Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
middelste kind

‘Middelste kind is later vaak het meest succesvol’

Je hoort wel eens dat middelste kinderen weinig aandacht krijgen, omdat ze minder opvallen dan het oudste en jongste kind. Dat klinkt misschien een beetje sneu, maar er blijkt ook een gróót voordeel aan deze positie te zitten.

Advertentie

Volgens onderzoek zouden middelste kinderen dankzij bepaalde eigenschappen die ze hierdoor ontwikkelen later het meest succesvol zijn.

Middelste kind syndroom

Volgens onderzoek van de Stanford University bestaat er echt zoiets als het ‘middelste kind syndroom’. Kinderen met zowel een ouder als een jonger broertje of zusje zijn vaak minder spraakzaam, het minst expressief en hebben vaak een minder uitgesproken persoonlijkheid. Maar daar staat tegenover dat ze vaak onafhankelijker, avontuurlijker en socialer zijn dan de andere kinderen in het gezin, goed kunnen onderhandelen én beschikken over een flinke dosis inlevingsvermogen.

Leidinggevende functie

Juist deze eigenschappen zorgen er volgens psycholoog Lynne Griffin voor dat ze sterker in hun schoenen staan én meer kans hebben op een succesvolle carrière in een leidinggevende functie. Het bewijs? Zo’n 52% van de belangrijkste leiders wereldwijd is of was het middelste kind. Zij zouden hun carrière te danken hebben aan een natuurlijke gedrevenheid, die vaak aanwezig is bij middelste kinderen.

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Psychologytoday – Beeld: Shutterstock. 

Advertentie
Ouders van Nu product – Babykookboek

Babykookboek - voor 6-18 maanden

€20,99
Bestel nu