Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

8x de leukste (indoor) schaatsbanen van Nederland

Als we het over leuke winteractiviteiten hebben, mag schaatsen niet ontbreken. Wil het natuurijs maar niet groeien? Dan zijn er genoeg schaatsbanen (binnen én buiten) waar je je kunt uitleven met je kinderen.

Advertentie

1. De Uithof in Den Haag

In de Uithof kun je allerlei leuke activiteiten doen op het ijs. Wat dacht je van een ijshockeyworkshop of een gezellig schaatsfeestje? Als je kind nog niet zo handig op het ijs is, kan hij ook een proefles schaatsen volgen.

2. Triavium ijsbaan in Nijmegen

Advertentie

Schaatsen is voor alle leeftijden, vinden ze hier. Dat kan met behulp van schaatsrekjes, pinguïns en zeehonden tijdens het peuter- en kleuterschaatsen, elke zondagochtend van 09.30 tot 11.30 uur. Kinderen t/m 6 jaar en hun ouders krijgen dan de ruimte op de ‘funbaan’. Voor wat oudere kinderen is er de kinderdisco: zo’n twee keer per maand heerlijk schaatsen op muziek.

3. Jaap Edenbaan in Amsterdam

De basis van het schaatsen krijgt je kind geheid onder de knie bij de schaatsschool op de Jaap Edenbaan. Op een laagdrempelige, speelse manier leren kinderen stevig op hun ijzers te staan, en dat lekker in de buitenlucht.

4. De Scheg in Deventer

Advertentie

Schaatsschool De Scheg geeft schaatsles aan kinderen en volwassenen op verschillende niveaus. Op het IJsplein kunnen kleintjes hun eerste stappen op het ijs zetten met behulp van rekjes, maar ook voor iets oudere kinderen zijn er activiteiten. Er is ook een curlingbaan.

5. Schaatsbaan Rotterdam

Hebben je kinderen het schaatsen nog niet helemaal onder de knie? Dan kunnen ze zich prima uitleven op de funbaan: een baan waar kinderen naar hartenlust kunnen oefenen. Schaatsbaan Rotterdam heeft op woensdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur een silent disco voor kinderen.

6. Thialf in Heerenveen

Waar kun je beter (leren) schaatsen dan de plek waar topschaatsers geschiedenis schrijven? Op het topsportijs van Thialf kan je kind alvast oefenen voor de Elfstedentocht. Check de website voor de data en tijden wanneer er vrij schaatsen is, er is namelijk regelmatig een groot schaatsevenement.

7. Glanerbrook in Geleen

Schijnt de zon of regent het knetterhard? Bij Glanerbrook maakt het niet uit. Er is zowel een buitenijsbaan als een overdekte ijshal waar je recreatief kan schaatsen met je kind. Als je geen schaatsen in huis bent, kun je ze huren bij Rob’s Sportshop, te vinden direct naast Laco.

8. Cool Event in Scheveningen

Cool Event heeft Scheveningen weer omgetoverd tot winterparadijs. De iconische schaatsbaan op het Kurhausplein is voor jong en oud. De Funskate IJsbaan is heel geschikt voor kinderen die hun eerste stapjes op het ijs zetten. Tijd over? Bekijk de expositie met ijssculpturen op het strand.

Beeld: Shutterstock