Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Dit zijn de baby- en kinderkamertrends van het komende jaar

Ga je voor een zwarte commode of lichte kleuren volgens de japandi-stijl? Deze kleuren, stijlen, thema's en materialen zijn de trends van 2022 voor de baby- en kinderkamer.

Advertentie

Japandi stijl

Strak en simpel met doordachte details: dat is de japandi stijl, een combinatie van serene Scandinavische elementen en de Japanse designtraditie. Denk aan lichte kleuren, natuurlijke materialen en rechte lijnen (tegels!). In 2021 zagen we deze trend langzaam doorgevoerd worden in woonkamers. Dit jaar zal japandi ook in de baby-en kinderkamers te zien zijn.

kinderkamer

Meer van dit kamertje zien?
Binnenkijker: ‘De knusse kamer van Filou’

Fan van deze trend? Bij Fonq shop je alles in de japandi stijl

Donkere accenten

Wil je een statement maken? Dan kun je ervoor kiezen om donkere accenten aan de kamer te voegen. Denk bijvoorbeeld aan een zwart bedje, hemel of commode. Stoer en tegelijkertijd helemaal on trend.

vlakken behang

Meer van dit kamertje zien? Binnenkijker: ‘Een fris, wit kamertje vind ik veel te steriel voor een baby’

Advertentie

Vintage

Duurzaamheid is belangrijk. Alles nieuw kopen is leuk en makkelijk, maar het is nóg leuker om een parel te vinden bij de kringloop. Vintage spullen geven een kamer sfeer en zijn tijdloos. Dus ga vooral op zoek naar vintage ledikantjes, oude ladekasten die dienst kunnen doen als commode en kledingkasten die je voor altijd wilt houden.

Wieg babykamer Otis

Meer van dit kamertje zien? Binnenkijker: ‘Mijn schoonvader lag in 1951 al in deze wieg’

De natuur

Net zoals voorgaande jaren blijven natuurlijke kleuren en materialen een trend. Natuurlijke kleuren zijn vooral warme tinten die je in de natuur ziet, dit jaar is dat met name roestbruin. Ook natuurlijke materialen blijven zoals voorgaande jaren helemaal in. Je zult nog meer licht hout, riet, rotan, webbing en sisal zien. Een goede basis, want je kunt er alle kanten mee op.

Advertentie

Kamertje

Meer van dit kamertje zien? Binnenkijker: ‘rotan, roestkleuren en een tikkeltje roze’

Ton sur ton

Wil je wel werken met kleur, maar het niet te gek maken? Kies dan voor ton sur ton. Dit betekent dat je kleuren kiest die dicht bij elkaar liggen en daar meerdere tinten van gebruikt. Welke kleur je kiest is helemaal aan jou.

babykamer

Meer van dit kamertje zien? Binnenkijker: een vloerkleed als eyecatcher in de kamer van Salomé

Patroon op de muur

Sterren, stippen, bloemen, strepen, of alles tegelijk. In 2022 mag het allemaal. Een patroon op de muur maakt een ruimte aangekleed én warmer. Je kunt kiezen voor een neutraal behang of juist een met een print. Is jouw kind gek van een bepaald onderwerp? Dan kun je dat natuurlijk ook terug laten komen in de kinderkamer.

kinderkamer

Meer van dit kamertje zien? Binnenkijker: De wonderlijke dierenkamer van Fosse

Wanddecoratie

Leuke spulletjes, zoals de favoriete knuffel van je kind, een mooie tekening of de leukste kleertjes hoeven niet altijd weggestopt te worden. Pronk ermee op een wandplank of hang het aan een (wand)rek of een gespannen lijn. Je kunt natuurlijk ook zelf wanddecoratie maken voor de kinderkamer. Maak een regenboog voor aan de wand, of maak zelf een wandkleed met een quote of afbeelding.

babykamer

Meer van dit babykamertje zien? Binnenkijker: ‘Aan de hand van wat er aan de wand hangt worden de mooiste verhalen verteld’

Lees ook:
Veilige babykamer, hier moet je op letten
12x de leukste items die de babykamer helemaal afmaken
Wieg of ledikant: welk babybedje is veilig?

Beeld: GettyImages