Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

8x bijzondere ontspanmomenten die alleen ouders begrijpen

Hugh Grant zei ooit in een interview dat hij dolblij is als hij mag werken, dan kan hij even uitrusten van zijn kinderen. En eerlijk is eerlijk, dat is best herkenbaar! Zo zijn deze activiteiten opeens heel ontspannend als je kinderen hebt.

Advertentie

De Britse acteur Hugh Grant wordt soms doodmoe van zijn kinderen, zei hij ooit in een interview.Het voelt als een zegen als ik een week van huis ben voor mijn werk. Er is dan niemand die yoghurt naar me gooit.’ Het kan inderdaad best pittig zijn met jonge kinderen, maar wij redden ons prima zolang we onze momentjes maar pakken. Dat doen we zo:

 1. De wc

  Wie zegt dat je de wc moet verlaten zodra je klaar bent? Blijf nog even zitten en geniet van de stilte (deze werkt helaas niet bij kinderen die je volgen naar de wc). O, en leg wat tijdschriften naast je wc.

 2. Supermarkt

  Nog nooit ging je zo enthousiast naar de supermarkt. Zodra je partner thuis is, roep je: ‘Oeps, de melk is op. Ik haal het wel even.’ Wat is er rustgevender dan zonder kind boodschappen doen en een kwartier de tijd te nemen bij elk schap?

 3. Wachten

  Wachten bij de huisarts was nog nooit zo fijn: blaadjes lezen, koffie drinken, voor je uit staren… je neemt het ervan. En niet alleen bij de huisarts, als je zonder kind op pad bent, geniet je van elke wachtrij en wachtkamer. Het is me-time.

  Advertentie
 4. OV

  Laat die fiets of auto staan en maak van je reis een moment voor jezelf. Als je met het openbaar vervoer gaat, heb je alles wat je soms mist als je bij je kind bent: tijd om maar wat naar buiten te staren of op je telefoon te Facebooken. Heerlijk!

  Lees ook: Mama-meditatie: oefeningen voor drukke moeders die echt helpen

 1. Hond

  Laat de hond uit, als je die hebt. Elk rondje buiten betekent dat je even kunt opladen. Voeg daar frisse lucht en beweging aan toe en je snapt waarom je partner en jij opeens ruziën over wie de hond mag uitlaten.

 2. Kleuren

  Wil jouw kind ook altijd zo graag dat je meespeelt terwijl je er eigenlijk geen zin in hebt? Doe het wel. Tekenen bijvoorbeeld kan heel ontspannend zijn als je je eraan overgeeft. Je kind is blij dat je meedoet en jij komt tot rust door weer eens creatief bezig te zijn. Win-win!

 3. Speelafspraakjes

  Heeft je kind een vriendje over de vloer? Blijf dan niet in dezelfde ruimte. Als je eenmaal wat te drinken voor ze hebt ingeschonken, trek je je terug naar de andere kant van het huis. Zij spelen en lossen hun akkefietjes veel beter op als er geen moeder in de buurt is om bij te klagen. En jij kan gewoon je ding doen.

  Tip: 7 ingrediënten voor een succesvol speelafspraakje.

 4. ‘Sportschool’

  Trommel opa en oma op, omdat je naar de sportschool wil. Vervolgens ga je gewoon een uur lang in de sauna of het stoombad zitten. Of sapjes drinken aan de bar met een tijdschrift erbij.

Check ook deze leuke luie spelletjes voor jou en je kind leuke luie spelletjes voor jou en je kind.

Beeld: Shutterstock

Commercieel – Hema – Offer – Zwangerschapsboxer

Zwangerschapsboxer

Naadloze zwarte boxer met een hoge taille
Vind je hier