Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
besparen zorgverzekering tips

5x besparen op verzekeringen

Verzekeringen zijn meestal niet goedkoop, maar als je het slim aanpakt kun je er wel op besparen. Hier 5 tips voor besparen op verzekeringen.

Advertentie

1. Besparen op verzekeringen: bundel ze

Heb je verzekeringen bij verschillende verzekeraars lopen? Je bent vaak goedkoper uit als je alles in één pakket bij één aanbieder afsluit. Veel aanbieders geven korting op iedere aanvullende verzekering die je afsluit.

2. Verzekeringsvergelijker

Iedereen heeft andere prioriteiten als het op een zorgverzekering aankomt. Als je zwanger bent, is het handig als het kraampakket vergoed wordt. Heb je een kind dat een beugel moet, dan is een aanvullende tandartsverzekering een goed idee. Bij aanbieders onderling zijn er echter grote verschillen tussen dekkingen en premies. Vergelijken loont dus. Vul je specifieke wensen in op een zorgverzekeringen vergelijker. Dan zie je snel welke verzekeringsaanbieder voor jou de voordeligste is.


Bron: Independer

3. Betaal alles in één

Misschien lijkt het handig om je premie in termijnen te betalen. Toch pakt dit uiteindelijk vaak duurder uit. Veel verzekeraars berekenen rente over het betalen in termijnen. Dit betekent in de praktijk, dat je al snel zo’n €20 meer kwijt bent per jaar.

Advertentie

Tip! Heb jij al een spaarrekening voor jouw (klein)kind? Bekijk hier de voordelen.

4. Verzeker via je werk

Informeer bij je werkgever of je gebruik kunt maken van een collectieve ziektekostenverzekering via het werk. Veel werkgevers bieden zo’n verzekering aan. Zij kunnen scherpe afspraken met zorgverzekeraars maken, waardoor een collectieve verzekering vaak goedkoper is.

5. Dubbele dekking

Natuurlijk is het belangrijk om goed verzekerd te zijn, maar soms kan het gebeuren dat je twee verzekeringen hebt die hetzelfde risico dekken. Bij veel reisverzekeringen zit bijvoorbeeld medische dekking, maar medische kosten die je in het buitenland maakt worden ook vaak vergoed door je ziektekostenverzekering. Breng in kaart wat je allemaal hebt verzekerd en welke verzekeringen je eventueel kunt opzeggen.

Zwanger? Bekijk deze handige checklist wat je (financieel) allemaal moet regelen.

Advertentie
Ouders van Nu Voordeelpas

Wil jij besparen op baby- en kinderspullen, kleding, speelgoed en meer?

Dat kan met de Ouders van Nu Voordeelpas!
Shop met korting