Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Hilarisch! Aanstaande vader is ‘zwanger’ voor een dag (en heeft het zwaarder dan gedacht)

Rustig toekijken terwijl je zwangere vrouw al het werk doet? Dat is niks voor de Australische Maitland Hanley. Hij wilde - voor zover dat kan – ervaren wat zijn vrouw doormaakt met haar grote babybuik. En dat viel vies tegen.

Bij een zwangerschap staat alles in het teken van de vrouw: zij draagt de baby tenslotte. De rol van de vader is vooral die van supporter en coach. Veel meer kan hij dan niet doen, want hij is niet degene met de groeiende buik en alle zwangerschapskwaaltjes van dien.

Advertentie

Tip! Met dit grappige opvoedboek bereid je je partner op een luchtige manier voor op het ouderschap

Babybuik van meloenen

Om toch een beetje te begrijpen hoe zijn zwangere vrouw zich voelt, ging Maitland een challenge aan: hij was ‘zwanger’ voor een dag. Met behulp van drie enorme meloenen bootste hij een grote babybuik en twee groeiende borsten na, inclusief het extra gewicht. Van tevoren dacht de aanstaande vader het klusje wel even te klaren. Maar het leven als ‘zwangere’ viel hem toch behoorlijk zwaar. Dat begon al bij het uit bed komen. Zie dat maar eens soepel te doen als je buik drie keer zo groot én zwaar is. Het levert hilarische beelden op, zoals te zien in de onderstaande video:

@maitlandhanleyMan tries being pregnant for a day 😂 ##fyp ##watermelonchallenge ##watermelonbaby ##pregnantbelly ##pregnantman♬ Oliver Twist – ArrDee

Het begon met uit bed komen

Zie dat maar eens soepel te doen met al dat extra gewicht

Volgende challenge: uit bad komen

Zijn gezichtsuitdrukking zegt genoeg

Uit de auto stappen, is ook niet meer zo makkelijk

Van zijn opdrukkunsten is weinig meer over

Jep, zelfs schoenen aantrekken is eh… een uitdaging

Daarvoor moet je creatief zijn

Hij ontdekte ook een voordeel van zwanger zijn

Er kwamen zelfs cravings bij kijken

Niet de full experience

Natuurlijk heeft de vader niet de full experience van een zwangerschap. Het extra gewicht dat je bij je draagt, is niet het enige wat zwanger zijn pittig maakt. Maar ongemakken als bekkenpijn, brandend maagzuur en misselijkheid zijn niet zo makkelijk na te bootsen. Maitland heeft door zijn hilarische challenge nog meer respect gekregen voor zijn vrouw: hij vond het leven met een babybuik al zwaar. Inmiddels zijn Maitland en zijn vrouw de trotse ouders geworden van een gezonde zoon, Aizen.

Lees ook: Van deze 10 dingen ligt bijna elke aanstaande vader wakker

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Tiktok, Boredpanda – Beeld: Getty Images, Tiktok