Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Opvallende hack: met dit kattenspeeltje valt je baby in no time in slaap

Zingen, sussen, wiegen, speentje in, white noise: wil je baby niet slapen en ben je ten einde raad? Dit trucje kan zomaar eens de oplossing zijn en alles wat ervoor nodig hebt is een kattenspeeltje. Geen grap!

Advertentie

Simpele slaaphack

Het spartelt op het droge en katten zijn er dol op: vis! Een bewegende nepvis die je koopt bij de dierenwinkel is dan ook een leuk en interactief speeltje waar veel poezenbeesten dol op zijn. En als we een populaire hack op TikTok moeten geloven, baby’s ook! In het kattenspeeltje zit een mechanisme dat de staart van de vis aandrijft, waardoor het beestje lijkt te spartelen. Vraag ons niet waarom: maar ouders kwamen op het idee om dit speeltje uit de klauwen van hun kat te vissen en vast te binden op het ruggetje van hun baby terwijl hij op zijn buik lag. En wat bleek: door het zachtjes tikken van de staart tegen de luier, dommelde de baby zo in slaap. Het speeltje werd vervolgens stilletjes weggehaald nadat de baby in slaap was gevallen.

Lees ook: Dit zijn de beste slaaptrainers voor kinderen van dit jaar

Heel belangrijk mocht je deze hack willen proberen: laat je kind niet op zijn buik slapen tot hij zowel overdag als ’s nachts zelf goed van zijn rug naar zijn buik kan draaien én omgekeerd. Meestal is dit rond de leeftijd van zes maanden. Tot die tijd moet je je baby altijd op zijn rug leggen als hij slaapt.

Meer weten? Wanneer mag een baby op zijn buik slapen?

Enthousiaste reacties

De hack blijkt razend populair op TikTok en veel ouders hebben ‘m uitgeprobeerd. ‘Eerst dacht ik bij het zien van de hack ‘huh’, maar toen dacht ik ‘Yes!’, schrijft de één. Een ander heeft het meteen getest. ‘Mijn dochter lijkt nu op een sushirol, maar het lijkt te werken’. Toch zijn er ook veel ouders die hun zorg uitspreken over dit trucje en betwijfelen of dit wel een goed idee is. Oordeel zelf: 

Advertentie

Lees ook: Alles wat je moet weten over de socialmedia-app TikTok

@ryannjohanningmeierI hate this new voice 😒#InTheHeightsChallenge #FriendsReunion #fyp #babysoftiktok♬ original sound – Ryann Johanningmeier

@nazadanteeymon#goodstuff #babyshark #toy #fy♬ Buss It – Erica Banks

@nazadanteeymonCan’t sleep without music 🎶♬ Scooby Doo Pa Pa – DJ Kass

Advertentie
@enjoy_266He had to be slapped to sleep. Is that true of your children? #fy #foryou #children♬ Jump in the Line (Shake, Senora) – Harry Belafonte

Meer lezen

Bron: TikTok Beeld: Getty Images

Commercieel – Hema – Offer – Zwangerschapsboxer

Zwangerschapsboxer

Naadloze zwarte boxer met een hoge taille
Vind je hier