Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
muurstickers kinderkamer

Binnenkijker: ‘De stickers geven de muur net dat beetje extra. En ik hoefde niet te verven’

Femke (43, sociaal psychiatrisch verpleegkundige) en Wietse (47, hoofd bedrijfsvoering) wonen met hun kinderen Fiep (5) en Jibbe (3) in een kleine nieuwbouwwijk in Weesp. Je kunt Femke volgen op Instagram, via @mom_roos.

Advertentie

Gouden team

‘Mijn zus Maaike en ik blijken een gouden team als het aankomt op het inrichten van de kamer van Fiep. Ik heb oog voor de meubels en vind het superleuk om kringloopwinkels en rommelmarkten af te struinen op zoek naar vintage pareltjes.

Maaike is meer van de details en de styling. Ik kan dat niet en ik zie het niet. Daarom vind ik het zo geweldig als ze komt met haar toverstafje en een auto volgestouwd met accessoires.

Speelkoffertje (Danielle Overvoorde) Speelmuisjes met doosje (Maileg via Huusje Kids)

Orde in de chaos

Ik kan een verzameling van verschillende mandjes, kratjes en koffertjes in een kast neerzetten voor bergruimte. Stuk voor stuk leuke items, maar toch is het het nét niet. Maaike sorteert en richt het opnieuw in, vaak met dezelfde spullen, en ineens komt er een fantastisch ingerichte kast uit. Dat is echt haar talent: orde in mijn chaos brengen. Hoewel ze zelf een andere smaak heeft, weet ze precies wat ik leuk vind. Ik heb nog nooit ‘nee’ tegen iets gezegd.

Genoeg te doen

Voor zo’n bezoekje is ze weken van tevoren al bezig met van alles verzamelen en bedenken. Ik hoef maar te zeggen dat ik iets mis, of zij komt met de oplossing. Zo vertelde ik dat ik geen zin had om de muren te verven omdat er nog genoeg andere projecten in huis te doen zijn. Zij kwam daarop meteen met het idee om grote, ronde, gekleurde stickers op de muur te plakken. Zou ik zelf nooit bedacht hebben, maar het geeft de muren net dat beetje extra.

Advertentie

Zwaan poster (A little lovely company) Stippen muurstickers (Moonwalkteddybear) Regenboogkleed en oker bloemisten (Umbrella Amerela) Speelmatrasjes envlaggetjes (Nobodinoz)

Stijlgevoel

Ook het glas-in-loodraam was een ideetje van haar. Ze liep er tegenaan bij een kringloopwinkel en moest meteen aan het raampje in de punt van Fieps kamer denken. Het licht zou er zo mooi door naar binnen vallen. Ze belde me of ik het raam wilde opmeten en het paste.

Hoeveel we verder ook van elkaar verschillen, met dit soort dingen vertrouw ik blindelings op haar stijlgevoel. Jibbe vroeg laatst of tante Maaike ook een keer naar zijn kamer komt kijken. En om eerlijk te zijn kan ik ook niet wachten om daarmee samen aan de slag te gaan.’

Dit artikel is eerder verschenen in Ouders van Nu Magazine – Tekst: Ghislaine van Delden. Fotografie: Suzanne Rensink. Styling: Maaike Beijer

Ouders van Nu product – Leren luiertas zwart

Burkely

Leren luiertas Burkely

€99,95
Bestel nu