Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Doe mee: de mooiste Geboortefoto van het jaar 2022

Iedere bevalling is uniek en een herinnering voor het leven. Ouders van Nu viert dit graag en reikt daarom jaarlijks een prijs uit voor de Geboortefoto van het jaar.

Advertentie

En toen was hij er ineens, je baby! Niet gek dat je daar niet alles van hebt gezien, je had het namelijk even druk met de bevalling. Maar foto’s van de geboorte kunnen enorm waardevol zijn als herinnering en als steun bij het verwerken van een van de intenste ervaringen in je leven. Enter: de geboortefotograaf. Die legt niet alleen de eerste momenten samen vast na de bevalling maar is er als jullie dat willen vanaf de eerste wee bij.

Podium

‘Steeds meer aanstaande ouders kiezen voor een professionele fotograaf en dat begrijp ik goed’, zegt Hilde Tholen, hoofdredacteur van Ouders van Nu. ‘Het gaat om een van de bijzonderste momenten in je leven, en je kunt zo’n moment niet overdoen. Op de redactie merken we dat aanstaande ouders graag lezen over bevallingen en kijken naar de foto’s. Er zit veel emotie in en daarom leek het ons mooi een podium te bieden aan geboortefotografen.’

Meedoen met de mooiste Geboortefoto van 2022

Kreeg jij dit jaar (2022) een baby en wil je de foto’s daarvan delen met de wereld? Of ben jij professioneel geboortefotograaf en wil je meedingen? Ouders van Nu deelt prijzen uit in twee categorieën: voor de beste foto van een geboortefotograaf én voor de beste niet-professioneel gemaakte foto. Voor de eerste categorie is de prijs een reportage in ons magazine, editie 3-2023, voor de tweede categorie een jaarabonnement op Ouders van Nu magazine en een giftcard van 250 euro. De afbeelding mag maximaal 10 MB groot zijn (jpg, jpeg, png).

De jury

De jury: Ouders van Nu columnist Naomi van As, fotograaf Mirjam Cremer van Pure Life geboortefotografie, gynaecoloog Koen Deurloo en namens Ouders van Nu jureren Hilde Tholen (hoofdredacteur) en Lidewij Smeur (beeldcoördinator).

Advertentie

Dit zijn de winnaars van Geboortefoto van het jaar 2021

Redactioneel – Offer – Baby opvoeden

Wanneer begint opvoeden? En hoe pak je het aan?

De mooiste boeken over opvoeding
Vind je hier