Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

De leukste dierentuinen van Nederland

Dieren, altijd een succes. Hoe klein of groot je kind ook is. Samen kijken wat ze allemaal doen, hun namen oefenen en lachen als jij ze nadoet. Dit zijn de leukste grote en kleine dierenparken van het land.

Advertentie

De leukste dierentuinen in Nederland

1. Apenheul

leukste dierentuinen
Beeldbron: Apenheul

In de Apeldoornse Apenheul kun je lekker aapjes kijken. Kleine, grote, schattige en gekke, er loopt van alles rond. Sommige komen bij je op schoot of op je schouder zitten. En als er babyaapjes zijn, kun je die van dichtbij bewonderen. Een paar keer per dag kun je zien hoe de apen worden gevoerd, krijg je uitleg over ze en kun je al je apenvragen stellen. De Apenheul is in het paasweekend en in het weekend van 7 en 8 april geopend. Vanaf 14 april tot en met 4 november is het park dagelijks open.

2. Burgers’ Zoo

leukste dierentuinen
Beeldbron: Burgers’ zoo

Het leuke van Burgers’ Zoo in Arnhem is dat het park is opgebouwd in delen. Zo zijn er de Bush, de Safari, de Desert, de Ocean en de Mangrove, elk met de dieren die er thuishoren en hun bijbehorende verhaal. Het park organiseert ook leuke activiteiten zoals rondleidingen en vroegevogelwandelingen. In de winter (29 oktober tot en met 24 maart) dagelijks open van 09:00 tot 17:00 uur, in de zomerperiode (vanaf 25 maart) is het park een uur langer open.

Advertentie

3. Ouwehands Dierenpark

leukste dierentuinen
Beeldbron: Ouwehands Dierenpark

In Ouwehands Dierenpark in Rhenen vind je alle dieren die je in een dierentuin wilt zien, met als bijzondere bonus het Berenbos, waar verwaarloosde en mishandelde beren worden opgevangen. In een natuurlijke leefomgeving kunnen de bruine beren rustig hun gang gaan. Om ze niet te veel te storen kun je ze vanaf een loopbrug bekijken. Nóg een highlight zijn natuurlijk de reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya, die je kunt bekijken in het prachtige Pandasia. Ouwehands Dierenpark is het hele jaar door geopend.

4. Wildlands Adventure Zoo Emmen

leukste dierentuinen
Beeldbron: Wildlands Adventure Zoo

In Wildlands Adventure Zoo in Emmen maak je een wereldexpeditie in één dag. Je reist door de jungle, de savanne en het poolgebied. Als een echte avonturier ontdek je nieuwe werelden en sta je oog in oog met wilde dieren. Zo maak je een boottocht over de Rimbula River, bekijk je de poolgebieden met de Arctic 1 en maak je een safaritocht over de Savanne. Wildlands Adventure Zoo is het hele jaar door geopend van 10:00 tot 17:00 uur.

Advertentie

5. Diergaarde Blijdorp

leukste dierentuinen
Beeldbron: Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp in Rotterdam bestaat al ruim 150 jaar. De natuurlijke leefomgeving van de dieren is er mooi nagebootst en er is een grote onderwaterwereld, Oceanium. Terwijl je door een glazen koepel loopt kun je alle zeedieren goed bestuderen. De haaien, schildpadden en vissen zwemmen gewoon over je heen! Er zijn ook leuke kinderactiviteiten, zoals de Blijdorp Kids Colleges waar kinderen van 6 tot 10 jaar op een leuke manier worden bijgepraat over onderwerpen die met het klimaat, onze aarde en dieren te maken hebben. Kinderen van 9 tot en met 11 jaar mogen ’s zomers een nachtje blijven slapen bij het ZOOcamp. Ook helpt het dierenpark je graag met het organiseren van een kinderfeestje. Diergaarde Blijdorp is in de zomertijd van 09:00 tot 18:00 uur geopend en in de wintertijd van 09:00 tot 17:00 uur.

6. Safaripark Beekse Bergen

leukste dierentuinen
Beeldbron: Safaripark Beekse Bergen

Bij Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek zitten de dieren niet achter hekken: ze staan gewoon voor je neus. Je kunt er te voet, per boot, bus of in je eigen auto een safaritocht maken en onderweg kom je alle Afrikaanse dieren tegen. Als je gaat lopen gaat er een gids mee die alles over de dieren kan vertellen. Extra leuk voor kinderen: mee dansen bij de Djambo show, klauteren op de speeltoestellen en de spannende roofvogelshow. Safaripark Beekse Bergen is 365 dagen per jaar geopend.

7. Artis

leukste dierentuinen
Beeldbron: Artis, fotograaf: Edwin Butter

Midden in Amsterdam vind je de oudste dierentuin van Nederland: het sfeervolle Artis. Met een enorme roofvogelvolière, een Afrikaanse savanne met zebra’s, stokstaartjes en gnoes, bijzondere vlinders in het Vlinderpaviljoen en een prachtig aquarium waar je een Amazone-vloedbos, een koraalrif én een Amsterdamse gracht onder water kunt bekijken. Wat Artis ook zo bijzonder maakt is het Planetarium, waar dagelijks leuke films draaien (voor kinderen vanaf 4 jaar). Artis is elke dag open van 09:00 tot 18:00 uur.

8. Dierenpark Amersfoort

leukste dierentuinen
Beeldbron: Dierenpark Amersfoort

Olifanten, giraffen, neushoorns, zebra’s, apen en vogels. Het is een kleine greep uit de grote hoeveelheid dieren die in Dierenpark Amersfoort rondlopen. Ze hebben er zelfs levengrote dino’s, die je tijdens een wandeling door een groot bosgebied overal tegenkomt. Op woensdagen en in het weekend mag je bij Koele Knuffels een vogelspin of kakkerlak vasthouden, als je durft. Het dierenpark is van 29 oktober tot en met 24 maart open van 10:00 tot 17:00 uur en van 25 maart tot en met 28 oktober van 09:00 tot 18:00 uur.

9. Dolfinarium

leukste dierentuinen
Beeldbron: Dolfinarium

Het Dolfinarium in Harderwijk is het grootste zeezoogdierenpark van Europa. In deze indrukwekkende onderwaterwereld leer je de dieren van dichtbij kennen en tijdens verschillende shows laten ze zien wat ze kunnen. Pas op, spettergevaar! Roggen en haaien aaien (ja, echt) mag in het Roggenrif, er is een filmtheater en er zijn regelmatig activiteiten. Wat dacht je van eieren zoeken met Pasen? Of in het park ontbijten met de dolfijnen? Verder zijn er veel speeltuinen en een strandje. Het Dolfinarium is in maart alleen in het weekend geopend, maar vanaf april dagelijks van 10:00 tot 17:00 uur.

De 7 leukste kleine dierenparken

En dan heb je ook nog een aantal minder bekende kleinere dierentuinen. Dit vinden wij de leukste:

1. Orchideeën Hoeve

leukste dierentuinen
Beeldbron: De Orchideeën Hoeve

In de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest reis je van werelddeel naar werelddeel door indrukwekkende tuinen met duizenden bijzondere vlinders, leguanen en vissen. Er bloeien meer dan tweeduizend verschillende orchideeën in dit nagebootste stukje oerwoud, waar het echt voelt alsof je in de tropen bent. Met een echte waterval! Het park is het hele jaar open, behalve op nieuwjaarsdag.

2. Aqua Zoo Friesland

leukste dierentuinen
Beeldbron: Aqua Zoo Friesland

Aqua Zoo Friesland in Leeuwarden is je plek als je gek bent op dieren die in de buurt van water leven. Van zeeberen en zeehonden tot flamingo’s en pelikanen, ringstaartmaki’s en rode vari’s, je komt ze allemaal tegen. Je kunt er losgaan in de speeltuin, dieren knuffelen op de kinderboerderij en een spannende Zoo Quest maken langs de bewoners van het park. Aqua Zoo Friesland is het hele jaar open vanaf 10:00 uur.

3. GaiaPark

leukste dierentuinen
Beeldbron: GaiaPark

In het bijzondere GaiaPark in Kerkrade leven dieren in ruime, natuurlijke verblijven. Vier avontuurlijke ontdekkingstochten leiden je naar verre landen met exotische dieren, zoals cheeta’s, neushoorns en apen. Dit park is elke dag open van 10:00 tot 17:00 uur.

4. Zoo Parc Overloon

leukste dierentuinen
Beeldbron: Zoo Parc Overloon

Doe een spannende speurtocht langs bijzondere dier- en plantensoorten in het natuurlijkste dierenpark van Nederland: Zoo Parc Overloon in Noord-Brabant. Je ziet er onder meer gevaarlijke cheeta’s, kleine panda’s en strohalsibissen. Het park is het hele jaar open vanaf 10:00 uur.

5. Zeeaquarium Bergen aan Zee

leukste dierentuinen
Beeldbron: Zeeaquarium Bergen aan Zee

Zeeaquarium Bergen aan Zee heeft 44 aquaria met bewoners uit alle wereldzeeën, zoals inktvissen, kreeften en haringen, maar ook enge haaien en piranha’s. Kinderen kijken ook hun ogen uit bij het 14 meter lange potvisskelet. Het zeeaquarium is van april tot en met september geopend van 10:00 tot 18:00 uur en van oktober tot en met maart van 11:00 tot 17:00 uur.

6. Dierentuin Animal Farm

Dierentuin Animal Farm in Beverwijk is een van de kleinste dierentuinen van Nederland. Ooit begonnen als kinderboerderij, maar inmiddels hebben zij verschillende exotische dieren. De dierentuin is zeven dagen per week geopend en je mag er gratis naar binnen.

7. Avonturia Den Haag

Avonturia de Vogelkelder is de grootste dierenspeciaalzaak van Nederland. De dierenwinkel is opgedeeld is zeven werelden. Zo vind je hier de Hondenwereld, Knaagdierenwereld, Vissenwereld, Reptielenwereld, Vogelwereld en zelfs een Kattenstraat. In deze winkel is er genoeg te ontdekken voor kinderen.

Redactioneel – Offer – Vakantie

Vakantie Center Parcs

Heerlijke vakantie met kinderen
Boek nu