Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

7x leuk om te doen met Pasen voor het hele gezin

Nog geen plannen voor Pasen? No worries! Hier een paar superleuke, originele dingen die je komende paasdagen kunt gaan doen met het hele gezin. Veel plezier!

Tip! Een leuke nieuwe lente-outfit voor de paasdagen shop je hier.

Advertentie

1. Klimmen en klauteren in het Monkeybos

Woon je in de buurt van Wassenaar en moeten je kinderen hun energie kwijt? Ga dan vooral naar het Monkeybos. Hier kunnen kinderen klimmen en klauteren door de bomen en lopen door grote waterleidingbuizen. Spannend! Tip: neem een picknickmand mee met lekkere dingen om er een echt dagje uit van te maken.

2. Fotospeurtocht in Zoetwoude

Bij boerderij ’t Geertje in Zoeterwoude kun je een uitdagende speurtocht doen aan de hand van foto’s die je vertellen welke kant je op moet. De speurtocht loopt over de route van de wandeltocht ‘Het Polderpad’ en gaat langs drie van de vijf wilgenkunstwerken die je daar vindt. Kijk hier voor meer informatie.

3. Weekendje weg

Komen de muren inmiddels op je af en ben je enorm toe aan vakantie? Boek dan last minute een vakantiehuis of (glamping)tent voor het hele gezin. Of je nou gaat voor eentje in het bos, bij een meer of het strand, een mini-vakantie is altijd een goed idee. Lekker wandelen, eieren zoeken, spelletjes doen en ’s avonds patat en appelmoes. Veel plezier!

Tip! 18x de leukste bordspellen voor het hele gezin

4. Belevenissenbos Lelystad

In Het Belevenissenbos kunnen kinderen zich helemaal uitleven in de categorie ‘natuurlijk spelen’. Er zijn eindeloos veel speelplekken en kilometers aan wandelroutes en waterpartijen. En kijk goed om je heen, misschien spot je nog wel een wild paard! Let op: het bos en de toestellen zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

5. Virtueel eieren zoeken in Didam

Wil je dit jaar eens op een andere manier eieren zoeken dan in de tuin? Ga dan naar De Westernboerderij in Didam. Hier kun je met Pasen al wandelend op zoek naar de virtuele paaseieren met je smartphone. Bij het vinden van een paasei verschijnt er een leuke vraag of opdracht op je scherm. Ook leuk is de survivalbaan waar kinderen kunnen klimmen en klauteren. Lijkt het je wat? Vergeet niet te reserveren!

6. Lekker thuis

Geen zin om de deur uit te gaan?Dan maak je het thuis toch extra gezellig. Ga bijvoorbeeld een middag de keuken in om samen met je kind te  bakken, eieren te schilderen, ga lekker voor de buis voor een leuke familiefilm of maak een van deze paasknutsels.

Meer inspiratie nodig? Zo creëer je onvergetelijke momenten met je kind

7. Klompengolf

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar het is een oer-Hollandse activiteit: klompengolf. Nieuwsgierig? Trekt dan met Pasen eens de stoute klompen aan en speel een potje klompengolf met het hele gezin bij De Boerinn in de omgeving van Utrecht. Het spel lijkt op gewoon golfen, alleen speel je nu tussen de koeien en de schapen in het weiland. Kijk hier voor meer informatie.