Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
pasen uitjes

9x leuke paasactiviteiten voor het hele gezin

Na twee jaar eieren zoeken in de eigen achtertuin zijn de verwachtingen voor het Paasweekend van 2022 hooggespannen. Gelukkig is er aan festivals, markten en andere paasactiviteiten dit jaar geen gebrek. Hier een paar originele ideeën voor het hele gezin. Maak er een fant-egg-stic weekend van!

Advertentie

Wanneer is het Pasen in 2022?

Dit jaar valt Pasen op zondag 17 april en maandag 18 april. Veel scholen sluiten hun deuren al op vrijdag 15 april. Goede Vrijdag is geen verplichte vrije dag, hou hier dus rekening mee als je bijvoorbeeld een weekend weg wil met het gezin.

Bekijk ook: Alle data van de schoolvakanties in 2022

Leuke ideeën voor het hele gezin:

 1. Werkspoor Festival

  werkspoorfestival reuzenrad
  Beeldbron: werkspoorfestival.nl

  Zin in een feestje, maar dan zo een waar de kinderen ook de tijd van hun leven hebben? Op dit (gratis) festival in de Werkspoorkathedraal in Utrecht vind je behalve livemuziek en foodtrucks ook een divers programma voor kinderen. Van een ritje in een nostalgisch reuzenrad tot het volgen van een kookworkshop: hier begrijpen ze hoe je een festival organiseert voor het hele gezin.

  Advertentie
 2. Klimmen en klauteren

  meisje survivalpark
  Een lang weekend vrij met kinderen die niet willen stilzitten? En ben je zelf ook wel te porren voor een actief uitje? Ga dan naar een klimbos waar iedereen zijn energie kwijt kan. Leuke parken zijn Klimpark Zips & Ropes in Ewijk, Fun Forest (4 locaties) of Klimbos Gooi-Eemland in Lage Vuursche. Tip: neem een picknickmand mee met lekkere dingen om er een echt dagje uit van te maken.

 3. Paaspicknick

  perfecte picknick boek
  Over die picknickmand gesproken: in dit vrolijke boek staat alles wat je nodig hebt om de perfecte picknick te organiseren. Recepten die niet kunnen mislukken, frisse zomerdrankjes, handige checklists en andere supertips. Leuk om samen met de kinderen voor te bereiden.

 4. Fotospeurtocht in Zoeterwoude

  Bij boerderij ’t Geertje in Zoeterwoude kun je een uitdagende speurtocht doen aan de hand van foto’s die je vertellen welke kant je op moet. De speurtocht loopt over de route van de wandeltocht ‘Het Polderpad’ en gaat langs drie van de vijf wilgenkunstwerken die je daar vindt.

 5. Weekendje weg

  paasactiviteiten weekendje weg

  Advertentie

  Beeldbron: glampings.com

  Komen de muren op je af en ben je enorm toe aan vakantie? Boek dan last minute een vakantiehuis of (glamping)tent voor het hele gezin. Of je nou gaat voor eentje in het bos, bij een meer of het strand, een mini-vakantie is altijd een goed idee. Lekker wandelen, eieren zoeken, spelletjes doen en ’s avonds patat en appelmoes.

 6. Belevenissenbos Lelystad

  In Het Belevenissenbos kunnen kinderen zich helemaal uitleven in de categorie ‘natuurlijk spelen’. Er zijn eindeloos veel speelplekken en kilometers aan wandelroutes en waterpartijen. En kijk goed om je heen, misschien spot je nog wel een wild paard! Let op: het bos en de toestellen zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

 7. Klompengolf

  Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar het is een oer-Hollandse activiteit: klompengolf. Nieuwsgierig? Trek dan met Pasen eens de stoute klompen aan en speel een potje met het hele gezin bij De Boerinn in Kamerik, bij Utrecht. Het spel lijkt op golfen, alleen speel je nu tussen de koeien en de schapen in het weiland.

 8. Plukken in de pluktuin

  Wat is er nu leuker dan de lente in huis halen met een boeket dat je samen met je kind hebt geplukt? In pluktuinen, die in de lente hun deuren weer openen, kun je vaak voor een klein bedrag een mand vol veldbloemen bij elkaar plukken. Bij veel pluktuinen zijn ook speeltuinen, zo maak je er een echt uitje van.

 9. Lekker thuis

  Geen zin om de deur uit te gaan? Dan maak je het thuis toch extra gezellig. Ga bijvoorbeeld een middag de keuken in om samen met je kind te bakken of maak een van deze paasknutsels. Maar klassieke paasactiviteiten zoals het versieren van de paastak, eieren schilderen én zoeken blijven natuurlijk favoriet.

  Inspiratie voor paasactiviteiten thuis:

Lees ook: Zo creëer je onvergetelijke momenten met je kind

Commercieel – Center Parcs – Januari campagne

Center Parcs

Boek nu voordelig je vakantie!

Tot 36% vroegboekkorting
Bekijk de accommodaties