Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

5x de leukste kerstvakantie-uitjes voor het hele gezin

Hoera voor de kerstvakantie! Twee heerlijke weken bijkomen, feestvieren én een heleboel leuke dingen doen. Van een interactief concert tot warme choco in de stoomtrein: vijf topideeën.

Advertentie
 1. Winter Station

  1 Winter Station
  Winter Station

  Iets in nostalgische sferen is altijd goed in deze toch al sprookjesachtige tijd. Daar zorgt Winter Station in het Utrechtse Spoorwegmuseum voor met ontelbare lampjes, kerstdecoraties, kampvuren, live-muziek en een antieke carrousel. Het hoogtepunt voor veel kinderen is de grote schaatsbaan (je kunt gratis schaatsen lenen), waar je lekker kunt zwieren tussen de treinen. Maar er is nog veel meer te doen. Elke dag is er een wisselend programma met creatieve workshops, muziek en extra kinderactiviteiten. Ook het museum is open en dat blijft met alle treinen, stoommachines en locomotieven fantastisch om te bekijken. Trek er tussen 23 december en 7 januari gerust een dag voor uit.

 2. SoWhat Familieconcert

  2 So What So What Familieconcert

  De familieconcerten van SoWhat zijn zo leuk! Ze zijn interactief, geschikt voor de hele familie en met allerlei soorten muziek, van klassiek tot pop en jazz. Met workshops, poppenspel, gedichten en dans betrekken de artiesten iedereen bij het verhaal. Op 6 januari speelt in de Van Houtenkerk in Weesp de voorstelling Het luchtfietsje. Met muziek van onder meer Bach, John Williams en Frank Sinatra belooft het weer een bijzondere show te worden.

 3. Creatieve Kerst in het Onderwijsmuseum

  3 Onderwijsmuseum Het Onderwijsmuseum

  In het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht kun je deze kerstvakantie allerlei leuke, creatieve workshops volgen. Zoals wollige winterhangers knutselen, koekjes versieren, een winterkaars maken en de ramen van het museum beschilderen. Maar je kunt er ook een cool memobord maken én je eigen sneeuwlandschap bouwen. Als je nog niet in de winterstemming wás… Het museum is sowieso de moeite waard: heel leuk voor kinderen om te zien hoe het er vroeger aan toeging op school.

 4. Winter Wonder Weken

  4 Winter Wonder Weken Winter Wonder Weken

  Advertentie

  Tot en met 7 januari is Leiden een winters sprookje. Tijdens de Winter Wonder Weken is er van alles te doen. Op de Nieuwe Rijn is een drijvende schaatsbaan gemaakt, er is een (kinder)kerstplein met een prachtige kerstboom, een drijvende kerstmarkt, een nostalgische kermis en nog veel meer. Kinderen kunnen marshmallows roosteren, een kerstbal ophangen in Joris’ kerstboom en een ritje maken in een ouderwetse draaimolen (fotomoment!). Struin samen over de kerstmarkt en drink bij een van de kraampjes warme chocolademelk met slagroom. Ouderwets genieten, noemen ze dat ook wel.

 5. Winterrit in de stoomtrein

  5 Winterrit Museum Buurtspoorweg

  In Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen kun je zien hoe reizen met de trein vroeger ging. Ze hebben een unieke collectie historische treinen en wagons, oude seinpalen en ouderwetse uniforms. En je mag écht mee met zo’n mooie stoomtrein! Koop een treinkaartje, ga even in de oude wachtruimte zitten en… stap maar in. Op zich al magisch, maar op 27 en 28 december is de rit helemaal genieten. Dan zit er een restauratiewagon bij de trein, waar je heerlijke soep en warme chocola kunt krijgen. Leuker opwarmen kan niet, toch?

In het hele land is zoveel leuks te doen tijdens de kerstvakantie. Kijk op kidsproof.nl voor uitjes bij jou in de buurt.

Alwiene Waals

Alwiene Waals blogt voor Kidsproof.nl over de leukste uitjes en kinderactiviteiten in Nederland. Samen met haar zoontje Sam verkent ze de nieuwste speeltuinen, pretparken, musea, koffie-places en kidsproof-restaurants. Ze hebben een gedeelde passie voor films, lekker eten en reizen en vinden zo altijd weer een leuk nieuw plekje om in de Kidsproof-blogs te delen.