoen met de Surfguppies. Trek gekregen? Op het fijne terras serveren ze superlekkere tosti’s en burgers.

Advertentie

Sport4Kidz (6+)

6. Sportz4kids

Elke woensdagmiddag organiseert Sport4Kidz in Amsterdam de workshops ‘water=fun’ en ‘water=sport’. Vanaf zes jaar kun je meedoen aan het Fun-programma: vlotten bouwen, fun-spellen en estafettes op het water. Voor kinderen vanaf acht jaar is er een programma met kajakken, zeilen, suppen en surfen. En bij alles is spelend leren de insteek. Zo zien we het graag!

Cable Ski (8+)

7 Cable Ski
Bij SKEEF in Heerhugowaard hebben ze iets héél gaafs: Cable Ski. Dat is waterskiën of wakeboarden aan een kabel. Niet achter een boot, maar aan een moderne sleeplift waarmee je wel dertig kilometer per uur kunt. Dat klinkt misschien moeilijk, maar in een kwartier heb je de basis onder de knie en kun je je eerste rondje maken. Ook bij de Kidsclub van Down Under in Utrecht en bij Project 7 Cablepark in Rotterdam kun je leren waterskiën, wakeboarden of kneeboarden aan een kabel. Zie je je kleine thrillseeker al glunderen?

Aquakids (5+)

8 Aquakids
In zwembad de Warande in het Noord-Brabantse Oosterhout is het elke woensdagmiddag tijd voor sport en lol. Tijdens de afwisselende aquasportlessen kunnen kinderen elke week een andere wateractiviteit proberen. Zoals trimzwemmen met allerlei gekke technieken, dingen opduiken, waterpolo of aqua-survival. En eh, ooit waterkwartet gespeeld op de zwembadbodem? Kan hier dus gewoon.

Hebben je kinderen nog geen zwemdiploma? Op Kidsproof.nl staat ook een overzicht van zwemlessen die bij jou in de buurt worden gegeven. Op naar het A-diploma!

Advertentie

Alwiene Waals

Alwiene Waals blogt voor Kidsproof.nl over de leukste uitjes en kinderactiviteiten in Nederland. Samen met haar zoontje Sam verkent ze de nieuwste speeltuinen, pretparken, musea, koffie-places en kidsproof-restaurants. Ze hebben een gedeelde passie voor films, lekker eten en reizen en vinden zo altijd weer een leuk nieuw plekje om in de Kidsproof-blogs te delen.

Redactioneel – Offer – Ontwikkeling baby

Educatief speelgoed voor je baby

Shop nu