Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Spelen buiten regen
door

16 schermvrije activiteiten voor de wintervakantie

Het is kerstvakantie, wat gaan we eens doen? 16x inspiratie voor gezellige schermvrije winteractiviteiten met je kind.

Advertentie
 1. Winterse picknick

  Bij een picknick denken we vaak aan zonnige zomerdagen, maar ’s winters buiten lunchen kan ook ontzettend gezellig zijn. Zorg voor warme chocomelk en maak eventueel een lekkere, gevulde soep. In thermoskan en/of voedselcontainer houd je een warme lunch urenlang goed heet.

 2. Dagje Duinen

  Lekker struinen, ravotten of misschien zelfs wel op een slee de helling af. En de roadtrip ernaartoe is op zichzelf natuurlijk ook al een feestje.

  Lees ook: 9 activiteiten die de ontwikkeling van je peuter stimuleren

 3. Ga schaatsen

  De ultieme winteractiviteit: gezellig samen schaatsen en daarna opwarmen met een flinke beker warme chocolademelk met slagroom.

  Bekijk ook: Glij-ijzers, noren en sleetjes: dit heb je nodig als je gaat schaatsen met kinderen

  Advertentie
 4. Koekjes bakken

  Een gezellig ochtendvullend winterprogramma, want als de koekjes eenmaal uit de oven komen, kun je ze nog verder versieren. Leef je uit met marsepein, fondant, glazuur, sterretjes, nootjes, chocolade en discodip. En daarna heb je lekker wat uit te delen aan broers, zussen, opa’s of oma’s. Tip: Met deze eetbare goudspray maak je van ieder baksel een spektakel.

 5. Bezoek de kinderboerderij

  Heb je een kinderboerderij in de buurt? Breng eens een bezoekje aan dat hangbuikzwijn, waar je op weg naar school altijd langs fietst. Dikke kans dat je ‘m nog mag aaien ook!

 6. Regenboogwandeling

  Maak samen een regenboogwandeling, waarbij je kind tijdens de wandeling alles opnoemt wat hij tegenkomt in het rood, oranje, geel, groen, blauw en paars.

 7. Voer de vogels

  De vogels kunnen in de winter wel wat extra’s gebruiken. Hoe leuk is het hen een keer extra te trakteren! Maak van zaden en pitten een lekkere vogelsnack, hang ‘m op of leg ‘m in de tuin en ga samen op de uitkijk staan welke vogel als eerst toeslaat. Tip: Shop je een do it yourself-pakket om zelf vogelvoer mee te maken.

  Advertentie
 8. Marshmallows smelten

  Leuk voor op een koude winteravond: zet een vuurkorf in de tuin en leer je kind hoe hij marshmallows kan laten smelten (en een lekker fikkie kan stoken).

 9. Versier het huis

  Maak het binnen extra gezellig en sfeervol door kleine decoratieve dingen in het huis te veranderen. Zet kaarsen neer, hang lampjes op, verander de kussens en laat de kinderen knutselwerkjes (of kerststukjes) maken en ophangen passend bij het seizoen.

 10. Ga lekker uitwaaien

  Hoewel je ’s zomers wellicht eerder geneigd bent je strandtas te pakken en er een dagje op uit te gaan, is het ’s winters zeker zo leuk aan zee. Met het hele gezin lekker uitwaaien op een gure dag geeft je energie en maakt dat die zelfgemaakte snert later nóg lekkerder smaakt.

 11. Bouw een fort

  Verzamel alle dekens en kussens in huis en bouw samen een groot fort in de woonkamer. Knusser wordt het niet!

 12. Bordspellen uit de kast

  Pictionary en popcorn tot in de late uurtjes; winteravonden zijn er om urenlang (gezelschaps)spelletjes te spelen.

  Lees ook: Top 10 bordspellen per leeftijd

 13. Stenen beschilderen

  Eerst samen naar buiten om de mooiste stenen te zoeken die je vervolgens binnen gaat beschilderen. Met regenboogkleuren, strepen, of een gezichtje. Meteen vrolijke (winter)decoratie voor in huis.

 14. Knutsel een kijkdoos

  Er gaat niks boven het knutselen van een ouderwetse kijkdoos. Pak een oude (schoenen)doos, maak aan de korte kant twee kijkgaatjes en in de binnenkant maak je een knutselwerk met figuurtjes, poppetjes en andere dingen die jullie leuk vinden. Doos dicht en kijken maar!

  Lees ook: kersthandjes en -voetjes knutselen

 15. Dagje weg

  Ga er een dagje op uit en bezoek een kerstmarkt, winterfestival of bijvoorbeeld de wintereditie van de Efteling. Tip: Hier reserveer je tickets voor de Efteling

 16. Begin een band

  Zing en dans samen, treed voor elkaar op en bouw zo thuis jullie eigen winter wonderfeestje.

Redactioneel – Offer – Pijnstilling

Elle TENS 2

Natuurlijke pijnbestrijding bij de bevalling
Shop nu