Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Vader lees voor voor dochters voorlezen boek kinderboek lezen bed donker
door

10 nieuwe familietradities om dit jaar mee te beginnen

December is de tijd van familietradities. Ze leveren vaak waardevolle momenten op. Geweldig om er zelf één te creëren met je kinderen. Ben je op zoek naar ideeën? Wij hebben er tien voor je op een rij gezet.

Advertentie

Het is natuurlijk nooit te laat – of te vroeg – om te beginnen met nieuwe tradities die helemaal passen bij jouw gezin.

 1. Zelf kerstkaarten maken

  Wie stuurt er nog papieren kerstkaarten? Veel gezelliger toch, dan een app’je. De kinderen zijn even bezig en familieleden worden vast blij van een écht kaartje in de bus. Knutselen maar!
  Meer knutseltips: leuk om te doen met je dreumes of peuter rond de kerst

 2. Een kerstfoto met foute truien

  Hoe fouter de truien, hoe leuker de foto wordt. Over twintig jaar zijn deze foto’s nóg waardevoller.

 3. Doneer aan een goed doel

  Cadeaus krijgen is leuk, maar geven is nog véél leuker om te doen. Zo kun je er een traditie van maken – mocht je het kunnen missen – om te doneren aan een goed doel. Kies bijvoorbeeld voor een organisatie zoals de dierenopvang in jouw buurt of de voedselbank. Wil je liever geen geld doneren? Dan kun je er voor kiezen om speelgoed te doneren bij de speelgoedbank.

  Advertentie
 4. Verzin een familierecept

  Hebben jullie al een steengoed familierecept? Leuk, dan kun je deze leren aan je kinderen. Gaat er nog geen recept rond in jouw familie? Dan kun je er zelf een verzinnen. Gezellig met je kinderen eerst de kookboeken en daarna de keuken in duiken. Wie weet wordt dit recept wel een mooie herinnering voor altijd.
  Tip! 10 originele kersthapjes om te maken met je kind

 5. Spot de lampjes

  Stap met zijn allen op de fiets of in de auto en ga op lampjesjacht. In elke buurt zijn er vast mooi versierde huizen te vinden. Vaak zijn de wat grotere steden ook prachtig verlicht. Hartstikke leuk – en spannend – om in het donker nog even op pad te gaan.

 6. Houd een logeerpartij

  Gooi alle matrassen op de grond in de woonkamer en houd een slaapfeestje met het gezin. Zet een film aan of lees een boek voor en je hebt een gezellige avond. Over een paar jaar vinden ze dit vast en zeker niet meer cool genoeg, maar nu zijn die blije koppies nog goud waard.

 7. Zoeken naar cadeautjes

  In plaats van de cadeaus aan elkaar te geven, is het veel leuker om je kinderen ernaar te laten zoeken. Houd een kleine speurtocht door jullie huis en geef de kinderen tussendoor opdrachten om te doen.

  Advertentie
 8. Vogels voeren in de winter

  In de winter is het voor vogels lastig om aan eten te komen, maar daar kun jij bij helpen. Je kunt natuurlijk naar het park gaan om de eendjes te voeren, maar je kunt ook aan de slag om vetbollen of voerbakjes te maken voor je tuinvogels. Ophangen of neerzetten in de tuin of op het balkon. Wedden dat jullie nog dagen pret hebben van de vogels die af en toe langskomen.

 9. Dans en zing

  Luister je graag samen naar muziek? Draai de volumeknop eens open en dans en zing er lekker op los met je kinderen. Nog leuker: verzin je eigen tekst op een bekend nummer. Dat zullen ze jaren later nog zingen.
  Lees ook: 35x favoriete liedjes om met je kind te zingen

 10. Bak en versier koekjes

  Niet het origineelste idee, maar je moet het jezelf natuurlijk ook niet al te moeilijk maken in deze tijden. Bak koekjes en versier ze daarna. Houden jullie wel van een beetje competitie? Dan kun je er ook een wedstrijd van maken. Tip: versier de koekjes met deze gouden (eetbare) poederspray!

Beeld: GettyImages

Ouders van Nu product – Leren luiertas cognac

Burkely

Leren luiertas Burkely

€99,95
Bestel nu