Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
educatieve uitjes

Educatieve uitjes met kinderen

Ademloos luisteren naar een sprookje of ander spannend verhaal of de wereld ontdekken met leuke speurtochten of proefjes. Voor een kind is het bezoek aan een theater of museum een leerzame ervaring. Hier staan de leukste educatieve uitjes met kinderen op een rij.

Advertentie

De leukste educatieve uitjes

Een voorstelling met poppen bekijken of een levensgrote zeepbel maken, je kind zal hier veel plezier aan beleven. De leukste educatieve dagjes uit op een rij:

Theater Pierrot

Theater Pierrot is een veelzijdig kindertheater waar ook volwassenen zich prima kunnen vermaken. Niet alleen zijn er elke maand diverse optredens, kinderen kunnen na afloop ook kleurplaten tekenen, zelf meewerken aan een theaterproductie en kinderfeestjes houden. Bij deze feestjes hoort een echte verjaardagstaart inclusief de naam van de jarige. Buiten voorstellingen zijn er ook exposities.

NEMO

NEMO is het grootste science-center van Nederland. Nieuwsgierige kinderen kunnen hier hun lol op. Vijf etages vol spannende, leuke doe- en ontdekdingen. Alles wat met wetenschap en technologie te maken heeft komt langs in dit leuke museum.

Tijdens een ontdekkingstocht door dit museum ruik, hoor, voel en zie je hoe de wereld werkt. Een bezoekje aan NEMO is dus erg leuk en leerzaam voor jong, maar ook voor oud.

Advertentie

Poppentheater Koos Kneus

Iedere woensdag en zondag zijn er peutervoorstellingen en kindervoorstellingen met muziek bij Poppentheater Koos Kneus. De poppenkast bestaat onder andere uit Kale Truus, piraten, een heks met haar twee dochters, prinsen en prinsessen en alle mogelijke dieren. In de pauze kunnen kinderen zich laten schminken en verkleedkleren aantrekken. De tweede helft van de voorstelling kunnen zij zich dus nog meer inleven.

Kinderkunstfabriek

In de voormalige Verkadefabriek, die van de koekjes, is een Kinderkunstfabriek gevestigd. Deze ruimte is speciaal gereserveerd voor kinderen. Hier worden diverse voorstellingen op maat gegeven. Iedere zaterdag- en zondagmiddag is er wel iets te doen. Niet alleen theatervoorstellingen, maar ook voor jeugd- en kinderfilms en leuke festivals kun je hier terecht.

Kooman’s Poppentheater

Kooman’s Poppentheater is een uniek theater dat al bijna vijftig jaar bestaat. Elke twee jaar wordt een nieuwe voorstelling aan het repertoire toegevoegd. Het is theater met poppen, maar ook verrassende decors, eigen muziek en liedjes. Het zijn stuk voor stuk spannende voorstellingen waarin ook veel gelachen kan worden.

 

Spoorwegmuseum

In hartje Utrecht kun je met je kindje op avontuur in het Spoorwegmuseum. Het Spoorwegmuseum is namelijk meer dan alleen treinen kijken. Je maakt kennis met de eerste machinist van Nederland, maar je leert ook over de treinen van vroeger. Je maakt een reis door de tijd. In een karretje rij je langs en onder allerlei locomotieven die ooit in Nederland hebben gereden.

dick bruna huis

In het centrum van Utrecht vind je het dick bruna huis. Dit is een permanente tentoonstelling met een overzicht van het werk van Dick Bruna. De kleintjes kunnen luisteren naar verhaaltjes of spelen in het levensgrote huis van Nijntje. Regelmatig zijn in dit museum ook voorlees- en tekenmiddagen.

Commercieel – Center Parcs – Januari campagne

Center Parcs

Boek nu voordelig je vakantie!

Tot 36% vroegboekkorting
Bekijk de accommodaties