Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Van elfjes zoeken tot kabouters spotten: 7 magische uitjes voor peuters en kleuters

Woont er achter dat kleine deurtje een kabouter of elfje? En wat zit er aan het einde van de heksentunnels? Waan je samen met je kind in sprookjesland op deze 7 betoverende plekken.

Advertentie

1. Kabouterland

kabouterlandIn het Drentse Exloo kun je kabouters en trollen in het wild zien. Echt waar! Je kind kan er op avontuur langs de kabouterhuisjes, de exotische dieren en in de trollengrot. Onderweg komen jullie binnen en buiten fijne speelplekken tegen.

2. Sprookjeswonderland

sprookjeswonderland

Geschreven door

Ezra Verhagen

Wist je dat er in Enkhuizen een enorme reus ligt te snurken? Hij woont samen met een heleboel andere sprookjesfiguren in Sprookjeswonderland. De attracties in het park zijn een echte aanrader voor jonge kinderen. Van dobberbootjes in de vorm van een lieveheersbeestje tot vliegen op een vliegend tapijt.

3. Elfendeurtjesroute

elfendeurtjes

Het natuurgebied De Schoorlse Duinen verbergt een groot geheim: in het speelbos bij het Buitencentrum barst het van de elfjes. De elfjes laten zich niet graag zien, maar als je goed zoekt vind je de kleine deurtjes waarachter ze wonen. Bij elk deurtje hoort een opdracht. De route is 1,5 kilometer en is geschikt voor kinderen vanaf 2,5 jaar.

Advertentie

4. Sprookjesbos Valkenburg

sprookjesbos

Draaien in de Dolle Draaimolen of door de lucht vliegen in het Schommelschip van Kapitein Haak. Sprookjesbos Valkenburg is een écht kidsproof-uitje. Extra leuk zijn alle sprookjeshelden die in het park rondlopen, zoals Doornroosje, Klein Duimpje, Sneeuwwitje. Wel oppassen voor de draken trouwens!

5. Efteling

efteling

Grote kans dat je zelf nog herinneringen hebt aan de Efteling van toen je klein was en natuurlijk moet je kind hier ook een keer geweest zijn. Deze magische plek in Kaatsheuvel blijft geweldig voor kinderen. Diep in het Sprookjesbos ontmoet je alle sprookjeswezens die je maar kunt verzinnen; Repelsteeltje, de wolf en de zeven geitjes, Sneeuwwitje, de Kikkerkoning en ga zo maar door. En hebben jullie genoeg van het Sprookjesbos, dan is er nog meer dan genoeg te doen.

Advertentie

6. Hans en Grietje Pannenkoekenhuis

Hans-grietje

Het pannenkoekenhuis van Hans en Grietje in Zeewolde lijkt echt wel betoverd met zijn wiebelende vloeren, magische plafonds en een zwevende tafel. Ook leuk: je kunt er allerlei spreuken zelf in beweging zetten met touwen en knoppen. Buiten ligt een heerlijk sprookjesspeelpark met – uiteraard – het snoephuisje van Hans en Grietje, een skeltercircuit en nog meer leuks.

7. Recreatieboerderij Pukkemuk 

Pukkemuk

In het Brabantse Dongen staat de gezellige recreatieboerderij Pukkemuk. Kleine bezoekers kunnen hier een wandeling maken door het boerensprookjesbos waar boeren en boerinnen spannende verhalen vertellen. Pukkemuk heeft ook een fijne binnen- en buitenspeeltuin én een dierenweide waar geknuffeld kan worden met echte boerderijdieren.

Tip: kijk voor meer uitjes bij jou in de buurt op www.kidsproof.nl.


Ezra Verhagen

Ezra is marketeer bij Kidsproof.nl en daardoor als geen ander op de hoogte van de leukste gezinsuitjes en kinderactiviteiten door het héle land. Elke twee weken verzamelt ze voor Ouders van Nu een lijstje met haar favoriete uitjes van dat moment. Handig voor als je inspiratie nodig hebt voor komend weekend