Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

10x originele traktaties om uit te delen in de herfst

Is je kind binnenkort jarig of neemt hij afscheid van de crèche? Deze leuke traktaties passen helemaal bij de tijd van het jaar. Ook fijn: ze zien er geweldig uit, maar ze zijn echt niet ingewikkeld om te maken. Win-win!

Advertentie
 1. Spinnenkoekjes

  Een paar smakelijke spinnen geven een herfstachtige touch aan jullie zelfgebakken koekjes of cakejes. Je maakt ze van een Malteser met pootjes van gesmolten chocolade.

  Bron: HandmadeHelen.nl

 2. Eierkoek-egeltje

  Advertentie

  Snijd twee hoekjes van een eierkoek en gebruik drie krenten of rozijnen voor de neus en oogjes. De stekels maak je door wat boter op het lijfje te smeren en deze met hagelslag te bestrooien.

  Bron: Rockin’ Mum

  Lees ook: Afscheid kinderdagverblijf, de leukste traktaties

 3. Gezonde paddenstoeltjes

  Rijg een blaadje sla of basilicum aan een satéprikkertje, dan een mini-mozzarella en top het af met een half cherrytomaatje met wat stippels van kwark, mayonaise of roomkaas en je hebt een schattige, hartige paddenstoelentraktatie. Daar lusten de kaboutertjes op de crèche wel pap van!

  Advertentie

  Bron: Welke

 4. Nog meer lieve paddenstoeltjes…

  Een tweede optie voor een paddenstoelen-traktatie; een vierde van een appel op een derde van een banaan en dat dan weer op een stokje. Gemakkelijk, gezond, goedkoop en extra lekker met een herfstappeltje als de Elstar of de Fuji appel.

  Bron: Traktatie-ideetjes

 5. Lekkere eikeltjes

  Oké, gezond zijn ze niet, maar deze zoete eikels gemaakt van mini-chocozoenen en kleine stroopwafeltjes zijn gegarandeerd een hit. Tip: kies voor prikkertjes zonder scherpe punt of gebruik zoethout als steeltje, om ongelukjes uit te sluiten.

  Bron: Pinterest

 6. Halloween-hapjes

  Hoe leuk deze spookjes gemaakt van halve bananen en mandarijnen vermomd als pompoen. Gebruik chocolaatjes voor de mond en ogen van de spookjes en een stukjes komkommer dienen als pompoenstengel. Griezelig gezond deze Halloween-traktaties.

  Bron: Fruit Elaina

  Ook leuk! 12x gezonde én feestelijke trakaties voor jarige Jobjes en Jetjes

 7. Appel met discodip

  In Amerika zie je ze op elke straathoek, hier zijn geglazuurde appels met een topping nog redelijk onbekend. Hang de appels in een pannetje gesmolten chocolade of karamel en dip ze vervolgens in een bakje met sprinkels of discodip. IJsstokje erin (hier kun je eventueel nog iets op schrijven), strikje erom en klaar ben je.

  Bron: Jetjes en Jobjes

 8. Stroopwafelstokjes

  Wat gezellige uitsteekvormpjes (sterren, manen, hartjes), een dertigtal satéprikkers en je trakteert de hele groep in een handomdraai op heerlijk Hollands stokje stroopwafel. Pas wel op met scherpe puntjes!

  Bron: Mamavanvijf

 9. Zakje heksennagels

  Kwestie van een passende afbeelding op een x aantal kaartjes laten drukken, zakje erom en klaar ben je. Deze Bugels chipjes vormen hartige heksennagels om je vingers bij af te likken!

  Bron: Juul & Gijs

  Lees ook: Daarom gaan kinderen met Halloween langs de deuren

 10. Stuk fruit op stok met dip

  Een part van een appel, peer of banaan aan een prikker gedipt in een laagje karamel of chocolade met kokos, nootjes of stukjes chocolade als topping. Er zijn eindeloos veel variaties mogelijk!

  Bron: Shutterstock