Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Auto netjes houden achterbank met kinderen

8x tips om de auto met kinderen netjes te houden

Op vakantie, naar het strand of onderweg naar opa en oma: de auto wordt veel gebruikt. Maar tijdens (langere) ritten kan het een uitdaging zijn om de auto netjes te houden. Op deze manieren houd je je auto netjes.

Advertentie

Leuk! Met de kinderen op pad. Maar zeker met kleinere kinderen lijkt het interieur van de auto af en toe wel een slagveld. Zo houdt je je auto netjes met kinderen. Het kan soms erg eenvoudig zijn…

Lees meer: Tips voor een schoon auto-interieur en hoe je dat aanpakt

1. Verboden te eten

Eén van de grootste oorzaken van vlekken en losse rommel is eten. Vooral snoep en eten dat kan plakken of kruimelen is niet handig tijdens de een autorit. Chocolade of andere vettige tussendoortjes geven ook  lelijke vlekken op de bekleding van de auto. Kleine stukjes die afbreken kunnen ook rommel geven die je lastig kunt weghalen zonder stofzuiger. Wil je de kinderen toch iets te eten geven, zorg er dan voor dat het zo min mogelijk kruimelt.

2. Vermijd drankjes met prik

Kinderen zijn dol op frisdranken, maar deze vlekken krijg je vaak lastig weg. Tijdens lange ritten kun je je kinderen het beste gewoon water geven. Als iemand dan per ongeluk wat morst, krijg je geen vlekken op het meubilair. 

Advertentie

3. Schoenen uit

Viezigheid houd je buiten door schoenen voor het instappen uit te trekken. Klimmen jouw kinderen wel eens over de stoelen? Dan voorkom je op deze manier ook moddersporen op je meubilair en autohemel. Wil je helemaal voorzichtig zijn? Leg dan de vuile schoenen in een opbergdoos of plastic zak in de kofferbak.

Lees meer: Autovakantie met kinderen: 10 tips

4. Speelgoed in de kofferbak

Terug van voetbal of frisbeeën op het strand? Leg dan de ballen of andere spullen in de kofferbak. Aan de spullen blijft namelijk altijd nog wat zand of modder kleven. Extra tip: leg in je kofferbak een inklapkrat klaar om de spullen in te stoppen. 

5. Vuilniszakken mee

Makkelijker gezegd dan gedaan: het voorkomen van rommel. Maar het is wel belangrijk als je met kinderen de auto netjes wilt houden. Neem daarom een vuilniszak mee en plaats deze strategisch in de auto. Zo kunnen de kinderen daar hun flesjes, zakjes, resten in stoppen. Zo hoeven ze het niet op onhandige plekken neer te leggen (waardoor het uiteindelijk op de vloer terecht komt). Dat scheelt opruimen en schoonmaken!

Advertentie

6. Vuilniszakken op de achterbank

Zijn jullie nat door de regen of door het spelen? Zorg dan dat je in de kofferbak plastic zakken hebt liggen. Die kun je op de achterbank leggen, waardoor de zittingen droog (en schoon!) blijven. 

Lees meer: Autostoeltjes, alles wat je moet weten

7. Zorg voor uitneembare matten

Koop goedkope rubber matten of dunne voordeurmatten. Die knip je op maat voor de voetenruimte en leg je op de vloer. Na een rit kun je ze gemakkelijk uitnemen en (boven een vuilnisbak) uitkloppen of zelfs onder de kraan schoonspoelen. 

8. Opruimen na elke rit

Kom je aan op bestemming? Maak er dan een gewoonte van om de auto op te ruimen. Dit hoeft niet lang te duren, maar zo maak je bij het instappen de volgende keer een schone start.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Joost Boers van AutoWeek. 

Bron: AutoWeekBeeld: GettyImages

Redactioneel – Offer- Multivitamine

Multivitamine

Biologisch actieve vormen van vitamine B2, B6, foliumzuur en B12
Shop nu