Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Papa en kind staan samen tussen de bladeren in de herfst
door

Waarom de herfst een topseizoen voor kinderen is

De blaadjes verkleuren, de eerste najaarsstorm is een feit en de dikkere jassen mogen weer uit de kast. Het is herfst. En laat dat nou net een superseizoen zijn om met je kinderen te vieren.

Advertentie

Ben je wat bedroefd dat de zomer voorbij is? Niet getreurd: de herfst is echt net zo leuk. Daarom zeven manieren om het najaar te vieren met je kind.

 1. Paddenstoelen

  ‘Op een grote paddenstoel…’, wie kent het liedje niet? Kinderen hebben de grootste lol bij het zoeken naar die ene rode met witte stippen in het bos. Ze zien eruit alsof er echt elk moment een kabouter onder vandaan kan komen, toch? Wist je trouwens dat de rood-met-witte-stippen-paddenstoel een vliegenzwam heet? Tip om de zoektocht iets makkelijker te maken: deze paddenstoelen groeien vooral bij berken, beuken en eiken. Eten kun je ze beter niet, tenzij je van hallucineren houdt (en echt kabouters gaat zien).

 2. Bladeren

  De herfst staat bekend om de prachtige kleuren in de natuur. Eerst verkleuren de bladeren van bomen in okergeel en felrood. En dan vallen ze op de grond, wat een heerlijke herfstactiviteit oplevert: bladeren omhoog gooien met je kinderen.

  Tip: Streep deze herfst-bucketlist samen met je kind(eren) af.

  Advertentie
 3. Stampen in de plassen

  Je kind heeft niet voor niets regenlaarzen, toch? Omarm de nattigheid en ga lekker springen in de plassen. Lachbui gegarandeerd.

 4. Knutselen

  Geen enkel seizoen levert zulk fijn knutselmateriaal op als de herfst. Verzamel samen met je kind dennenappels, blaadjes voor een kleurig plakwerk en kastanjes en eikels om poppetjes van te maken Of maak bijvoorbeeld een egel van een kastanje, met allemaal tandenstokers erin als stekels.

  Tip: Decoreer een seizoenstafel met de gevonden herfstschatten. Hier vind je een houten seizoenstafeltje.

   

 1. Kaarsjes

  Het mag weer. Regen, wind en kou zijn een goed excuus om weer onbeschaamd op de bank te hangen met een goed boek, een serie of film. Kaarsjes aan, een kop thee of warme chocomel erbij en het knusse genieten kan beginnen.

 2. Halloween

  Het Amerikaanse feest wordt steeds populairder in Nederland en misschien voel je wat weerzin tegen zo’n overgewaaide traditie, maar Halloween kan best sfeervol zijn. Vier met je kind en zijn vriendjes een griezelfeestje. Van knakworsten met ketchup maak je broodjes vingers met bloed en verder vermaken jullie je met een heksenparcours (op bezemsteel natuurlijk), toverdrankjes brouwen en door enorme spinnenwebben van wc-papier heen springen. Of haal pompoenen om een gezicht uit te steken.

  Tip: Hier vind je Halloween lampionnetjes.

 3. Sloffen aan

  In korte broek en op blote voeten rondlopen is heerlijk, maar eigenlijk zit niets fijner dan een joggingpak en dikke sokken. Of een lekkere zachte trui. De warme kleren mogen weer uit de kast. En voor je kind leg je ’s avonds de pyjama op de verwarming voor hij hem aantrekt.

Ouders van Nu product – Zwanger- en Babybox 2022

Ouders van Nu

Zwanger- en Babybox

GRATIS
Vraag aan