Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Meeste ouders oneens met langere kerstvakantie

De kerstvakantie is alsnog een week vervroegd en ook de buitenschoolse opvang (bso) gaat eerder dicht. De kinderopvang blijft wel open. Dit melden ingewijden vandaag aan het AD en RTL nieuws. Eerder adviseerde het Outbreak Management Team (OMT) al om de scholen eerder te sluiten om zo verdere coronabesmettingen te voorkomen.

Advertentie

Omdat de kerstvakantie dit jaar laat van start gaat, namelijk op 24 december, is de kans daarmee groot dat kinderen vanwege de snelle verspreiding van de omikronvariant een eventuele corona besmetting meenemen van school naar familie met de feestdagen. Om dit te voorkomen moeten alle basisscholen in Nederland een week eerder de deuren sluiten, namelijk op 20 december.

Behalve het verlengen van de kerstvakantie wordt ook de avond lockdown verlengd tot 14 januari. Dit zal demissionair premier Mark Rutte vanavond in de persconferentie bekendmaken.
Tip! 11x tips voor thuiswerken met kinderen

‘Minst slechte oplossing’

Het vervroegen van de kerstvakantie is volgens de Algemene Onderwijsbond (AOb) de ‘minst slechte oplossing’ voor het onderwijs om het grote aantal coronabesmettingen tegen te gaan.

Meerderheid ouders oneens

Een meerderheid van de ouders is het niet eens dit besluit van het kabinet. Dit blijkt uit een peiling van Ouders & Onderwijs. Hier gaven ruim 1.700 ouders hun mening. 60% van de ondervraagden gaf aan dat de scholen wat hen betreft open moeten blijven. Op Instagram plaatsten wij van Ouders van Nu een poll met de vraag of de scholen open moeten blijven of juist dicht moeten. Zo’n 1000 ouders gaven antwoord en er kwam een soortgelijke uitslag: 58% van de ouders wil dat de scholen openblijven.
Lees ook: Herkenbaar: 8x zo gaat thuiswerken met kinderen

Te veel les gemist

De reden? Ouders vinden dat hun kinderen dit schooljaar al veel lessen moeten missen. Zo heeft 79% van de kinderen al lessen gemist, bijvoorbeeld door uitval van leraren of doordat de kinderen zelf klachten hadden en niet naar school mochten. 51% van de ouders geeft aan dat hun kind dit schooljaar al drie of meer keren door corona thuiszat.

Advertentie

Bron: Ouders & Onderwijs, NU.nl – Beeld: GettyImages