Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Wat zegt jouw sterrenbeeld over hoe je omgaat met gebroken nachten?

Gebroken nachten. Voor de één een ramp, voor de ander een kwestie van doorpakken. Maar wist je dat je slaapritme misschien wel wordt bepaald door je sterrenbeeld?

Advertentie

Sommige sterrenbeelden zouden meer slaap nodig hebben dan andere, zo legt astroloog Josh MacGuire het uit. Nieuwsgierig wat jouw sterrenbeeld zegt over je slaapritme?

Tip! Wat ook helpt bij gebroken nachten: een goede slaaptrainer voor je kind. Je shopt ‘m via deze link.

Ram (21 maart t/m 19 april)

Rammen hebben niet veel slaap nodig (die bofkonten), maar ze moeten zich wel geïnspireerd en gemotiveerd voelen om zich de dag erna goed te kunnen focussen. MacGuire: ‘Als ze in de ochtend iets belangrijks hebben, zoals een presentatie, lukt dat ze best na een gebroken nacht. Mits ze er een ‘yes-gevoel’ bij hebben. Hebben ze er toch al geen zin in, dan zijn wat extra uurtjes slaap wel welkom voor de concentratie.’

Zoveel slaap nodig: 6,5 uur

Advertentie

Stier (20 april t/m 21 mei)

Stieren halen hun energie vooral uit voeding en sporten. Ze hebben dan ook niet veel slaap nodig. Sterker nog: volgens MacGuire kan te veel slaap zelfs een negatief effect hebben op hun energielevel. Ze hebben juist veel afwisseling nodig in hun slaapritme, zodat hun lichaam niet gewend raakt aan een bepaald aantal uren. Met kinderen is dit natuurlijk ideaal, omdat je nooit van tevoren weet hoeveel slaap je kunt pakken.

Zoveel slaap nodig: 7 uur

Tweelingen (22 mei t/m 20 juni)

Tweelingen hebben meer slaap nodig dan andere sterrenbeelden, het is dan ook belangrijk dat ze op tijd naar bed gaan. MacGuire: ‘Tweelingen zijn altijd in beweging. Net als een peuter moeten ze daar goed van kunnen herstellen. Omdat ze overdag zoveel energie verbruiken, moeten ze ’s avond genoeg rust pakken.’ Helaas is dit met een kleine nachtbraker niet altijd mogelijk, waardoor je er overdag af en toe als een zombie bijloopt.

Zoveel slaap nodig: 8 uur

Advertentie

Kreeft (21 juni t/m 22 juli)

Kreeften zijn ontzettend gevoelig. Ze hebben daarom genoeg slaap nodig om hun emoties te kunnen verwerken. MacGuire: ‘Ze worstelen vaak met de stand van de maan en de getijden van de oceaan, waardoor ze niet altijd even vast slapen. Het is daarom belangrijk dat ze zo lang mogelijk slapen.’ Voel je dus vooral niet bezwaard als je man er ’s nachts weer uitgaat of als jij in het weekend langer blijft liggen: je hebt het hard nodig!

Zoveel slaap nodig: 9 uur

Leeuw (23 juli t/m 22 augustus)

Als jij overdag af en toe een powernap kunt nemen, heb je al genoeg aan 6,5 uur nachtrust. Gelukkig zijn die dutjes met een baby geen probleem: zodra je kleine in slaap is, kun jij ook je ogen even dichtdoen. Om ervoor te zorgen dat je tijdens je dagelijkse bezigheden wel gefocust blijft, moet je jezelf af en toe flink oppeppen. MacGuire: ‘Dit kan veel energie kosten, dus het is belangrijk dat Leeuwen tussendoor weer kunnen uitrusten.’

Zoveel slaap nodig: 6,5 uur

Maagd (23 augustus t/m 22 september)

Maagden nemen hun tijdsbesteding heel serieus en ‘verdoen’ liever niet te veel uren met slapen. Hoewel ze het dus eigenlijk zonde vinden, hebben ze wel zeker zo’n zeven uur slaap per nacht nodig. Krijgen ze dat niet, dan kunnen ze de volgende dag niet goed functioneren. Zie het dus maar zo: juist als je genoeg tijd besteedt aan slapen, ben je efficiënt bezig. Dan ben je de volgende dag lekker productief!

Zoveel slaap nodig: 7 uur

Weegschaal (23 september t/m 22 oktober)

Weegschalen zijn dol op slapen. ‘Omdat ze veel met andere mensen bezig zijn, kunnen ze eigenlijk alleen ’s nachts hun eigen gevoelens en gedachten verwerken’, aldus MacGuire. Weegschalen zijn voortdurend op zoek naar de perfecte balans in relaties en verschillende situaties. Om dit vol te houden en te zorgen dat alles op rolletjes loopt, moeten ze goed kunnen bijtanken.

Zoveel slaap nodig: 8 uur

Schorpioen (23 oktober t/m 21 november)

Schorpioenen doen alles vol overgave, ze leveren nooit half werk. MacGuire: ‘Ze hebben hun slaap dan ook nodig om zichzelf weer te kunnen opladen.’ Als ze minder dan zeven uur slaap krijgen, voelen ze zich niet energiek en alert genoeg om de dag door te komen. Vroeg naar bed dus, als je er ’s nachts nog regelmatig uit moet.

Zoveel slaap nodig: 7 uur

Boogschutter (22 november t/m 21 december)

Boogschutters zijn echte avondmensen. Als ze de volgende dag geen verantwoordelijkheden zouden hebben (zoals een kind dat om 6.00 uur aan het bed staat), zouden ze tot diep in de nacht opblijven. Maar ze hebben hun slaap wél nodig. Waak er dus voor dat je de verleiding om lang op te blijven weerstaat.

Zoveel slaap nodig: 9 uur

Steenbok (22 december t/m 19 januari)

Steenbokken zijn echte bikkels, die niet veel slaap nodig hebben. Ze kunnen goed omgaan met gebroken nachten, omdat ze weten dat het nu eenmaal niet anders is. MacGuire: ‘In de ideale wereld zouden ze negen uur per nacht slapen, maar daar geven ze zichzelf simpelweg niet de kans voor. Het is dan ook maar goed dat ze al met een paar uurtjes slaap prima kunnen functioneren.’

Zoveel slaap nodig: 6 uur

Waterman (20 januari t/m 18 februari)

Watermannen hebben genoeg slaap nodig om helemaal in balans te zijn, maar die slaap pakken ze eigenlijk alleen wanneer het ze uitkomt. ‘Ze zouden het liefst de vrijheid hebben om zo lang mogelijk te slapen, maar ze hebben gewoon te veel te doen op een dag. Om ervoor te zorgen dat ze in balans zijn en goed kunnen functioneren, zouden ze opgeteld toch aan minimaal zeven uur moeten komen.’

Zoveel slaap nodig: 7 uur

Vissen (19 februari t/m 20 maart)

Vissen zijn echte dromers met een groot verbeeldingsvermogen. Als ze niet genoeg slaap krijgen, gaat hun fantasie overdag met ze aan de haal. Met kinderen is het natuurlijk belangrijk om je hoofd erbij te houden, dus zorg ervoor dat je elke nacht genoeg slaap pakt.

Zoveel slaap nodig: 9 uur

Lees ook:

Zo in slaap op altijd maar gedoe? Het is maar net welk sterrenbeeld  je kind heeft…

Helaas! Doorslapen het eerste jaar niet zo gebruikelijk als gedacht…

Bron: Popsugar – Beeld: Shutterstock

Ouders van Nu Voordeelpas

Wil jij besparen op baby- en kinderspullen, kleding, speelgoed en meer?

Dat kan met de Ouders van Nu Voordeelpas!
Shop met korting