Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
babykamer stijlvol
door

Natuurlijk en met imperfecties: dit zijn de babykamertrends van 2023

Durf jij buiten de lijntjes te kleuren met het inrichten van de babykamer? Als we naar de babykamer trends van 2023 kijken, draait alles namelijk om eigenheid, imperfectie en natuurlijke materialen. Deze kleuren, stijlen en materialen zullen we in 2023 veel zien.

Advertentie

Tweede leven

Uit ons jubileumonderzoek blijkt dat steeds meer ouders het belang van duurzaamheid willen meegeven aan hun kinderen. 15 procent van de ouders vindt dit een belangrijk onderdeel van de opvoeding, terwijl maar weinig ouders van nu deze opvoedingsstijl zelf hebben meegekregen (5%). De trends van 2023 bieden genoeg inspiratie om hier al bij het verzamelen van de babyuitzet mee te beginnen.

Ook in de babykamer hoeft namelijk niet alles gloednieuw te zijn. Van een parel uit de kringloopwinkel om de hoek, tot een ladekast die op de zolder van je ouders staat te verstoffen: hergebruik is hot in 2023. En behalve dat dit goed voor de planeet en je portemonnee is, krijgt de kamer meteen karakter en een unieke uitstraling. Dus ga vooral op zoek naar vintage ledikantjes, oude ladekasten die dienst kunnen doen als commode en kledingkasten die je voor altijd wilt houden.

babykamer

Bekijk ook: Tweedehands kinderkleding en -spullen: hier moet je zijn

Advertentie

Japandi stijl

Strak en simpel met doordachte details: dat is de japandi stijl, een combinatie van serene Scandinavische elementen en de Japanse designtraditie. Denk aan lichte kleuren, natuurlijke materialen en rechte lijnen (tegels!). Hoewel deze trend in 2021 al zijn intrede deed in woonkamers, is hij ook in 2023 een blijvertje. Ook voor in de babykamer.

kinderkamer

Meer van dit kamertje zien?
Binnenkijker: ‘De knusse kamer van Filou’

Babykamer trends: welke kleuren?

Naast de vele verschoonsessies, brengt je baby zijn meeste uren in deze ruimte toch slapend door. Daarom is het geen gek idee om rekening te houden met het effect van de kleurkeuze op je baby. Zo creëert ton sur ton bijvoorbeeld rust in een ruimte. Dit betekent dat je kleuren kiest die dicht bij elkaar liggen en daar meerdere tinten van gebruikt. Ook koele kleuren zoals groen en blauw werken kalmerend.

Er is in 2023 dan ook niet één specifieke trendkleur die we per se op de muur moeten hebben. Wil je toch een statement maken? Dan kun je ervoor kiezen om donkere accenten aan de kamer te voegen. Denk bijvoorbeeld aan een zwart bedje, hemel of commode. Stoer en tegelijkertijd helemaal on trend.

Lees ook: Dit moet je weten over kleur in de babykamer

Materialen en decoratie

Rotan meubels

Net zoals voorgaande jaren zijn natuurlijke materialen niet te missen in de babykamer trends van 2023. Zo zullen we nog geen genoeg krijgen van rotan meubels, en ook andere materialen zoals webbing, sisal en licht hout doen het goed. Een goede basis, want je kunt er alle kanten mee op.

Organische vormen

Ook de opkomst van ronde, organisch gevormde meubels, komt vanuit de natuur. De vorm oogt zacht en zorgt (optisch) voor ruimte. Belangrijk pluspunt: de afgeronde hoeken zijn een stuk meer kidsproof. 

Advertentie

Symbolen uit de natuur

Qua decoratie is er genoeg keuze voor de babykamer. In de nieuwe collecties zien we veel symbolen uit de natuur terugkomen, zoals een wandlamp in de vorm van een wolk, zonnige spiegels en zelfs een kussen in de vorm van een stuk koraal. Ook spulletjes zoals de favoriete knuffel van je kind, een mooie tekening of de leukste kleertjes hoeven niet altijd weggestopt te worden. Pronk ermee op een wandplank of hang het aan een (wand)rek of een gespannen lijn. Zo creëer je meer diepte en textuur in de kamer.

Bron: vtwonen

Redactioneel – Offer – Babyuitzet

Complete babykamer

De mooiste kinderkamers
Shop nu