Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Peuter heeft driftbui
door

Peuters & driftbuien: het sterrenbeeld van je kind verraadt hoe erg het wordt

De term ‘terrible twos’ bestaat niet voor niets. Bereid je maar voor op de nodige woedeaanvallen als je kind deze leeftijd bereikt. Hoewel, niet elke peuter gaat regelmatig door het lint. Dat hangt deels af van z’n sterrenbeeld, zeggen astrologen.

Advertentie

Steenbok (22 december – 19 januari)

Steenbokken zijn over het algemeen aardig gedisciplineerd, zelfs op jonge leeftijd. Ook zijn het vaak onafhankelijke types. Kleine kans dat je veel te maken zult krijgen met driftbuien, mits je kind lekker zijn eigen gang kan gaan. Als andere kinderen aan zijn speelgoed gaan zitten, zijn de rapen gaar!

Waterman (20 januari – 18 februari)

Een Waterman is zowel nieuwsgierig als onvoorspelbaar. Wees dus gewaarschuwd: de driftbuien zullen komen op momenten dat je het echt niet verwacht. Ook kun je af en toe verrast worden door lelijke woorden en onaardige uitspraken: Watermannen missen wat dat betreft een filter.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Je hebt geluk: de driftbuien van Vissen vallen best mee. Dit heeft alles te maken met hun zorgzame en liefdevolle aard. Vissen houden van dagdromen en zijn graag creatief bezig, dus zolang jij ze hier de ruimte voor geeft zit je helemaal goed. Maar heeft je kind geen uitlaatklep, dan is het een ander verhaal.

Tip! Heb je een pittige peuter in huis? Overleef de peuterpuberteit met behulp van een van deze fijne boeken

Advertentie

Ram (21 maart – 19 april)

Een Ram-kind kan er vooral slecht tegen als iets niet gaat zoals hij wil. Is hij lekker aan het schilderen en kliedert hij alles (dus ook de tafel) onder? Wees dan niet verbaasd als hij begint te stampvoeten op het moment dat je ingrijpt.

Stier (20 april – 20 mei)

Alle kinderen hebben behoefte aan regelmaat en routine, maar een Stier al helemaal. Is woensdag standaard de dag waarop jullie naar het park gaan, maar gaat dat deze keer niet door vanwege slecht weer? Maak je borst maar nat!

Lees ook: Dit zegt jouw sterrenbeeld over jouw kwaliteiten als moeder

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Hoewel Tweelingen een vrolijke inslag hebben, moet je ze absoluut niet tegen je in het harnas jagen. Doe je dit wel, dan zul je het weten ook. Mag hij bijvoorbeeld niet naar zijn favoriete tekenfilm kijken, dan kan er zomaar ‘per ongeluk expres’ een kom cornflakes omvallen op de bank…

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Kreeften zijn van nature erg op hun hoede. Ze treden niet graag op de voorgrond en zonderen zich graag af. Driftbuien ontstaan bij deze kinderen vooral als ze iets moeten proberen wat ze eigenlijk niet willen. Zelfs als je er de beste bedoelingen mee hebt.

Advertentie

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Leeuwen zijn geboren leiders. Ze zijn gek op aandacht en hebben graag de touwtjes in handen. Ze hebben er dan ook een ontzettende hekel aan als iemand probeert om ze deze rol af te pakken. Hoewel Leeuwen over het algemeen relaxed zijn, kan dit op slag veranderen als je ze te lang geen aandacht geeft.

Maagd (23 augustus – 22 september)

Maagden kunnen flippen als dingen niet gaan zoals ze graag willen. Wil je kind een blauw legohuis bouwen, dan kun je maar beter genoeg blauwe steentjes hebben. Want o wee, als hij het moet afmaken met gele steentjes. Dan is – om maar even in het thema te blijven – het huis te klein.

Meer lezen: Zo ga je het beste om met een boos kind

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Benieuwd hoe een driftige Weegschaal eruitziet? Vraag hem dan of hij wil opschieten. Of het nou om schoenen aantrekken gaat of om het bord leegeten: zodra de woorden ‘schiet nou eens op’ vallen, kun je maar beter dekking zoeken.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Schorpioenen hebben een sterke eigen wil en drijven graag hun zin door. Dankzij hun natuurlijke charme komen ze hier vaak nog mee weg ook. Die charme is alleen ver te zoeken als je kind zijn zin eens níet krijgt. Dan komt de draak in hem omhoog, en probeer die maar eens te temmen.

Boogschutter (22 november – 21 december)

Boogschutters zijn vaak zelfverzekerd en hebben niet snel last van een driftbui. Tenzij je ze meeneemt naar iets wat ze stom of saai vinden. Dan zullen ze je direct en duidelijk laten weten dat ze het absoluut niet naar hun zin hebben. Hoewel ze flink tekeer kunnen gaan, is zo’n boze bui ook snel weer voorbij.

Lees ook:

 

Bron: Romper.com – Beeld: Shutterstock

 

Redactioneel – Offer – Opvoedboeken

Opvoedboeken

Antwoord op al je vragen
Vind je hier