Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Martinhal

Hoteldebotel

Een kindvriendelijk hotel? Lees: een nanny terwijl jij eet, overal speelplekken én de mama-spa. Vooral oudervriendelijk dus!

Advertentie

Na de eerste blik in de hotelkamer en dan vooral op het immense hotelbed, weet ik: dit gaat een topvakantie worden. En dan moeten we de rest van het enorme hotelcomplex van Martinhal nog gaan ontdekken. Maar met een peuter die ’s nachts vaker wel dan niet tussen ons in belandt, is een bed waar we alle drie naar hartenlust in kunnen woelen zonder elkaars ledematen in het gezicht te krijgen, meer dan ik van een vakantie durfde te hopen. Tuurlijk, een kinderbedje is er ook, want in dit kindvriendelijke paradijs is aan alles gedacht.

Geschreven door

Mariska Schulte

Oudervriendelijk

Of wat zeg ik: kindvriendelijk? Dit hotel is oudervriendelijk! Er is een crèche, een oppasservice voor ’s avonds, een winkel met allerlei babybenodigdheden en er zijn enorm veel speelmogelijkheden die heel slim gecombineerd zijn met een omliggend terras voor de ouders.

Het Grote Ontspannen

Tijdens het ontbijt ontdek ik dat er in het restaurant een speciale hoek is ingericht voor de kleintjes. Een tafel met wat potloden, kleurplaten, puzzels, speelgoed én dit alles onder toezicht van een hotelmedewerkster. Denk ik eerst nog dat dit wellicht wat hautain is, je kind bij een nanny stallen om zelf ongestoord te kunnen eten. Na nog geen vijf minuten ben ik volledig bijgedraaid. Teijler heeft zijn broodje op en is niet meer te houden, terwijl onze koffie nog niet eens afgekoeld is en ons eitje nog niet gebracht. Waar we normaal de iPad uit de tas moeten vissen ter afleiding of onze koffie to go meenemen, laten we hem nu in de kinderhoek spelen. Vanaf onze tafel hebben we zo zicht op hem. En als ik naar rechts kijk, is er ook nog het overweldigende uitzicht van strand en zee. Oh ja, zó voelde relaxt ontbijten. Voor het eerst in twee jaar snuffelen we weer eens aan Het Grote Ontspannen.

Teijler

Bijna vergeten: mama-massage

Na het ontbijt gaan we het hotelstrand eens van dichtbij bekijken, onderweg komen we een speeltuintje tegen. Een glijbaan, schommels én trampolines. En dat op het strand. Terwijl Teijler zich vermaakt op de trampoline pakken Gert-Jan en ik ondertussen wat zon. Het middagdutje daarna is voor het eerst sinds jaren geen opoffering voor één van ons beiden. Niemand hoeft mee met hem naar bed, want met de schuifdeur op een kier, horen we hem gewoon als we zonnebaden op ons riante terras. Ik lees zowaar een boek. En jawel, einde middag is m’n gezicht zelfs wat bijgekleurd. Bijna vergeet ik dat ik toch ook nog ergens heen moet vandaag: ik krijg een mama-massage.

Advertentie

Verpleegster

Bij Martinhal zijn verschillende activiteiten te boeken voor moeders, ouders of het hele gezin. Ik heb gekozen voor wat me-time om me daarna snel weer bij man en kind te voegen. Gert-Jan hangt op een Fatboy aan de rand van het zwembad, terwijl Teijler met zijn gietertje het water van het bad herverdeeld. Er zijn kinderen voor hem om mee te spelen, maar doordat er zoveel zwembaden zijn op het complex voelt het geen moment als een hysterisch zwemparadijs. We komen heerlijk tot rust. ’s Avonds willen we dineren met zijn drietjes in het restaurant als Teijler ineens niet lekker is. We willen net onze tanden dan maar zetten in de koekjes uit de handbagage als blijkt dat je alle maaltijden ook gewoon bij je huisje kunt laten bezorgen. En als de receptioniste hoort dat Teijler ziek is, biedt ze ook nog aan om een verpleegster te sturen. Dat is niet nodig, we nestelen ons gewoon in het enorme bed met onze net bezorgde verse pasta. Met zo’n kamer en uitzicht is een avondje vroeg in de veren helemaal niet erg. Daarbij heb ik deze week ook nog mama-yoga op de planning staan, dus mijn tijd komt deze vakantie echt nog wel!

Redactioneel – Offer- Kinderfiets

Kinderfiets

De prachtige Volare Melody fietsenreeks is van superieure kwaliteit
Shop nu