Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

4x waarom kerst vieren mét kinderen leuker is

Laten we eerlijk zijn: Kerst vieren met kinderen kan best een uitdaging zijn. Ze willen geen net pakje aan, er sneuvelt wel eens een kerstbal en dan zijn er ook nog de eindeloze kerstboodschappen, met je kind op sleeptouw. Toch is de kerstperiode vooral een hele leuke tijd voor ouders. Lees hier waarom.

 1. Je hebt een goed excuus om kerstfilms te kijken

shutterstock_344086520

Advertentie

Met kinderen heb je natuurlijk hét perfecte excuus om kerstfilms als Frozen, Ice Age en Home Alone te gaan kijken. Stiekem zijn deze films namelijk ook best leuk voor volwassenen (al zou je dat niet snel toegeven). De redactie tips: dit zijn de leukste kerstfilms ooit.

2. Je doet eerder mee aan kerstactiviteiten

shutterstock_225064408

In de winter zijn er tal van leuke kerstactiviteiten om te doen: het kopen van een kerstboom met het hele gezin, een middagje schaatsen of koekjes bakken. Zonder kinderen zou je van zo’n middagje kerstboomshoppen waarschijnlijk niet zo’n groot ding maken, maar mét kinderen is het al snel een echt uitje.

Lees ook: 9 x wat er anders is aan je kerstboom als je kinderen hebt

3. Het is ineens veel leuker om te geven dan te krijgen

shutterstock_521989621

Jouw verlanglijstje zag er vroeger waarschijnlijk heel anders uit dan nu. Voor veel mensen geldt dat ze met de jaren minder materialistisch worden. En kinderen veranderen vaak ook iets bij ouders vanbinnen. Het geven van cadeaus is ineens veel leuker dan het krijgen ervan. De blik van een kind dat iets krijgt wat hij dolgraag wil hebben, is onbetaalbaar. Toch? Leestip: Moet je je kindereren altijd even veel cadeaus geven?

4. Ze geloven nog in de Kerstman

shutterstock_154792361

Voor veel jonge kinderen is de Kerstman dé absolute ster tijdens de feestdagen. In sommige huishouden brengt hij immers de cadeautjes met zich mee. En ook al vier je Kerst zonder cadeautjes, dan nog is die dikke lieve man een iconische kindervriend. Dit is nou typisch zo’n fenomeen waarvan het bijzonder is om, zo wordt dat mooi gezegd, het door de ogen van je kind te bekijken.

Het is the most wonderful time of the year. En bij vlagen ook de meest chaotische tijd. Deze situaties en gedachten komen je vast wel bekend voor. Toch?

Bron: Popsugar.com. Beelden: Shutterstock