Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
jongste kind grappigst
door

Onderzoek: jongste kind vindt zichzelf het grappigst

In gezinnen van twee of meer kinderen vindt het jongste kind zichzelf het grappigst van allemaal. Of de andere gezinsleden dat ook vinden, is niet bekend. Herken je dat?

Advertentie

Heb je twee of meer kinderen? Of heb je zelf broers of zussen? Dan geldt dit misschien ook wel bij jullie thuis: het jongste kind in een gezin vindt zichzelf veel grappiger dan zijn oudere broers of zussen.

Lang leve de lol

Het Britse bureau YouGov onderzocht de karaktereigenschappen van het oudste en het jongste kind in een gezin. Daaruit rolde voort dat de jongste zich het meest zorgeloos voelt, makkelijker is in de omgang en relaxter in het leven staat. En ook dat hij zich de lolligste thuis waant.

Karakter van je kind

Of de jongste van het gezin ook daadwerkelijk grappiger ís, is natuurlijk nog maar de vraag. Er zijn tenslotte altijd uitzonderingen. Maar dat de plek van een kind (oudste, middelste of jongste) binnen het gezin daadwerkelijk invloed heeft op zijn persoonlijkheid, daarover zijn wetenschappers het eens. Al spelen opvoeding en genen natuurlijk ook een belangrijke rol. Benieuwd hoe dit precies zit? Check dit dan even: dit zegt de plaats in het gezin over het karakter van een kind.

Meer lezen?

Bron: YouGov – Beeld: GettyImages

Advertentie
Redactioneel – offer – Buitenspelen is leuk!

HEMA

Buitenspelen is leuk!

Helemaal met het buitenspeelgoed van HEMA
Shop