Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
kinderkamer

Kinderkamer inspiratie: ‘Zo grappig, het verschil tussen de eerste en de tweede’

Elke maand kijken we in de woning van een lezeres. Bij James (4) was de kinderkamer ruim op tijd klaar en alles was nieuw. Bij Pippa (bijna 2) was dat wel anders.

Advertentie

Sandra (35, advocaat) en Christian (40, manager merchandise planning) hebben twee kinderen: James (4) en Pippa (bijna 2). Ze zijn de eerste bewoners van een twee-onder-een-kapwoning in jaren 30-stijl aan de rand van het centrum van Tilburg.

Lees ook: Kinderkamer inrichten voor je peuter

Eén en twee

‘Zo grappig, het verschil tussen de eerste en de tweede. Bij James was ik met dertig weken al klaar met zijn kamertje. Ik wilde dat hij een fijn plekje had, al was het maar voor een paar maanden, tot de oplevering van ons nieuwbouwhuis.

Bij Pippa begón ik pas met 36 weken met het inrichten van de kamer. Tot die tijd stond mijn bureau nog in de babykamer. De basis hadden we al wel gedaan: behangen, verven en de raambekleding. De meubels stonden wel ergens in huis, maar ik wachtte tot mijn verlof om er een babykamer van te maken.

Advertentie

Bekijk ook: Kinderkamer inspiratie: ‘Dat donkere bosdierenbehang moest er per se komen’

Nieuw niet nodig

Eigenlijk was de timing perfect: het was tijdens de lockdown dus ik had geen afleiding, waardoor ik kon focussen. Bij James had ik veel lunchafspraken tijdens mijn verlof, nu was internet mijn beste vriend. Ik kocht de laatste spullen online.

Alleen het ledikant vond ik lastig, dat wilde ik toch echt gezien hebben. Toen kwam mijn moeder met het idee om mijn oude ledikant tevoorschijn te halen. Bij James wilde ik alles nieuw, bij Pippa vond ik dit niet nodig. Bezig zijn met kinderkamers vind ik het leukste wat er is. Wat dat betreft zou ik wel een elftal willen.

Advertentie

Eyecatcher

Het bed van James is de eyecatcher in de kamer. Het leuke is dat je hem niet snel herkent als de hoogslaper van Ikea. We hebben hem zelf aangepast. Zo is het nu een laagslaper met een klimmogelijkheid; dat vond ik voor een jongen van drie jaar toch een fijner idee. We hebben de witte delen een groene kleur gegeven.

Lees ook: 10x vloerkleed voor de kinderkamer, dit zijn de mooiste exemplaren

Het hemeltje kreeg hij toen Pippa geboren werd. Zij had er eentje en James wilde ook wel zo’n ‘tent’. Het geeft meteen wat geborgenheid bij de overgang van een ledikant naar een eenpersoonsbed. De gestreepte deken is een oudje en komt nog uit de studentenkamer van Christian.

De kamer van Pippa is door de kleuren uitgesprokener dan die van James. Ik ben dol op de poster met de uitspraak van Pippi Langkous die ik van mijn tweelingzus kreeg: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.’ Zij was een van de weinigen die wist dat onze dochter Pippa zou gaan heten. Dat soort knipogen geven de kamer dat persoonlijke tintje waar ik zo van hou.’

Dit artikel is eerder verschenen in Ouders van Nu Magazine – Tekst: Ghislaine van Delden. Fotografie: Kim Krijnen. Styling: Paula Schouten

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Redactioneel – offer – Houten speelgoed: mooi en duurzaam!

HEMA

Houten speelgoed: mooi en duurzaam!

Vanaf € 1
Shop nu