Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Kind koptelefoon podcast luisteren
door

Koptelefoon op en lekker luisteren: deze podcasts zijn speciaal voor kinderen

Een regenachtige dag, lang in de auto of gewoon zin om eens iets nieuws te proberen: zet een podcast voor je kind op. Wedden dat de tijd ineens voorbijvliegt. Wij geven dertien tips voor podcasts voor kinderen.

Advertentie

Tijdens de lockdowns schoten de podcasts als paddenstoelen uit de grond. Maar niet alleen voor volwassenen, ook voor kinderen zijn er luistermogelijkheden bijgekomen. Alleen maar leuk, want het luisteren van een podcast prikkelt de fantasie en dat is erg goed voor de creatieve ontwikkeling. Deze podcasts zijn speciaal voor kinderen:

Podcast voor kinderen tot 6 jaar:

 1. Peuterpodcast
  Te beluisteren op Spotify of PodNL
  Deze podcast zorgt ervoor dat peuters worden uitgedaagd om te bewegen. Tegelijkertijd leren de kinderen door te luisteren naar de verschillende verhalen.
 2. Cocomelon
  Te beluisteren op Spotify
  Als je een kind van onder de 5 jaar hebt, ken je vast Cocomelon wel. De filmpjes met Engelse ‘nursery rhymes’ stonden eerst alleen op YouTube. Sinds kort hebben ze ook een podcast voor kinderen online. Wil je jouw kind vaker naar Engelse verhalen laten luisteren? Dan zijn de verhalen van Cocomelon leuk.Tip: Hier vind duizenden luisterboeken voor kinderen.
 3. Jehee vertelt
  Te beluisteren op Spotify en op Jeheevertelt
  Stoere avonturen, bekende sprookjes, oude legendes en nieuwe verhalen worden verteld met veel humor, spannende geluiden en grappige personages in de podcast Jehee vertelt. 
 4. Beestenbrigade
  Te beluisteren op Spotify
  In Missie Voelspriet onderzoeken boswachter Tim en Emmely Voelspriet bijzondere kleine beestjes. Leuk om te luisteren en ook nog eens leerzaam!
 5. OmaGuus
  Te beluisteren op Spotify
  Oma Guus vertelt verhalen over vroeger en leest voor.
 6. Podkin Eenoor
  Te beluisteren op Soundcloud en in de iTunes store
  Op een koude winternacht komt een rondreizende bard aan in een konijnenburcht. In ruil voor een slaapplek en eten vertelt hij over de geschiedenis van Podkin Eenoor – een dapper konijntje dat de strijd met zijn vijand aanging.
 7. Bolletje en Pluisje
  Te beluisteren op Spotify
  Pluisje laat zich meevoeren door de wind. Hij komt terecht in een donker bos waar hij de weg niet kent. Terwijl Bolletje graag wil weten waar zijn vriendje blijft, gaat Pluisje op een spannend avontuur. Bolletje en Pluisje is een spannende podcastserie voor kinderen vanaf 3 jaar. De afleveringen duren maar vijf minuten. Leuk voor korte autoritten.
 8. Oma Fieke leest voor
  Te beluisteren op Spotify
  Oma Fieke leest voor uit kinderboeken zoals Pinkeltje en Beekman & Beekman voor iedereen die graag wordt voorgelezen.
 9. Meester Bertus leest voor
  Te beluisteren op Podcastluisteren
  In deze podcast leest Meester Bertus verhaaltjes voor van zo’n drie minuten. Lekker kort dus!
 10. De magische eenhoorn
  Te beluisteren op Spotify
  Deze podcast voor kinderen vanaf 5 jaar zit vol met meditaties om jouw kind te helpen met in slaap komen.
 11. Bella de koe
  Te beluisteren in de iTunes store en op Spotify
  Deze podcast gaat over de zingende koe Bella die avonturen beleeft en voor ieder probleem een oplossing heeft. De afleveringen duren ongeveer 9 minuten.
 12. Kareltje en Sjonnie
  Te beluisteren op Spotify
  Kareltje de hamster en Sjonnie de giraf zijn elkaars beste vrienden. Elke avond als de dierentuin dicht is, gaan ze bij elkaar op bezoek en maken ze van alles mee.
 13. Droomtheater het Oor
  Te beluisteren op Spotify
  Jibbe vertelt elke aflevering een verhaal over ‘Het Begin’. Hoe begon jij? Hoe begon muziek? Hoe begon de wind? Jibbe heeft alle antwoorden.
 14. Ezelsoren
  Te beluisteren op Spotify
  Ezel Huug en zijn grote kleine vriend Albert de sprinkhaan spreken elke dag af in het groene weitje. Albert stelt heel veel vragen. Deze vragen vormen het begin van het avontuur van Huug en Albert.

Beeld: GettyImages 

Commercieel – Hema – Offer – Zwangerschapsboxer

Zwangerschapsboxer

Naadloze zwarte boxer met een hoge taille
Vind je hier