Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

9 dingen die je herkent als je alleen maar zoons hebt

Heb jij een huis vol mannen? Dan is de kans groot dat de onderstaande situaties je héél bekend in de oren klinken.

Advertentie
 1. Stoeien en vechten hoort erbij

  We willen niet generaliseren, maar over het algemeen (uitzonderingen daargelaten) zijn jongens een tikkeltje baldadiger en wilder dan meisjes. Dit betekent dat een gezellige speeldate plotseling kan eindigen in een slagveld, inclusief blauwe plekken en tand door lip. Jongens hebben nu eenmaal heel veel energie en dat uiten ze vaak op een nogal fysieke manier.

 2. Vroeg of laat zit je bij de eerste hulp

  Overal opklimmen en vanaf springen, op één wiel fietsen, dingen laten ontploffen, een fikkie stoken: jongens vinden het allemaal super aantrekkelijk. Het is dan ook wachten tot het een keer misgaat en je op de eerste hulp belandt met een reuze bult of een gat in het hoofd. Gelukkig valt het achteraf gezien meestal hartstikke mee.

  TIP! Het populairste jongensspeelgoed om ze uren te vermaken vind je hier.

 3. De nieuwe broeken zijn niet aan te slepen

  Leuk dat ravotten in de tuin, skateboarden of straatvoetballen, maar met een nieuwe broek doen ze niet lang. Voor je het weet zijn de knieën versleten en moet je wéér naar de winkel voor een nieuwe lading. Gelukkig is de destroyed jeans look nog steeds hot.

  Advertentie
 4. Mensen hebben medelijden met je

  Je kent het vast wel: die meelevende blik als je zegt dat je alleen maar zoons hebt. Net alsof het opvoeden van jongens minder leuk is dan het opvoeden van meisjes. Een huis vol jongens heeft ook zo zijn voordelen. Jongens zijn vaak veel gemakzuchtiger dan meisjes, ze vinden al snel alles best. Shoppen voor een jongen is dan ook zo gedaan. Je doet het namelijk gewoon zelf, zonder dat ze erbij zijn en zij trekken het gewoon aan. Punt. Nog een voordeel: jongensruzies zijn veel sneller opgelost dan meisjesruzies. Even botsen, sorry zeggen en de lucht is weer geklaard. Nee, dan meisjes…

 1. Zorg altijd en overal voor voldoende eten

  Je kunt je er nu misschien nog niet zoveel bij voorstellen, maar wanneer je jongens wat ouder worden zijn de boterhammen met pindakaas en borden pasta niet meer aan te slepen. Zodra je kind uit school komt wordt de koelkast opengetrokken, en gaat hij op zoek naar iets eetbaars. Soms lijkt het wel alsof je leven nergens anders uit bestaat dan boodschappen doen.

 2. Het is nooit stil in huis

  Waar meisjes vaak urenlang rustig met hun speelgoed kunnen spelen, is dat bij jongens vaak een ander verhaal. Of ze nu met hun auto’s bezig zijn of superheld spelen: alles moet gepaard gaan met geluid, van een luide schreeuw tot schietgeluiden. Het is dan ook bijna nooit stil in je huis.

 3. Scheet- en poepgrapjes zijn leuk

  Jongens hebben over het algemeen heel andere humor dan meisjes. Voor de meeste jongens geldt: hoe viezer de grap, hoe groter de lol. In een huis vol jongens vliegen de scheet- en poepgrapjes je dan ook om de oren. En is het woord ‘piemel’ is favoriet. Net als het lichaamsdeel zelf. Wat in het openbaar soms ietwat gênante situaties kan opleveren.

 4. Dol op kriebelbeestjes

  Spinnen, lieveheersbeestjes, wormen, pissebedden, mieren… jongens liggen graag met hun neus op de grond en in het gras om insecten te inspecteren. Met een beetje pech brengen ze ze ook naar binnen om vol trots aan jou te laten zien.

 5. Moederskindje

  Wat het precies is weten we niet, maar de band tussen een moeder en haar zoon is vaak extra speciaal. Jij bent de eerste grote liefde van je zoon en dat zal je ook altijd blijven. Jongens zijn dan ook vaak hartstikke lief voor hun moeder.

Lees ook: Meidengezin? Dan herken je deze dingen vast!