Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Babyshower voor vaders: de dadchelor

Is een bekende van je zwanger? Dikke kans dat je dan wordt uitgenodigd voor een babyshower. Maar wist je ook al van het bestaan van een babyshower voor aanstaande vaders?

Advertentie
De babyshower voor vaders wordt ook wel een dadchelor of daddyshower genoemd. Deze trend is bedoeld om de aanstaande vader in het zonnetje te zetten. Nog één laatste avond voordat ook zijn leven op de kop komt te staan.

Lees ook: Babyshower organiseren: hoe doe je dat?

Wat is een ‘dadchelor’?

Babyshowers voor vrouwen kunnen flink verschillen. De één houdt van spelletjes, de ander wil liever een high tea en weer een ander maakt er een gezellige borrel van. Dat laatste is ook de bedoeling van de dadchelor. Op deze avond vieren de mannen de komst van de baby door voor een laatste keer dronken te worden en pas laat in de nacht (of vroeg in de ochtend) thuis te komen. Nog éven genieten van het feit dat er nog geen vieze luiers verschoond hoeven te worden.

Spelletjes voor een dadchelor

Ben je bezig met het organiseren van een babyshower voor een daddy-to-be? Hier vind je een aantal party games met een babyshower tintje. Drinken jullie geen alcohol? Dan kun je deze spellen uiteraard ook doen met leuke/gekke/grappige opdrachten in plaats van drank.

 • Babyflesje draaien
  Geef een flinke draai aan het babyflesje. Bij wie de speen van het flesje uitkomt moet antwoord geven op een vraag. Wordt de vraag goed beantwoord? Dan mag hij draaien. Is het antwoord fout? Dan moet er gedronken worden.
 • Ouders van Nu dadchelor quiz
  Heeft de daddy-to-be zich al goed voorbereid op de komst van de baby? Tijdens een quiz kun je dat goed testen. Geen zin of tijd om een hele quiz in elkaar te draaien? Wij hebben het harde werk al voor je gedaan. Download hier onze Ouders van Nu babyshowerquiz.
 • Babyfoto raden met een twist
  Geen moeilijk spel, maar wel erg leuk om te spelen. Iedereen neemt een babyfoto van zichzelf mee en de aanstaande vader moet raden. Raadt hij het goed? Dan moet degene op de foto drinken. Raadt de aanstaande vader verkeerd? Dan moet hij zelf drinken.
 • Babyflesje lurken
  Vul babyflesjes met drank naar keuze. Wie als eerst zijn fles leeg heeft gedronken is de winnaar van dit spel.
 • Wedje leggen
  Het idee is simpel: iedereen doet een gokje en legt wat geld in. Print de Ouders van Nu invulkaartjes uit en laat iedereen zijn voorspellingen opschrijven. Op welke dag en tijdstip wordt het kind geboren? Wat is zijn gewicht? Lengte? Haarkleur? En uiteraard mag ook iedereen de naam raden. De kaartjes worden ingeleverd bij de aanstaande vader. Degene die de meeste vragen goed heeft, wint uiteindelijk de pot. 
 • 30 Seconds
  Een dadchelor is de ideale avond voor een potje 30 Seconds. Wij hebben een babyshowervariant gemaakt van dit spel. Je hoeft het bordspel 30 Seconds daarvoor dus niet in huis te halen. Het enige wat je hoeft te doen is de kaartjes uitprinten en de punten van elk team te tellen. De kaartjes voor het 30 Seconds babyshower spel download je hier. 

Cadeau dadchelor

Het kan nog best een opgave zijn om iets leuks te geven aan een aanstaande vader. Om je een handje te helpen hebben we wat ideeën op een rijtje gezet.

Advertentie

De leukste boeken over het (aanstaande) vaderschap:

Leuke cadeaus, van groot tot klein:

Beeld: GettyImages