buitenspeeltuinen

10 x de leukste buitenspeeltuinen in Nederland

Klimmen, rennen en glijden. Een speeltuin is voor kinderen een fijne plek om energie kwijt te kunnen. Daarom tippen we tien van de leukste buitenspeeltuinen van Nederland. Een aantal hebben trouwens niet alleen een buiten- maar ook een binnengedeelte, dus daar kan je ook met slecht weer de kinderen laten uitrazen.

 1. Linnaeushof in Heemstedebuitenspeeltuinen

  Beeldbron: Linnaeushof

  Advertentie

  Waarmee kan je dit lijstje beter beginnen dan met Europa’s grootste speeltuin? Dat is Linnaeushof.  Deze speeltuin heeft ruim 350 speeltoestellen en attracties. Teveel om op te noemen dus, maar hier toch een paar toppers. Met de luchtskelters vlieg je over alles en iedereen heen. De loopings (overslagschommels) is een coole attractie voor kinderen die geen last hebben van hoogtevrees, je draait namelijk hoog in de lucht rond. De Linnaeushof Expres is een trein die je van de ene kant naar de andere kant van het park brengt. In de kleuter- en peuterspeeltuin staan de minder spannende attracties, leuk voor de allerkleinsten. Ook heeft Linnaeushof een waterspeeltuin, genaamd de Oase. Super leuk voor in de zomer!

  Vanaf 28 maart is Linnaeushof dagelijks geopend. Klik hier voor de specifieke openingstijden.

 2. Plaswijckpark in Rotterdambuitenspeeltuinen

  Beeldbron: Plaswijckpark

  Plaswijckpark bestaat uit drie delen: Speelwijck, Dierenwijck en Wandelwijck. In Speelwijck raakt je kind niet uitgespeeld! Je kan er met water spelen, skelteren en slingeren als een aap. Zin om een echte aap te zien? Dat kan dan weer in Dierenwijck. Apen zijn daar niet de enige dieren die je kan spotten. Er zijn ook roofvogels, boerderijdieren, alpaca’s en nog veel meer! In Wandelwijck kan je vervolgens gezellig gaan picknicken of rustig wandelen tussen de mooie bloemen. Plaswijckpark is het hele jaar geopend. Klik hier voor de specifieke openingstijden.

  Ook leuk: 6 unieke binnenspeeltuinen

 3. Megapret in Lievelde
  buitenspeeltuinen

  Beeldbron: Megapret

  In het Gelderse plaatsje Lievelde ligt de speeltuin Megapret. Megapret heeft een binnen- en buitenspeeltuin, een waterspeeltuin en je kan er midget- en snookergolfen. Genoeg te doen dus! De buitenspeeltuin, genaamd Buitenpret, ligt in een rustige, landelijke omgeving. In deze speeltuin vind je glijbanen, een wip, een klauterjungle, een airtrampoline, een shuttlebaan, lachspiegels, een pannaveld, een hoge uitkijktoren met glijbanen, een volleybalveld, een tractorbaan, peuterhof, een klimheuvel, draaimolens, duikelrekken, gewone schommels en de familieschommel. En dat is nog lang niet alles! De speeltuin is elke dag geopend van 09:30 tot 17:30 uur, behalve op maandag, dan is de speeltuin gesloten.

  Klik hier voor de specifieke openingstijden.

 4. Speelland in Hilvarenbeek
  buitenspeeltuinen

  Beeldbron: Speelland

  Speelland is onderdeel van Beekse Bergen. Een dagje Speelland betekent een dag vol speelplezier en waterpret voor kinderen. En voor jou? Jij kan heerlijk bijkomen op het zandstrand. Speelland heeft een heleboel speeltoestellen speciaal voor peuters in de speciale peuterspeeltuin. Voor de oudere kinderen zijn er spannende attracties. Wat dacht je van een stormbaan of lekker scheuren in karts? Daarnaast zijn er nog vele wateractiviteiten, zoals waterfietsen en verschillende waterglijbanen. Speelland is 365 dagen per jaar geopend.

  Klik hier voor de specifieke openingstijden.

 5. Flierefluiter in Raalte
  buitenspeeltuinen

  Beeldbron: de Flierefluiter

  Speeltuin de Flierefluiter in Raalte heeft meer dan 34 verschillende speeltoestellen. En niet alleen dat! De Flierefluiter biedt nog veel meer. Verdwaal in het doolhof, cross op de skelterbaan en sport op de sportvelden. Daarnaast zijn er trampolines, is er een kabelbaan en er is ook een heuse kinderboerderij. Voor de kleine kinderen is er een speciaal speelterrein naast het terras ingericht. Zo is toezicht houden heel makkelijk. In het zomerseizoen is ook het zwembad van de Flierefluiter geopend. Klik hier om de openingstijden van de Flierefluiter te bekijken.

  Lees ook: Dit zijn de 12 leukste XL binnenspeeltuinen van Nederland

 6. Speelpark Oud Valkeveen in Naardenbuitenspeeltuinen

  Beeldbron: Speelpark Oud Valkeveen

  Speelpark Oud Valkeveen ligt in een mooi natuurgebied in ’t Gooi. Het speelpark heeft een grote speelweide met een strandje aan het Gooimeer. Voor de ouders zijn er genoeg rustplekken om van het zonnetje te genieten. Is het slecht weer? Dan zijn er voldoende overdekte attracties: er is een theater, een bioscoop en er is een indoor speelhal van 1500 m2. Genoeg te doen dus als het regent! Voor de allerkleinsten heeft het park Miniland ontwikkeld. Hier vind je meer dan vijftig attracties en speeltoestellen voor peuters en kleuters. Vanaf eind maart is Speelpark Oud Valkeveen weer geopend.

  Klik hier voor de specifieke openingstijden.

 7. Sybrandy’s Speelpark in Oudemirdum, Frieslandbuitenspeeltuinen

  Beeldbron: Sybrandy’s Speelpark

  Sybrandy’s Speelpark noemt zichzelf: ‘het goedkoopste attractiepark van Nederland’. Nou, dat is mooi meegenomen toch? Kinderen tot en met dertien jaar kunnen zich vermaken in meer dan veertig attracties en speeltoestellen. Voor de allerkleinsten is er een leuke speelhoek. Daarnaast zijn er twee overdekte speeljungles, dus slecht weer is geen probleem! Binnen en buiten zijn er gezellige picknickgelegenheden om lekker te lunchen. Vanaf april is Sybrandy’s Speelpark weer regelmatig geopend. Klik hier voor de specifieke openingstijden.

  Lees ook: Waarom buitenspelen belangrijk is

 8. BillyBird Park, Volkel, Noord-Brabant buitenspeeltuinen

  Beeldbron: BillyBird Park

  BillyBird Park is een recreatiepark met een heel leuk buitenspeelgebied. Het park telt een aantal leuke grote attracties, zoals een achtbaan, de bootjesglijbaan Splash en de klimberg Hemelaya. Daarnaast heeft het park een kinderkermis, een verkeerstuin, een touwenparcours en een theater. Ook zijn er verschillende wateractiviteiten zoals waterfietsen en er is een strand. Genoeg te doen dus! Het park is dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur. Klik hier voor de specifieke openingstijden.

  Lees ook: 10x de leukste buitenspelletjes die nooit gaan vervelen

 9. Recreatieoord Binnenmaas in Mijnsheerenlandbuitenspeeltuinen

  Beeldbron: Recreatieoord Binnenmaas

  Recreatieoord Binnenmaas is echt een park voor het hele gezin. Glijden van de glijbanen, zwemmen, spetteren in het peuterbad, spelen in de speeltuin of dieren aaien in de kinderboerderij: er is voor iedereen wat te beleven. De speeltuin en attracties zijn open op woensdag en vrijdag van 12.00 tot 17.30 uur en zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.30 uur. Klik hier voor de agenda. Er staan leuke activiteiten op de planning!

 10. Nienoord in Leek (vlakbij Groningen)
  buitenspeeltuinen

  Beeldbron: Nienoord

  Kinderen kunnen hun lol op in dit park. De hele dag rennen, springen en glijden. Er zijn springkussens,  klimkastelen, draaimolens en meer dan vijftig andere attracties! Daarnaast ligt er maar liefst 3,5 kilometer spoor in Nienoord, zo kun je makkelijk per trein het park door. Ook heeft Nienoord een kinderboerderij en een leuk zwembad. Nienoord is elke dag geopend, behalve op zondag. Klik hier voor de specifieke openingstijden.

Staat er geen speeltuin bij jou in de buurt bij of mis je een topper in dit lijstje? Kijk dan even hier of deel jouw favoriet op onze Facebook-pagina.

Auteur: Tara Stokdijk