Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

7 slijmrecepten die je kunt kneden én eten

Zelf slijm maken was een tijdje hartstikke populair bij kinderen. Niet zo gek, want het is zo gepiept en levert een hoop lol op. (Lees: is ideaal om te doen als het buiten regent en de verveling toeslaat). Kortom, tijd voor een revival!

Advertentie

Die met scheerschuim, lijm en lenzenvloeistof kennen we nu wel, en deze zeven varianten zijn nóg leuker. Want: alle ingrediënten zijn eetbaar.

1. Slijm van drie soorten snoep

De Nederlandse Bibi laat je in deze video zien hoe je slijm kunt maken van Fruitella, marshmallows en Skittles. Eén ding is zeker: het eindresultaat mag er zijn!

Video: Slijm van drie soorten snoep

2. Unicorn marshmallow slijm

Dit recept bevat het beste van twee werelden: unicorns én marshmallows! Het ziet er feestelijk uit en smaakt ook nog eens heerlijk.

Video: Unicorn slijm

3. Fruitella slijm

Nog een heerlijk Fruitella-recept. Wie had gedacht dat je zoveel kunt maken met deze snoep-klassieker?

Video: Slijm van Fruitella

4. Nutella slijm

Dit recept lijkt ons heel, heel lekker. En het fijne is: je hebt er maar twee ingrediënten voor nodig. Appeltje eitje dus. Maar die calorieën…

Video: Nutella slijm

5. Regenboog slijm

Slijm in alle kleuren van de regenboog: beter dan dit wordt het niet. De vrouw in deze video gebruikt Starburst-snoepjes, maar die kun je vervangen door (ja hoor, daar zijn ze weer!) Fruitella’s. Verder heb je alleen maar suiker nodig.

Video: Regenboog slijm

6. Cola slijm

Voor dit slijm heb je onder andere Cola, Fanta en 7-Up nodig. Wij hebben nooit gezegd dat het gezonde recepten zijn, hè! Als we Bibi ook nu weer mogen geloven is dit slijm vooral leuk om mee te spelen en iets minder om te eten. Maar dat mag de pret niet drukken.

Video: Cola slijm

7. Slijm van marshmallows, pepermunt én Nutella

Deze vader gaat voor een ongebruikelijke combinatie, maar het eindresultaat ziet er leuk en lekker uit. Mocht je kind geen fan zijn van pepermunt, dan kun je de pepermuntolie gewoon weglaten.

 

Video: Slijm van marshmallows, pepermunt én Nutella

Bron en beelden: YouTube Hoofdbeeld: Toki Toys eetbaar slijm met macarons (tip!)


Erandi Godinez

Commercieel – Prenatal – Offer – Sweet Petit mini collectie

Prenatal

Sweet Petit mini collectie

Fijne rib kwaliteit in biologisch katoen
Shop nu