Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

8x slimme tips om je baby makkelijk aan te kleden

Je beweeglijke kind in een outfit steken: het blijft een uitdaging. Daarom een aantal handige tips die het aankleden een stuk makkelijker (en leuker!) maken.

Ouders van Nu samen met C&A

1. Voorbereidend werk

Voordat je begint met aankleden, is het slim om alle kleding alvast klaar te leggen. Zo vergemakkelijk je het proces, maar maak je het bovenal een stuk veiliger. Want zelfs de allerjongste baby’s kunnen door een onverwachte beweging van de commode af rollen.

2. Lekker warm

De meeste baby’s zijn niet dol op kou, laat staan op plotselinge temperatuurwisselingen. Zorg daarom voor een aangenaam warme kamer – van zo’n 20 graden – waar je je kind omkleedt. Zijn de kleertjes die je ‘m aan wil trekken koud? Leg ze dan eerst even op de verwarming. (Kleine side note: let er wel op dat ze niet té warm worden.) Zo zit de schone outfit nóg lekkerder.

3. Head first

Een romper of trui trek je voorzichtig over het hoofd en pas daarna duw je zacht de armpjes bij de ellebogen door de mouwen. Je trekt dus niet aan de handjes. Til bij het dichtmaken van de romper en het aantrekken van een broek of maillot de billen van je baby op of rol je baby op z’n zij. Zo voorkom je dat je hem optilt aan z’n beentjes, want dat is niet zo prettig voor z’n rug.

4. Zacht en rekbaar

Trek je baby – zeker in het begin – het liefst comfortabele kleding aan, van zachte en rekbare stoffen. Let ook op de vorm. Een overslagromper of een met envelopkraag helpt enorm bij het aan- en uitkleden. En hoe schattig het er misschien ook uitziet: vermijd denim (spijkerbroekjes) of stug katoen (overhemden, harde jurken). Dat zit niet lekker en het is een stuk lastiger om een babylijfje in te steken.

5. 100% veilig

Naast comfortabel moet de kleding van je baby vooral ook veilig zijn. Ga dus voor stoffen zonder chemicaliën en gifstoffen, die niet brandbaar zijn. Kies daarnaast voor kleding zonder koordjes, strikjes en knopen die kunnen losraken en voor stikgevaar kunnen zorgen. De babykleding van C&A is bijvoorbeeld supercomfortabel voor je baby én gemaakt volgens de hoogste normen op het gebied van veiligheid.

6. Maatje meer

Trek je baby zo veel mogelijk kleding aan die een maat groter is dan nodig. Dat is makkelijker met aankleden, de items gaan langer mee én je baby heeft meer bewegingsruimte. Een win-win-win.

7. Outfitwissel

Melk morsen, kliederen met hapjes, een gelekte luier: een babyongelukje zit in een klein hoekje. Om te voorkomen dat je continu schone kleding moet pakken, is het slim om altijd een slabbetje, hydrofiele doek, schone luier en schone romper in de buurt te hebben, zodat viezigheid niet in de kleding trekt. Handig: multipacks – bij C&A hebben ze kwalitatieve en betaalbare – zodat je nooit zonder back-up items zit.

8. Teamwork

Zeker in het begin kan het fijn zijn om je kind samen met je partner aan te kleden. Ben je vergeten die romper, legging of dat truitje te pakken? Dan staat de assistentie naast je. Bovendien kan de een de baby sussen, terwijl de ander het verschonen op zich neemt. Ben je alleen tijdens je mama- of papadag? Leid dan tijdens het aankleden je baby af met een liedje, een draaiend mobiel of een speeltje als je kind al wat ouder is.

Zwangerbox partnerpagina Center Parcs 2022

Center Parcs

Bekijk de website