dagje uit met pasen

Dagje uit met Pasen

Pasen is een perfect moment voor een leuk gezinsuitje. Aangezien Pasen ook echte lente feestdagen zijn, hebben wij een aantal leuke (buiten)activiteiten op een rijtje gezet.

De Boerinn – lammetjesmarkt

Als wij aan voorjaar denken, denken we direct aan lammetjes. De Boerinn in Utrecht organiseert op tweede paasdag een lammetjesmarkt. Op de markt kun je leuke tweedehands spullen kopen. Uiteraard kun je lammetjes en andere kleine dieren aaien. De paashaas brengt ’s middags een bezoekje aan de markt. En de kinderen kunnen lekker spelen op trampolines en springkussens.

Advertentie

Paaskermissen

Door heel Nederland zijn er paaskermissen in het paasweekend. Ga gezellig met het hele gezin ouderwets genieten van suikerspinnen, botsautootjes en de typische kermissfeer. Je kunt naar de kermis in onder andere Deventer, Nijmegen, Drachten en Enschede.

Sprookjeswonderland Enkhuizen

Vanaf 3 april is het Sprookjeswonderland weer open. Hier waan je je de hele dag in een echt sprookjesdorp. Dit park wekt sprookjes voor je peuter/kleuter tot leven! Je kunt het kasteel van prinses Violinde beklimmen en komt oog in oog te staan met kabouters in het kabouterdorp.

Paasvuren

Een typisch Oost-Nederlands gebruik is het maken van een paasvuur op 1e paasdag. Het is een soort lentevuur dat naar schijnt de zon aanmoedigt en het land vruchtbaar maakt. Er zijn paasvuren in onder andere de Achterhoek, Drenthe en Twente.

Safari Park Beekse Bergen

Safari Park Beekse Bergen is net iets anders dan gewone dierentuinen. Door een gedeelte van het park mag je namelijk ook met de auto rijden. De dieren lopen los dus het zou zomaar kunnen dat een Giraf aan je voorruit komt snuffelen! Ga je liever met de bus in plaats van met je eigen auto dan kan dat ook.

Speeltuin Linnaeushof

De Linnaeushof is de grootste speeltuin van Europa. Kinderen kunnen nog ouderwets spelen op meer dan driehonderdvijftig speeltoestellen. De kans is groot dat je haas Bennie, de mascotte van de speeltuin, tegenkomt tijdens het paasweekend.

Lekker thuis

Blijf je liever eens fijn thuis? Ook daar kun je het natuurlijk gezellig maken met Pasen. Ga bijvoorbeeld een middagje eieren schilderen of knutselen met de kids. Of organiseer een mini eierspeurtocht in jullie huis of tuin.

Speelstad Oranje

Mocht het weer onverhoopt toch nog niet zo lenteachtig zijn dan kan je peuter/kleuter zich uitleven in deze overdekte speeltuin. Speelstad Oranje heeft onder andere een spannende zweefmolen, een luchtkussen en glijbanen. Ouders kunnen lekker mee spelen of toekijken onder het genot van een kopje koffie.