1. Ceder's &tonic met cranberry
Het kerstontbijt krijgt een extra feestelijke touch met deze kleurrijke mocktail. Een klassieker met een twist. De cranberries en sinaasappel zorgen voor een winters sfeertje dat bij veel mensen in de smaak valt.
Ingrediënten: 35 ml elderflower tonic • 35 ml Ceder's Crisp • 105 ml cranberrycompote • 1 tl limoensap • sap van 1 partje sinaasappel • salieblad • ijsblokjes
Vul een longdrinkglas tot aan de rand met ijsblokjes en voeg de Ceder's Crisp, de cranberrycompote en het sap van de limoen en de sinaasappel toe. Roer voorzichtig, zodat de cranberrycompote oplost. Om het af te toppen schenk je de elderflower tonic erbij en garneer je de boel met een blaadje salie. Of met wat verse cranberry's. Vrolijk rietje erin en drinken maar.
2. Ceder's & ginger
Bekt lekker én is ook lekker. De ginger ale zorgt dat dit een frisse mocktail is met een bite. Doet het altijd goed als welkomstdrankje voor je gasten.
Ingrediënten: 50 ml Ceder's Crisp • 20 ml citroensap • 100 ml ginger ale • 1 sinaasappel
Vul een laag ovaal glas met ijs en voeg de Ceder's Crisp met citroensap toe. Even roeren zodat alles goed mengt. Snijd een lange schil van de sinaasappel en dus die tussen het ijs. Sluit af met de ginger ale. Cheers!
3. Nogroni
Nog zo'n bekende cocktail die minstens zo goed smaakt met alcoholvrije gin. Je bereidt deze alcoholvrije nogroni in een shaker, dus het ziet er ook nog eens spectaculair uit in de keuken.
Ingrediënten: 50 ml Ceder's Crisp • 15 ml sinaasappelsap • 40 ml rood pompelmoessap • ijsblokjes • citroen of sinaasappel, ter garnering
Hoewel de nogroni oogt als een luxe cocktail is dit drankje toch een eitje om te maken. Kwestie van alle ingrediënten bij elkaar in de shaker gooien en shaken maar. Schenk in een tumblerglas gevuld met ijs. Extra punten voor degene die met een mesje van de citroen- of sinaasappelschil lange krullen weet te maken ter garnering.
4. Ceder's & tonic met appel
De kans dat er tijdens de dis een gerecht met appel voorbijkomt is groot, dus extra leuk om daar een gepast drankje bij te serveren. Deze variant op de bekende gin-tonic is fris en verrassend dankzij de appel en vlierbloesem.
Ingrediënten: 1/2 appel in dunne plakjes • 50 ml Ceder's Crisp • 50 ml appelsap • 150 ml elderflower tonic • rozemarijn of munt
Vul een longdrinkglas voor driekwart met ijs. Leg de appelschijfjes tussen het ijs en langs de wand van het glas. Schenk de Ceder's Crisp, appelsap en tonic eroverheen en garneer met een takje munt of rozemarijn.
5. Bloody Ceder's
Deze originele mocktail – een variant op de welbekende bloody mary – is lekker tijdens de lunch of juist na een avondje doorhalen. Maar denk niet dat-ie saai is, want de rode peper en tabasco zorgen juist voor pit.
Ingrediënten: 100 ml Ceder's Crisp• 100 ml tomatensap • 1 stengel bleekselderij • zout • gemalen gedroogde rode peper • tabasco • ijsklontjes
Neem een flinke hand ijsblokjes en doe ze in een longdrinkglas. Schenk de Ceder's Crisp erover en vervolgens het tomatensap. Een snuf zout, een beetje rode peper en een scheutje tabasco geven dit drankje smaak. Steek tenslotte de bleekselderij in het glas en je bloody Ceder's Crisp is ready to serve.
*alle ingrediënten zijn gebaseerd op 1 glas