Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Onze redactie test producten onafhankelijk Lees meer
 

9x leuke dingen om te doen als het regent

Die ene overdekte speeltuin al bezocht? Of zelf geen inspiratie om je kind te vermaken tijdens een druilerige dag? Hier acht leuke dingen om te doen met je kind als het regent.

Advertentie

Wat zijn leuke dingen om te doen als het regent?

Het is soms moeilijk zelf iets leuks te bedenken. Wij geven je 8 tips om een saaie, regenachtige dag om te toveren tot een knus moment binnen met je kinderen. 9x leuke dingen om te doen als het regent.

Moet je onverhoopt de regen in? Met deze leuke regenkleding en paraplu’s voor kinderen ben je helemaal voorbereid!

1. Schilderen en knutselen

Creatief bezig zijn met je kind is vooral leuk en gezellig. Maar je kind leert er ook nog van. Zijn zelfvertrouwen groeit als hij iets moois maakt. Ook leert je kind bijvoorbeeld oplossingen te bedenken om knutsels in elkaar te zetten. Een paar voorbeelden: bedek vloer met krantenpapier en leg hier een vel papier bovenop. Samen kunnen jullie, misschien wel met handen én voeten, een kunstwerk creëren met wateroplosbare verf. Ook kun je een reuzenschilderij maken, een oud T-shirt beschilderen, een fleurige placemat knutselen of een poppenkastpop van wc-rollen maken.

Altijd leuk: 10 x knutselen met wc-rolletjes

Advertentie

2. Spelletjes doen

Hebben jullie poppenkastpoppen? Dan kun je je kind een poppenkastvoorstelling laten uitvoeren. Dit kan natuurlijk ook met knuffels of andere poppen. Gooi een kleed over de tafel en spelen maar! Ook blijven dans- en muziekspelletjes leuk.

Tip! Hier vind je de leukste spelletjes

3. Taartjes of koekjes bakken

Samen met je kind iets lekkers bakken is erg gezellig. Nog een restje aardbeienjam over? Daar kun je samen aardbeienkoekjes van maken. En naast dat boter, kaas en eieren een leuk spel is, kun je hier ook een lékker spelletje van maken door cakejes met kruisjes en rondjes te versieren. Of wat dacht je van dit simpele bananenbrood?

4. Filmpjes kijken

Nog tijd over na het schilderen, knutselen of bakken? Dan is het hoog tijd om te relaxen door een film te kijken. Je kunt ook via YouTube of op de speciaal voor kinderen gemaakte Kindertube leuke, korte filmpjes bekijken. En maak het dit keer wat specialer door alle kussens van de bank op de grond te gooien. Haal ook de matrassen naar beneden en maak er in de huiskamer een fijne thuisbioscoop van. Gordijnen dicht, pyjama’s aan en kijken maar!

Advertentie

5. Naar de bibliotheek

Boekjes lezen is goed voor de ontwikkeling van je kind. Dit vergroot onder andere zijn woordenschat. Zijn alle boeken van thuis al zo goed als versleten? Breng dan eens een bezoekje aan de bibliotheek (als deze open is). Genoeg boeken en speelmogelijkheden voor een middag vol vermaak.

6. Dobbelspel

Schuif de bank aan de kant, zet de muziek aan en maakt wat ruimte in het midden van de kamer. Wat heb je nodig voor dit leuke dobbelspel? 2 vierkante kartonnen doosjes en een stift. De lege vlakken van de ene dobbelsteen schrijf je vol met actiewoorden, zoals ‘springen’, ‘rennen’ of ‘vliegen’. Op de andere dobbelsteen vul je de vlakken in met directionele woorden, zoals ‘als een kikker’, ‘naar achteren’ of ‘als een kangoeroe’. Je kunt ook 2 normale dobbelstenen nemen en voor elk cijfer een opdracht bedenken. Laat je kind de 2 dobbelstenen rollen en de opdracht uitvoeren. Reken maar dat het uitbeelden van een vliegende kangoeroe voor lachbuien zorgt. Als je krijtverf en een krijtje hebt, kun je de dobbelstenen ook hiermee opvullen. Zo kun je af en toe de woorden uitvegen en veranderen.

Lees ook: ‘Doe deze spelletjes met je peuter en hij gaat goed voorbereid naar school’ 

7. Letters vissen in bad

Heb je magneetletters en een klein hengeltje in huis? Vul dan het bad en speel dit leuke spelletje. Gooi de letters in bad en lijm een magneet aan het vishengeltje. Bij een speelgoedwinkel in de buurt kun je vast een klein magneetje kopen. Je kunt je kindje zijn eigen naam of jouw naam uit het badje laten vissen. Zo leert hij ook nog de letters van het alfabet.

8. In de plassen stampen

Het is ook een idee om tijdens de regen juist wél naar buiten te gaan. Trek zijn regenlaarzen en regenjas aan en laat hem lekker in de plassen stampen en rennen. Zelf kun je natuurlijk ook vrolijk meedoen. Met een warme douche na afloop én een zachte pyjama aan, voelen jullie je vast herboren.

9. Hut of tent bouwen

Je hebt veel leuke speeltenten die binnen een mum van tijd staan, maar jullie kunnen natuurlijk ook aan de slag met dekens, lakens en meubelen in huis. Extra tip: laat de hut lekker staan tot het avondeten en eet daar gezellig. Fijne herinnering voor jou en je kind!

Nog meer inspiratie nodig?

Redactioneel – Offer – Het leukste speelgoed voor kinderen!

Het leukste speelgoed voor kinderen!

Bekijk het aanbod