schaatsbanen

7x de leukste (indoor) schaatsbanen van Nederland

Als we het over leuke winteractiviteiten hebben mag schaatsen niet ontbreken. Wil het natuurijs maar niet dik genoeg worden? Dan zijn er genoeg schaatsbanen (binnen én buiten) waar je je lekker kunt uitleven met je kinderen.

Dit zijn de absolute aanraders

1. De Uithof in Den haag

schaatsbaan 1

In de Uithof kun je allerlei leuke activiteiten doen op het ijs. Wat dacht je van een ijshockeyworkshop of een gezellig schaatsfeestje? Als je kind nog niet zo handig op het ijs is kan hij er een van de proeflessen volgen.

2. Triavium ijsbaan in Nijmegen

schaatsbaan 2

Jong geleerd, vinden ze hier. Dat kan met behulp van schaatsrekjes, pinguïns en zeehonden tijdens het peuter- en kleuterschaatsen, elke zondagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur. Kinderen t/m 6 jaar en hun ouders krijgen dan lekker de ruimte op de funbaan. Voor wat oudere kinderen is er de kinderdisco: zo’n 2 keer per maand heerlijk schaatsen op muziek.

3. Jaap Edenbaan in Amsterdam

schaatsbaan 3

De basis van het schaatsen krijgt je kind geheid onder de knie bij de Schaatsschool van de bekende Jaap Edenbaan. Op een laagdrempelige, speelse manier leren ze stevig op de ijzers staan, en dat lekker in de buitenlucht.

4. Leisure World in Dronten

schaatsbaan 4

Wil je kind eens iets anders op het ijs? Bij deze schaatsbaan zijn 4 curlingbanen waar hij kan leren curlen. Bij kinderen wordt dit gedaan met de ‘originele’ ijsstok, een lichtere variant van de echte curlingsteen. Tijdens een les van ongeveer anderhalf uur leren kinderen de spelregels en nemen ze het tegen elkaar op in een echte wedstrijd. Na afloop mogen ze vrij schaatsen.

5. Flevonice in Biddinghuizen

schaatsbaan 5

In het Ice Funpark kan je kind lekker schaatsen op de krabbelbaan, roetsjen van de Super Glijbaan en klimmen en klauteren in de speeltuin met trampolines. Leuk voor een uitje met het hele gezin of een kinderfeestje.

6. De Scheg in Deventer

De Scheg Deventer

Winterser kan het bijna niet; schaatsers van alle leeftijden in een winters landschap. In het midden van de overdekte kunstijsbaan ligt de Speelpool, een unieke winterspeeltuin voor kinderen t/m 12 jaar. Op het IJsplein kunnen kleintjes hun eerste stapjes op het ijs zetten met behulp van rekjes, maar ook voor iets oudere kinderen zijn er leuke activiteiten. En iedere vrijdagavond kun je rondjes schaatsen op de nieuwste muziek.

7. Schaatsbaan Rotterdam

Altijd al met je kinderen willen schaatsen onder een regenboog? Bij de Schaatsbaan in Rotterdam kan het! Elke vrijdag, zaterdag en zondag kun je hier vanaf 16.00 schaatsen door een kleurrijke tunnel. Hebben je kinderen het schaatsen nog niet helemaal onder de knie? Dan kunnen ze zich prima uitleven op de funbaan: een baan waar kinderen naar hartenlust kunnen oefenen.

Auteur: Erandi Godinez – Beeld: Shutterstock.