Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

14x de leukste (indoor) schaatsbanen van Nederland

Als we het over leuke winteractiviteiten hebben, mag schaatsen niet ontbreken. Wil het natuurijs maar niet dik genoeg worden? Dan zijn er genoeg schaatsbanen (binnen én buiten) waar je je lekker kunt uitleven met je kinderen.

1. De Uithof in Den Haag

Advertentie

In de Uithof kun je allerlei leuke activiteiten doen op het ijs. Wat dacht je van een ijshockeyworkshop of een gezellig schaatsfeestje? Als je kind nog niet zo handig op het ijs is, kan hij ook een proefles schaatsen volgen.

2. Triavium ijsbaan in Nijmegen

Schaatsen is voor alle leeftijden, vinden ze hier. Dat kan met behulp van schaatsrekjes, pinguïns en zeehonden tijdens het peuter- en kleuterschaatsen, elke zondagochtend (met uitzondering van de kerstvakantie) van 09.30 tot 11.30 uur. Kinderen t/m 6 jaar en hun ouders krijgen dan lekker de ruimte op de funbaan. Voor wat oudere kinderen is er de kinderdisco: zo’n twee keer per maand heerlijk schaatsen op muziek.

3. Jaap Edenbaan in Amsterdam

De basis van het schaatsen krijgt je kind geheid onder de knie bij de schaatsschool op de bekende Jaap Edenbaan. Op een laagdrempelige, speelse manier leren kinderen stevig op hun ijzers te staan, en dat lekker in de buitenlucht.

4. Leisure World in Dronten

Wil je kind eens iets anders op het ijs? Bij deze schaatsbaan zijn curlingbanen waar hij kan leren curlen. Bij kinderen wordt dit gedaan met de ‘originele’ ijsstok, een lichtere variant van de echte curlingsteen. Tijdens een les van ongeveer anderhalf uur leren ze de spelregels en nemen ze het tegen elkaar op in een echte wedstrijd. Na afloop mogen ze vrij schaatsen.

5. Flevonice in Biddinghuizen

In het Ice Funpark 4 Kids kan je kind lekker schaatsen op de krabbelbaan, roetsjen van de reuze glijbaan en klimmen en klauteren in de speeltuin met trampolines. Leuk voor een uitje met het hele gezin of een kinderfeestje.

6. De Scheg in Deventer

Winterser kan het bijna niet: in het midden van de overdekte kunstijsbaan ligt de Speelpool, een unieke winterspeeltuin voor kinderen t/m 12 jaar. Op het IJsplein kunnen kleintjes hun eerste stapjes op het ijs zetten met behulp van rekjes, maar ook voor iets oudere kinderen zijn er leuke activiteiten. En iedere vrijdagavond kun je rondjes schaatsen op de nieuwste muziek.

7. Schaatsbaan Rotterdam

Altijd al met je kinderen willen schaatsen onder een regenboog? Bij de Schaatsbaan in Rotterdam kan het. Van 30 november tot 28 februari kun je elke vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 16.00 uur schaatsen door een kleurrijke tunnel. Hebben je kinderen het schaatsen nog niet helemaal onder de knie? Dan kunnen ze zich prima uitleven op de funbaan: een baan waar kinderen naar hartenlust kunnen oefenen.

8. Westergas in Amsterdam

Het Stenenplein op het Amsterdamse Westergasterrein is van 6 december tot 5 januari omgetoverd tot ijsbaan. Hier kunnen kinderen tot vijf jaar gratis het ijs op. Rondom de ijsbaan is er genoeg te doen. De hele Westergas is in winterse sferen met onder andere een Kerstfestival en een kaasfonduerestaurant.

9. Grote Markt in Groningen

In tegenstelling tot voorgaande jaren is de schaatsbaan op de Grote Markt niet overdekt, maar dat mag de pret niet drukken. Je kind kan er schaatslessen volgen. Is hij al wat ouder? Dan kan hij ook meedoen aan een curlingcompetitie of schaatsen op muziek tijdens een van de feestavonden.

10. Sportiom in Den Bosch

Bij Sportiom is schaatsen voor echte durfals. Je schaatst bergopwaarts, door grotten en via een schaatshelling terug. Af en toe gaat het zelfs echt sneeuwen! Moe van het schaatsen? Trakteer jezelf en je kind op een kop warme chocolademelk bij Scott’s Cabin.

11. Thialf in Heerenveen

Waar kun je beter (leren) schaatsen dan de plek waar topschaatsers geschiedenis schrijven? Op het topsportijs van Thialf kan je kind alvast oefenen voor de Elfstedentocht. Check de website voor de data en tijden wanneer er vrij schaatsen is, er is namelijk regelmatig een groot schaatsevenement.

12. Glanerbrook in Geleen

Schijnt de zon of regent het knetterhard? Bij Glanerbrook maakt het niet uit. Er is zowel een buitenijsbaan als een overdekte ijshal waar je recreatief kan schaatsen met je kind. Als je geen schaatsen in huis bent, kun je ze huren bij Rob’s Sportshop, te vinden direct naast Laco.

13. Cool Event in Scheveningen

Cool Event heeft Scheveningen weer omgetoverd tot winterparadijs. De iconische schaatsbaan op het Kurhausplein is voor jong en oud. De Funskate IJsbaan is heel geschikt voor kinderen die hun eerste stapjes op het ijs zetten. Tijd over? Bekijk de expositie met ijssculpturen op het strand.

14. Goudse IJsbaan in Gouda

Een van de mooiste schaatsbanen die ons land rijk is, vind je in Gouda. Tot 12 januari schaats je met je kleintjes rondom het stadhuis. Is je kind nog niet ervaren op het ijs? In de Gouwekerk is daar de perfecte plek voor: een kleine, overdekte en overzichtelijke ijsbaan. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur en op woensdag van 10.00 to 12.30 uur is er Peuterschaatsen en kunnen ze in hun eigen tempo over het ijs schuifelen.

Beeld: Shutterstock