Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Wow! Deze razendsnelle manier om je veters te strikken kende je nog niet (en kun je jouw kind leren)

Een veterstrikdiploma is een van de eerste diploma's die jouw kind glunderend van trots behaalt. En terecht: hij heeft er ook zijn hele leven plezier van. Wil je jouw kind zelf leren om zijn veters te strikken? Met deze manier – die het hele internet over gaat – strik je ze binnen twee seconden.

Advertentie

De klassieke manier van veters strikken kennen we allemaal. Zo hebben we het geleerd, en daarna doe je het eigenlijk nooit meer anders. Maar wist je dat er een veel snellere manier bestaat om je veters te strikken? Het volgende TikTok-filmpje gaat het hele internet over. In minder dan een minuut laat een man zien hoe het werkt. Zo kun je het jouw kind ook leren!

Tip! 28 hacks die elke ouder moét weten

Op welke leeftijd leert je kind veters strikken?

De meeste kinderen leren veters strikken als ze in groep 1 of 2 zitten. Soms op school, soms thuis. Maar er zijn net zo goed driejarigen die met gemak hun veters strikken en achtjarige kinderen die er nog moeite mee hebben. Kortom, ook veters strikken leert elk kind in zijn eigen tempo.

Een goede graadmeter om erachter te komen of je kind er klaar voor is, is te letten op zijn fijne motoriek. Kan je kind bijvoorbeeld al kleine kraaltjes rijgen, knippen of figuren tekenen? Dan is zijn motoriek waarschijnlijk goed genoeg om veters te leren strikken.

Advertentie

Nieuwe manier van veters strikken: zo doe je dat

Wil je je kind zelf leren om zijn veters te strikken, dan is het een kwestie van je kind de juiste stappen leren en dan veel oefenen. Je kunt het beste beginnen met een grote schoen, zoals die van jezelf. Maar eerst is het zaak om deze nieuwe manier zelf onder de knie te krijgen. 

Toegegeven: op het eerste gezicht is deze methode van veters strikken niet gemakkelijk. Maar na een paar keer oefenen, heb je het in de vingers en zijn je veters binnen twee seconden (echt!) gestrikt. Jawel, jouw kind is zeker weten de snelste van de klas als je hem deze manier leert. Hieronder volgt een stappenplan en het filmpje waarin het wordt voorgedaan:

  1. Pak de veters vast met twee handen. Leg de veters over elkaar en haal een veter onder de andere door om een platte knoop te maken, zoals je ook bij de klassieke manier doet.
  2. Pak de twee veters met je onderste drie vingers vast.
  3. Maak van elke veter een lus met je wijsvinger en je duim.
  4. Vervolgens trek je de lussen naar elkaar toe en voilà: je veters zijn in twee seconden gestrikt.
@bugzymoranTIE YOUR SHOES: in less than 1 second💪##fyp ##howto ##likeaboss ##foryou♬ original sound – BugsyMoran

Lees ook: Veters strikken op de klassieke manier in 10 stappen

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Shutterstock


Advertentie