Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Dag Sinterklaas, hallo Kerstman!

Sinterklaas heeft zijn hielen nog niet gelicht of we schakelen moeiteloos over naar Kerst. Op Facebook zie ik volop kerstbomen voorbij komen, maar ik ben er eigenlijk nog niet aan toe. Ik moet eerst even een paar dagen bijkomen voordat we ons in het kerstgedruis storten. Eind van de week halen we de boom wel weer van zolder.

Advertentie

Wat een feestmaand

Ik vind december een heerlijke maand. Sinterklaas, kerst, een jarige dochter, vakantie en als klap op de vuurpijl oud en nieuw. Bij mij geen spoortje van een winterdepressie. Ik hou van alle seizoenen en hoop op een dik pak sneeuw. Nu Sint het land uit is, zoek ik op Pinterest naar kerstinspiratie. Hier de 10 leukste dingen die ik tegenkwam.

1. Adventskalender

Een adventskalender is des te leuker als je ’m zelf maakt. Check deze  8 DIY-tips.

Geschreven door

Linda Bosscher

2. Kerst met Linus

In december is ‘Kerst met Linus’ onmisbaar. De hysterisch flikkerende animatiefilmpjes zijn bij ons thuis een hit.

3. Glitters (en klei)

Kerst ís glitter. Deze glitterklei is dan ook een groot succes. Met dit recept maak je babyproof glitterklei, met dit recept sneeuwklei!

lop2

Advertentie

4. Een DIY kerstboom

Heb je dit jaar geen zin in een echte boom? Er zijn heel veel DIY kerstbomen die je kunt maken. Deze vond ik zo leuk! Een uurtje samen takken zoeken in het bos et voilà: dit is het resultaat.

Weihnachtsbaum-to-goMAIN_AlienSkin_ohneTypo

(Beeld: Dawanda)

5. Kids kerstbomen

En als je dan toch in het bos bent, neem dan meteen een paar dennenappels mee. Kunnen de kinderen hun eigen kerstboom maken.

tree13

Advertentie

(Beeld: elementaryartfun)

6. Ik ruik… kerst!

Voor een instant kerstgeur heb je nodig: sinaasappels, kruidnagels, kaneelstokje. Snij de sinaasappels en doe alles met wat water in een pan. Breng het aan de kook en je huis ademt… kerst.

7. Warme chocolademelk

Weinig zo winters als warme chocolademelk. En je kunt het op verschillende manieren klaarmaken. Ik kwam dit plaatje tegen waarmee je eindeloos kunt variëren met chocolademelk.

HotChocolateInfographic

 

(Beeld: lifehack.org)

8. Glühwein

Oké, wellicht nóg winterser dan warme choco: glühwein. En makkelijk zelf te maken ook. Kijk hier voor verschillende recepten.

9. Hilarische kerstkaart

Dit jaar geen standaard kerstkaart, dat kan een stuk uitbundiger.

lop

(Beeld: vintagerevivals.com)

10. Let it snow!

Als er een dik pak sneeuw valt, is je baby vast blij met een… dik pak. Warme voetenzakken, via de webshop van love2bemama.com.

Voetenzak-Ster-groen - kopie Haaien-voetenzak-kerst

Ouders van Nu product – Van baby tot peuter

Alles over de ontwikkeling in de eerste 18 maanden

€27,50
Bestel nu