Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Doe mee: we zoeken de mooiste geboortefoto van 2021

Iedere bevalling is uniek en een herinnering voor het leven. Ouders van Nu viert dit graag en reikt daarom vanaf nu jaarlijks een prijs uit voor de Geboortefoto van het jaar.

Advertentie

En toen was hij er ineens, je baby! Niet gek daar je daar niet alles van hebt gezien, je had het namelijk even druk met de bevalling. Maar foto’s van de geboorte kunnen enorm waardevol zijn als herinnering en als steun bij het verwerken van een van de intenste ervaringen in je leven. Enter: de geboortefotograaf. Die legt niet alleen de eerste momenten samen vast na de bevalling maar is er als jullie dat willen vanaf de eerste wee bij.

Podium

‘Steeds meer aanstaande ouders kiezen voor een professionele fotograaf en dat begrijp ik goed’, zegt Hilde Tholen, hoofdredacteur van Ouders van Nu. ‘Het gaat om een van de bijzonderste momenten in je leven, en je kunt zo’n moment niet overdoen. Op de redactie merken we dat aanstaande ouders graag lezen over bevallingen en kijken naar de foto’s. Er zit veel emotie in en daarom leek het ons mooi een podium te bieden aan geboortefotografen.’

Alles over geboortefotografie: geboortefotograaf of gewone fotograaf tijdens de geboorte?

Meedoen

Kreeg jij in 2021 een baby en wil je de foto’s daarvan delen met de wereld? Of ben jij professioneel geboortefotograaf en wil je meedingen? Ouders van Nu deelt prijzen uit in twee categorieën: voor de beste foto van een geboortefotograaf én voor de beste niet-professioneel gemaakte foto. Voor de eerste categorie is de prijs een reportage in ons magazine, voor de tweede categorie een Kamera Express giftcard van 400 euro. De afbeelding mag maximaal 10 MB groot zijn (jpg, jpeg, png).

Advertentie

De jury

De jury wordt op dit moment samengesteld en bestaat in ieder geval uit fotograaf Mirjam Cremer van Pure Life geboortefotografie, vlogger Bibi Breijman (vorig jaar winnaar van tv-programma Het perfecte plaatje en zwanger van haar tweede kind) en namens Ouders van Nu jureren Hilde Tholen (hoofdredacteur) en Lidewij Smeur (beeldcoördinator).

Tip: Zo maak je de mooiste foto’s van je baby