Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Kind heeft een vriendje mee op vakantie

Vriendje mee op vakantie

Denk je erover om een vriendje van je kind mee te nemen op vakantie? Dan is het handig om van tevoren over een aantal dingen na te denken.

Advertentie

Vriendje mee op vakantie: hoe?

Een vriendje meenemen op vakantie is hartstikke leuk voor je kind. Zo hoeft hij zich niet te vervelen. Het maakt het voor jou als ouder ook makkelijker: de kinderen vermaken zichzelf beter dan wanneer ze in hun eentje zijn. Ze zijn ook  niet de hele dag op jou als ouder gericht. Toch is het handig om van tevoren wel goed te bedenken hoe je het gaat doen. Niet iedere vriendschap gaat goed als je 24/7 op elkaars lip zit. Dat is bij volwassenen zo, maar ook bij kinderen. Om erachter te komen of jouw kind ook langere tijd goed kan opschieten met zijn vriendje, is het verstandig om dat eerst even uit te proberen met een logeerpartijtje. Gaat dat goed, dan is de kans groot dat het op vakantie ook gaat werken.

Wat spreek je af?

Ken je de ouders van het vriendje goed? Lijken jullie opvoedstijlen op elkaar? Ook handig om over na te denken. Het vriendje gaat met jullie mee en hij zal zich aan jullie regels moeten houden. Zijn die regels heel anders dan bij hem thuis, dan kan dat voor spanning zorgen. En wat doe je qua financiën? Al betaal je het eten en verblijf, wat doe je op die momenten dat de kinderen graag leuk speelgoed willen kopen? Ideaal zou zijn als het vriendje van zijn ouders in ieder geval wat zakgeld mee krijgt om iets leuks voor zichzelf te kopen.

Heimwee & medische gegevens

Ook goed om te weten: heeft het vriendje last van heimwee en hoe erg is het? En wat als hij er last van krijgt op vakantie? Wellicht helpt het om hem iedere dag even naar huis te laten bellen of om kleine cadeautjes voor zijn familie te kopen. Overleg het even met de ouders. Dat geldt ook voor allergieën of medische gegevens. Informeer ook hoe het kind verzekerd is voor het geval dat er medische zorg nodig is.

Tegenwoordig moet ieder kind een eigen paspoort hebben. Ga je naar het buitenland, dan is het ook handig om even de site van de Overheid te bekijken of en  welke formulieren er ondertekend moeten worden door de ouders.

Advertentie
Commercieel – Center Parcs – Januari campagne

Center Parcs

Boek nu voordelig je vakantie!

Tot 36% vroegboekkorting
Bekijk de accommodaties