Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

7 redenen waarom moeders geweldig zijn

Moeder zijn ís geweldig, maar moeders zijn zelf ook geweldig. En nee, daarvoor hoef je absoluut geen perfecte Instagram-moeder of #bossmom te zijn. Wij vertellen je graag zeven redenen waarom álle moeders geweldig zijn.

Advertentie

Moeders vertonen stiekem veel dezelfde trekjes als superhelden. Deze zeven superkrachten hebben alle moeders:

Lees ook: Cartoonserie: waarom moeders eigenlijk superhelden zijn

 1. We kunnen multitasken als de beste
  Terwijl we de ontbijt klaarmaken worden alvast de kinderen klaargemaakt voor school. Ondertussen maken we onszelf klaar, wordt de vaatwasser ingeruimd, de tassen ingepakt én zorgen we er ook nog eens voor dat we zelf op tijd op werk verschijnen. Chapeau!
 2. We vervullen héél veel rollen
  We zijn niet alleen moeder, maar tegelijkertijd ook nog kok, stylist, schoonmaakster, verpleegster, taxichauffeur en sommige vrouwen vervullen zelfs de rol van papa. Heldinnen!
 3. We kunnen alles vinden
  Op zoek naar die ene rode trui? Links achterin de kast. De zetpillen? In de lade rechts. Weten jullie kinderen – of mannen – iets niet te vinden? Dan weten ze je binnen de kortste keren te vinden, want moeders weten altijd álles binnen een mum van tijd te vinden.
 4. We kunnen heel goed horen
  Moeders hebben oren op stokjes. Niet alleen weten we uit kindergebrabbel hele zinnen te halen, maar we kunnen ook ieder nachtelijk kreuntje of huiltje horen. Dat kunnen we van vaders niet altijd zeggen.
 5. We kunnen heel goed voelen
  Niet alleen kunnen moeders erg goed horen, we kunnen ook nog eens heel goed voelen. En dan bedoelen we niet met onze handen, maar ons moederinstinct laat ons (bijna) nooit in de steek. Dat betekent dat jij het heel goed aanvoelt als je kind even niet zo lekker in zijn vel zit, honger heeft of aan een slaapje toe is. En ja, jammer genoeg voor kinderen betekent dat ook dat je haarfijn aanvoelt wanneer er tegen je wordt gejokt.
 6. We weten alles (nou ja, bijna dan)
  Moeders weten alles. Niet alleen het antwoord op alle vragen die we krijgen (dat je soms een antwoord verzint hoeft natuurlijk niemand te weten). De zoekfunctie op Google is er niets bij!
 7. We hebben magische kusjes en knuffels
  Hoeveel pijn je kind ook heeft, een knuffel of een kus van van jou lost alles op – hopelijk blijft dat nog héél lang zo.

Beeld: GettyImages