Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
op tijd naar school

10 tips: zo krijg je je kind op tijd op school

Vóór de bel met gepoetste tanden en een gevulde rugtas in de klas: voor veel ouders is het elke dag weer een kleine overwinning als dat lukt. Zeker als je geen ochtendmens bent. Met deze tips krijg jij je kind op tijd op school.

Zo krijg je je kind op tijd op school

  1. Een inkopper, maar het scheelt ’s ochtends gekibbel en gezoek: leg kleding de avond van tevoren vast klaar. Compleet met ondergoed, sokken en accessoires. Is je kind het vaak niet eens met jouw keuze, overleg dan voor hij naar bed gaat. Trek daar maximaal tien minuten voor uit. Lees ook: Zo ontwikkelt je kind zijn eigen kledingstijl.
  2. Zo kun je ook ‘s avonds vast de broodtrommel klaarmaken en gymspullen inpakken. Ontdek je dat die vuil zijn, dan heb je nog tijd voor een spoedwasje. En wie weet vind je onder in de tas een belangrijke (nieuws)brief die hij was vergeten te geven.
  3. Probeer te zorgen dat je kind op tijd in bed ligt. Uitgeslapen kinderen worden vaak vrolijker, energieker en alerter wakker, waardoor ze ook sneller op stoom zijn. Bedtijden voor kinderen: check ons handige schema per leeftijd.
  4. Laat je kind zelf een wekker uitzoeken. Hij zal zich meer aangesproken voelen om eruit te komen als zijn eigen wekker afgaat.
  5. Wassen, aankleden, tandenpoetsen: moedig je kind aan het zelf te doen en help alleen waar nodig. Het geeft hem een trots gevoel als hij het helemaal zelf kan en uiteindelijk scheelt het jou veel tijd.
  6. Geen Instagram-waardige smoothies, hou het ontbijt op schooldagen eenvoudig. Gezond kan ook snel: een bak yoghurt met muesli en fruit of een dubbele volkoren boterham met kaas geeft genoeg energie tot de pauze. Koop eventueel gesneden diepvriesfruit en laat dit ’s nachts ontdooien. Waarom is het ontbijt zo belangrijk voor kinderen?
  7. Eén vaste plek voor schoenen, het is zo simpel en het scheelt ’s ochtends banken opzij schuiven, kasten doorspitten en binnensmonds schelden. Zorg dat het een gewoonte voor je kind wordt om schoenen altijd op die plek uit te doen als hij thuiskomt. Ook handig: zo leer je je kind zijn eigen kamer (goed) opruimen.
  8. Leg een ‘noodtasje’ bij de voordeur of in de auto, met een haarborstel, elastiekjes, snoetenpoetsers, pakjes crackers en een flesje water. Heb je bij bloedspoed altijd het hoog nodige bij de hand.
  9. Sta je elke ochtend dezelfde instructies te geven en lijkt je kind maar niet te onthouden wat de bedoeling is? Teken ze in duidelijke stappen op een groot vel. Zo ziet hij plaatje voor plaatje wat er van hem wordt verwacht. Dat geeft hem houvast en jij kunt ernaar verwijzen terwijl je zelf in de douche springt.
  10. Maak altijd tijd om te knuffelen. Het kost maar vijf seconden en een dikke kus plaatst alles in perspectief. Het herinnert jullie aan wat er echt toe doet in het leven.

Tips voor een goede ochtendroutine voor kinderen met ADHD/ADD.

Advertentie
Commercieel – Hema – Offer – Zwangerschapshemd

Zwangerschapshemd

Rekt 9 maanden met je mee
Vind je hier