Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Onze redactie test producten onafhankelijk Lees meer
 
Buitenspeeltuinen Nederland

10x de leukste buitenspeeltuinen in Nederland

Klimmen, rennen en glijden. Een speeltuin is voor kinderen een fijne plek om energie kwijt te kunnen. Daarom tippen we tien van de leukste buitenspeeltuinen van Nederland. Een aantal hebben trouwens niet alleen een buiten- maar ook een binnen gedeelte, dus daar kan je ook met slecht weer de kinderen laten uitrazen.

Advertentie
  1. Linnaeushof in Heemstede

   buitenspeeltuinen

   Beeldbron: Linnaeushof

   Waarmee kan je dit lijstje beter beginnen dan met Europa’s grootste speeltuin? Dat is Linnaeushof.  Deze speeltuin heeft ruim 350 speeltoestellen en attracties. Teveel om op te noemen dus, maar hier toch een paar toppers. Met de luchtskelters vlieg je over alles en iedereen heen. De loopings (overslagschommels) is een coole attractie voor kinderen die geen last hebben van hoogtevrees, je draait namelijk hoog in de lucht rond. De Linnaeushof Expres is een trein die je van de ene kant naar de andere kant van het park brengt. In de kleuter- en peuterspeeltuin staan de minder spannende attracties, leuk voor de allerkleinsten. Ook heeft Linnaeushof een waterspeeltuin, genaamd de Oase. Super leuk voor in de zomer!

  2. Plaswijckpark in Rotterdam

   buitenspeeltuinen

   Beeldbron: Plaswijckpark

   Plaswijckpark bestaat uit drie delen: Speelwijck, Dierenwijck en Wandelwijck. In Speelwijck raakt je kind niet uitgespeeld! Je kan er met water spelen, skelteren en slingeren als een aap. Zin om een echte aap te zien? Dat kan dan weer in Dierenwijck. Apen zijn daar niet de enige dieren die je kan spotten. Er zijn ook roofvogels, boerderijdieren, alpaca’s en nog veel meer! In Wandelwijck kan je vervolgens gezellig gaan picknicken of rustig wandelen tussen de mooie bloemen. Plaswijckpark is het hele jaar geopend.

   Klik hier voor de specifieke openingstijden.

   Ook leuk: 6 unieke binnenspeeltuinen

  3. Megapret in Lievelde

   buitenspeeltuinen

   Beeldbron: Megapret

   Advertentie

   In het Gelderse plaatsje Lievelde ligt de speeltuin Megapret. Megapret heeft een binnen- en buitenspeeltuin, een waterspeeltuin en je kan er midget- en snookergolfen. Genoeg te doen dus! De buitenspeeltuin, genaamd Buitenpret, ligt in een rustige, landelijke omgeving. In deze speeltuin vind je glijbanen, een wip, een klauterjungle, een airtrampoline, een shuttlebaan, lachspiegels, een pannaveld, een hoge uitkijktoren met glijbanen, een volleybalveld, een tractorbaan, peuterhof, een klimheuvel, draaimolens, duikelrekken, gewone schommels en de familieschommel.

   Klik hier voor de specifieke openingstijden.

  4. Speelland in Hilvarenbeek

   buitenspeeltuinen

   Beeldbron: Speelland

   Speelland is onderdeel van Beekse Bergen. Een dagje Speelland betekent een dag vol speelplezier en waterpret voor kinderen. En voor jou? Jij kan heerlijk bijkomen op het zandstrand. Speelland heeft een heleboel speeltoestellen speciaal voor peuters in de speciale peuterspeeltuin. Voor de oudere kinderen zijn er spannende attracties. Wat dacht je van een stormbaan of lekker scheuren in karts? Daarnaast zijn er nog vele wateractiviteiten, zoals waterfietsen en verschillende waterglijbanen.

   Klik hier voor de specifieke openingstijden.

  5. Flierefluiter in Raalte

   buitenspeeltuinen

   Beeldbron: de Flierefluiter

   Advertentie

   Speeltuin de Flierefluiter in Raalte heeft meer dan 34 verschillende speeltoestellen. En niet alleen dat! De Flierefluiter biedt nog veel meer. Verdwaal in het doolhof, cross op de skelterbaan en sport op de sportvelden. Daarnaast zijn er trampolines, is er een kabelbaan en er is ook een heuse kinderboerderij. Voor de kleine kinderen is er een speciaal speelterrein naast het terras ingericht. Zo is toezicht houden heel makkelijk. In het zomerseizoen is ook het zwembad van de Flierefluiter geopend.

   Klik hier om de openingstijden van de Flierefluiter te bekijken.

   Lees ook: Dit zijn de 12 leukste XL binnenspeeltuinen van Nederland

  6. Speelpark Oud Valkeveen in Naarden

   buitenspeeltuinen

   Beeldbron: Speelpark Oud Valkeveen

   Speelpark Oud Valkeveen ligt in een mooi natuurgebied in ’t Gooi. Het speelpark heeft een grote speelweide met een strandje aan het Gooimeer. Voor de ouders zijn er genoeg rustplekken om van het zonnetje te genieten. Is het slecht weer? Dan zijn er voldoende overdekte attracties: er is een theater, een bioscoop en er is een indoor speelhal van 1500 m2. Genoeg te doen dus als het regent! Voor de allerkleinsten heeft het park Miniland ontwikkeld. Hier vind je meer dan vijftig attracties en speeltoestellen voor peuters en kleuters. Vanaf eind maart is Speelpark Oud Valkeveen weer geopend.

   Klik hier voor de specifieke openingstijden.

  7. Sybrandy’s Speelpark in Oudemirdum, Friesland

   buitenspeeltuinen

   Beeldbron: Sybrandy’s Speelpark

   Sybrandy’s Speelpark noemt zichzelf: ‘het goedkoopste attractiepark van Nederland’. Nou, dat is mooi meegenomen toch? Kinderen tot en met dertien jaar kunnen zich vermaken in meer dan veertig attracties en speeltoestellen. Voor de allerkleinsten is er een leuke speelhoek. Daarnaast zijn er twee overdekte speeljungles, dus slecht weer is geen probleem! Binnen en buiten zijn er gezellige picknickgelegenheden om lekker te lunchen.  Klik hier voor de specifieke openingstijden.

   Lees ook: Waarom buitenspelen belangrijk is

  8. BillyBird Park, Volkel, Noord-Brabant

   buitenspeeltuinen

   Beeldbron: BillyBird Park

   BillyBird Park is een recreatiepark met een heel leuk buitenspeelgebied. Het park telt een aantal leuke grote attracties, zoals een achtbaan, de bootjesglijbaan Splash en de klimberg Hemelaya. Daarnaast heeft het park een kinderkermis, een verkeerstuin, een touwenparcours en een theater. Ook zijn er verschillende wateractiviteiten zoals waterfietsen en er is een strand. Genoeg te doen dus!

   Klik hier voor de specifieke openingstijden.

   Lees ook: 10x de leukste buitenspelletjes die nooit gaan vervelen

  9. Recreatieoord Binnenmaas in Mijnsheerenland

   buitenspeeltuinen

   Beeldbron: Recreatieoord Binnenmaas

   Recreatieoord Binnenmaas is echt een park voor het hele gezin. Glijden van de glijbanen, zwemmen, spetteren in het peuterbad, spelen in de speeltuin of dieren aaien in de kinderboerderij: er is voor iedereen wat te beleven.

   Klik hier voor de openingstijden.

  10. Nienoord in Leek (vlakbij Groningen)

   buitenspeeltuinen

   Beeldbron: Nienoord

   Kinderen kunnen hun lol op in dit park. De hele dag rennen, springen en glijden. Er zijn springkussens,  klimkastelen, draaimolens en meer dan vijftig andere attracties! Daarnaast ligt er maar liefst 3,5 kilometer spoor in Nienoord, zo kun je makkelijk per trein het park door. Ook heeft Nienoord een kinderboerderij en een leuk zwembad.

   Klik hier voor de specifieke openingstijden.

 

Staat er geen speeltuin bij jou in de buurt bij of mis je een topper in dit lijstje? Kijk dan even hier of deel jouw favoriet op onze Facebook-pagina.

Auteur: Tara Stokdijk – Beeld: GettyImages


Redactioneel – Offer – Het leukste speelgoed voor kinderen!

Het leukste speelgoed voor kinderen!

Bekijk het aanbod